Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog oktober 2019 Updated juli 2023

3 manieren om recyclingvervuiling te voorkomen

Vervuiling bedreigt de toekomst van recycling.

Brochure downloaden

Vervuiling bedreigt de toekomst van recycling.

De recente veranderingen in de markt voor recyclinggrondstoffen onderstrepen een zeer vies probleem met het huidige wereldwijde recyclingsysteem: vervuiling.  Het overgrote deel van het recyclebare materiaal dat werd verzameld en naar het buitenland werd verscheept, was gevuld met verontreinigd materiaal. Voorheen keek China, de grootste importeur van recyclebaar materiaal, voorbij het probleem van recyclingvervuiling toen ze zich concentreerden op het behouden van een gestage stroom materiaal om hun snelgroeiende industriële productie-economie te bevoorraden.

In 2018 besloot de Chinese overheid dat ze hun eigen wet wilden opruimen, door nieuwe strenge normen te implementeren voor geïmporteerd recyclebaar materiaal. De nieuwe regelgeving sloot in feite de export van recyclebare plastic en vezelmaterialen uit westerse landen, waaronder West-Europa en de VS. Omdat ze nergens anders terecht kunnen, worden binnenlandse recyclingbedrijven in de VS gedwongen om recyclebaar materiaal tegen extreem lage prijzen te verkopen, of zelfs gerecycled materiaal in opslag te nemen en te wachten op de terugkeer van een betere markt voor recyclinggrondstoffen. In het ergste geval zijn vervoerders zoals el Harvey uit Massachusetts gedwongen om hun materiaal naar stortplaatsen zo ver weg als Ohio te verzenden, omdat lokale stortplaatsen hun innamelimieten overschrijden.  Voordat we recycling volledig opgeven, zijn er een paar manieren om vervuiling te voorkomen die de recyclingpercentages drastisch kunnen verbeteren.

1. Voorkom besmetting bij de bron.

Het sorteren van materialen is niet zo handig als single stream recycling. Het kost tijd en een eerlijke inspanning om verschillende recyclebare materialen goed te sorteren. Hoewel het misschien niet gemakkelijk is, is het de beste manier om besmetting te voorkomen. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om uw plastic flessen, glazen containers en metalen blikjes uit te spoelen. Producten met inhoud die er nog in zit, hebben veel meer kans om te worden afgekeurd uit recyclingfaciliteiten.  Ook is het belangrijk om deze goederen niet in plastic zakken te stoppen. Plastic zakken voor eenmalig gebruik zijn niet recyclebaar en zijn eigenlijk een van de grootste veroorzakers van het recyclingproces.  Door verontreiniging aan de bron te voorkomen is de kans veel groter dat materiaal niet op een stortplaats terechtkomt.

2. Verbeter technologie

Nadat recyclebaar materiaal uw woning of bedrijf heeft verlaten, komt het vaak terecht bij een faciliteit die een faciliteit voor materiaalterugwinning of een "MRF" wordt genoemd. De MRF is waar grootschalige sortering plaatsvindt. MRF's zijn traditioneel bemand met tientallen mensen die proberen het onmogelijke te doen; sorteer tonnen afval- en recyclingstromen om materiaal uit te zoeken en te sorteren terwijl ze snel over transportbanden bewegen. Het werk is moeilijk en kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Ondanks de gezamenlijke inspanningen van mens en technologie ontsnapt er nog steeds veel materiaal aan de MRF en belandt het op de vuilnisbelt.

Gelukkig winnen bedrijven als Amp Robotics aan tractie voor hun sorteerrobots. De kunstmatig intelligente pick-apparaten zijn geprogrammeerd om recyclebare materialen te leren kiezen en sorteren, zeer vergelijkbaar met een persoon, behalve sneller en met nog meer nauwkeurigheid. Het zal nog jaren duren voordat deze machines in staat zijn om met de precisie te werken die nodig is om hun capaciteiten te perfectioneren, maar ze hebben nu al een dramatische impact op de recyclingmarkt.

Afval- en recyclingbedrijven verbeteren hun eigen interne technologiestacks om operationele efficiëntie toe te voegen en belangrijke recyclinggegevens van hun klanten te verzamelen.  Door mobiele technologie te gebruiken om recyclingverontreiniging bij de bron te documenteren, kunnen operators recidivisten van recyclingverontreiniging identificeren en vervolgens met de klant communiceren over het belang van een goede recycling.

3. Verbeter het onderwijs/overheidsbeleid

Misschien wel het meest urgente probleem met recycling is het ongeïnformeerde publiek. Veel mensen weten niet welke materialen kunnen worden gerecycled of hoe ze moeten worden gerecycled. Ook realiseren mensen zich niet de schadelijke effecten van het niet recyclen.  Mensen moeten zich realiseren dat er tal van manieren zijn om het grootste deel van het afval dat u in uw huishouden genereert, te recyclen. Organisaties zoals Recycle Smart in Massachusetts kunnen u op de hoogte houden van wat er in uw residentiële recyclingcontainer kan gaan.

Zelfs als u geen materiaal kunt recyclen in uw wekelijkse residentiële recyclingroute, zijn er tal van bedrijven die bijna alles wat u weggooit willen recyclen. Schrootrecyclingfaciliteiten nemen graag schroot van thuisrenovatieprojecten of het weggooien van grote apparaten. In de meeste gevallen zullen ze u daadwerkelijk betalen voor uw gebruikte metalen producten.  Elektronicarecyclers nemen uw gebruikte computers, telefoons en verschillende elektronische apparaten mee en recyclen de edelmetalen die erin zijn opgeslagen. Sommige gemeenten bieden zelfs recyclingprogramma's voor voedsel en organische stoffen, waarbij ze voedselresten ophalen en het materiaal omzetten in compost die wordt gebruikt voor de landbouw. Voordat u eenvoudig items in de vuilnisbak gooit, moet u rekening houden met alle recyclingmogelijkheden.

Gemeentelijke organisaties zijn al begonnen met het opzetten van Zero Waste Initiatives om zoveel mogelijk afval te elimineren.  Zero Waste richt zich niet alleen op recycling, maar benadrukt ook het vermijden van verwijdering in de eerste plaats. Het benadrukt het niet gebruiken van wegwerpmaterialen voor eenmalig gebruik, zoals plastic waterflessen, en richt zich op het toevoegen van efficiëntie bij het verwerken van afval en het verminderen van de CO2-uitstoot door het optimaliseren van gemeentelijke transportroutes, enz.  De stad Berkeley, Californië, heeft bijvoorbeeld een Zero Waste Initiative dat tot doel heeft het gebruik van stortplaatsen tegen het einde van 2020 volledig te elimineren. Boston, Massachusetts heeft deze zomer net hun Zero Waste Initiative gelanceerd om agressief te werken aan een schonere stad / wereld.

TFC Recycling, gevestigd in Chesapeak, VA

Het grimmige alternatief

Natuurlijk zijn er nogal onaantrekkelijke alternatieven als we ervoor kiezen om recyclingvervuiling niet te voorkomen. Simpelweg meer recyclebaar materiaal storten of recyclebare materialen verbranden bij afvalenergiefaciliteiten zijn twee waarschijnlijke methoden. Waste-to-Energy-installaties hebben enige aandacht gekregen omdat ze, in tegenstelling tot stortplaatsen, materialen niet duizenden jaren in de grond laten afbreken. Waste-to-Energy installaties verbranden materiaal en zetten de warmte om in elektriciteit. Hoewel scrubbers en andere methoden ter voorkoming van vervuiling zijn ingezet bij Waste-to-Energy Facilities om de ecologische levensvatbaarheid van het verbranden van afvalstromen te verbeteren, is er nog steeds een aanzienlijke schadelijke impact op het milieu door luchtvervuiling en koolstofemissies.  Moderne stortplaatsen zijn ook verbeterd door aardgas te gebruiken dat zich opbouwt om energie te creëren. Toch moeten deze twee methoden van afvalverwijdering alleen worden bekeken als een laatste redmiddel, na recycling.

Hoe moet het nu verder?

Recycling Vervuiling is een enorm probleem en ligt aan de basis van de recente recyclingcrisis. Het gebruik van stortplaatsen en afvalenergiecentrales zijn de ongelukkige alternatieven als we onze wet niet opruimen. Gelukkig zijn er manieren om dit sombere scenario te vermijden. Een combinatie van het verbeteren van recyclinginspanningen en voortschrijdende technologie bieden een pad naar een betere toekomst voor recycling. Hoewel we kunnen vertrouwen op technologie om recyclingfaciliteiten drastisch te verbeteren, moeten we nog steeds onze eigen directe inspanningen overwegen om recyclingvervuiling bij de bron te voorkomen. Uiteindelijk moeten we allemaal samenwerken om een schonere wereld op te bouwen.

Lees ook dit artikel: Duurzaam leven

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat AMCS Vision AI voor jou kan doen!

Vraag een demo op maat aan om te ontdekken hoe Vision AI uw bedrijf geld kan besparen, de veiligheid en naleving kan verbeteren en de kwaliteit van recyclebare materialen kan verhogen.

Vraag een demo aan

AMCS Geautomatiseerd Contaminatie Management Brochure

Download onze brochure om te ontdekken hoe Vision AI-technologie zal helpen om besmetting te detecteren en te voorkomen

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Wilt u dat wij u bellen?

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bel me terug.
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op