Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juli 2020 Updated juli 2023

AES verlaagt de kosten en verbetert de klantenservice aanzienlijk

AMCS Platform stroomlijnt de werking volledig; van afvalinzameling tot facturatie. Het volledig automatiseren van alle operationele en administratieve processen; helemaal van de achterkant van de truck tot het factureren van klanten op basis van betaalde service met behulp van RFID-technologie voor het wegen.

Bel me terug

AMCS Platform stroomlijnt de werking volledig; van afvalinzameling tot facturatie

Het volledig automatiseren van alle operationele en administratieve processen; helemaal van de achterkant van de truck tot het factureren van klanten op basis van betaalde service met behulp van RFID-technologie voor het wegen. AMCS Platform stelt AES, de Ierse toonaangevende leverancier van afvalbeheer en -diensten, in staat om de hele operatie te stroomlijnen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke resultaten, waaronder het behalen van de hoogste RepTrak-score als dienstverlener in Ierland. De end-to-end oplossing biedt volledige zichtbaarheid gedurende de hele operatie, inclusief het gedrag van klanten. Dit stelt AES in staat om serviceproblemen te voorkomen en op te lossen, wat resulteert in lagere kosten, terwijl het ook de klantenservice aanzienlijk verbetert en AES in staat stelt om inkomstenlekkage te verminderen.

Voldoen aan het volledige scala van de serviceverwachtingen van onze klanten

AES maakt deel uit van de Bord na Móna Group en is een toonaangevende leverancier van afvalbeheer- en recyclingdiensten in Ierland. Het bedrijf bedient meer dan 100.000 woonhuizen in 13 provincies en meer dan 6.000 commerciële klanten in heel Ierland, waaronder veel van de grootste detailhandels-, farmaceutische, transport- en voedselgerelateerde bedrijven in het land. AES verwerkt recycleerbaar, organisch en residentieel afval, waardoor de ongeveer 165 voertuigen bezig blijven met gemiddeld 400 tot 500 inzamelingen per route.

In Ierland zijn de lokale autoriteiten niet verantwoordelijk voor het afvalbeheer. Het staat de Ierse klanten vrij om van provider te veranderen als ze niet tevreden zijn met de service. "Het is absoluut noodzakelijk dat we bij AES kunnen voldoen aan de serviceverwachtingen van onze klanten en deze kunnen overtreffen", zegt Ciaran Brady, Head of Resource Recovery AES. "Voorheen konden we dat helaas niet altijd. Door technologie te hebben en te investeren in het AMCS Platform kunnen we nu voldoen aan het volledige scala aan serviceverwachtingen van onze klanten."

Plan vrachtwagens naar routes om een correcte lift van bakken te garanderen

Zijn uitleg verduidelijkt waarom AES zich inzet voor het leveren van kosteneffectieve, efficiënte en milieuvriendelijke afvalbeheeroplossingen aan al haar klanten. Daarom blijft het bedrijf aanzienlijk investeren in de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten, evenals in de RFID-technologieën om de efficiëntie en klantenservice te verbeteren. "Het AMCS-platform speelt een belangrijke rol in ons dagelijks werk", zegt Darren Sadler, Head of operations bij AES.

"We gebruiken het vanaf het moment dat de vrachtwagens 's ochtends beginnen tot het maandelijks factureren van de klanten." Volgens hem gebruikt AES een aantal AMCS-oplossingen zoals Enterprise Management (ERP), slimme routeoptimalisatie, het in-cab-apparaat om bestellingen digitaal af te handelen wanneer de chauffeur onderweg is, de weegcellen en de eenheden aan de achterkant van de truck, evenals het uitlezen van transponders voor liften om de klanten te identificeren. "AMCS stelt ons in staat om onze trucks op de juiste routes in te plannen om ervoor te zorgen dat ze de juiste bakken optillen. En nog belangrijker dat we kunnen begrijpen of de klant problemen heeft op het gebied van recycling", vult Brady de woorden van Sadler aan.

End-to-end oplossing essentieel onderdeel van de keten van het bedrijf

"Als bedrijf dat op zoek is naar pay-by-weight, moeten we verontreinigde bakken identificeren en aanpakken om onze marges te beschermen. Elke opslaglocatie heeft een chip waarmee we met de AMCS-technologie de accounteigenaar van de opslaglocatie kunnen vaststellen, of er voldoende credits in het account zitten en het exacte gewicht van de opslaglocatie voor factureringsdoeleinden. Het weegsysteem stelt ons ook in staat om overtollige gewichten te identificeren die gezondheids- en veiligheidsuitdagingen voor ons personeel met zich meebrengen", legt Brady uit.

Als een klant opduikt met een recyclingbak van 140 liter met een gewicht van 250 kilo waarmee AES terug kan gaan naar de klant en het probleem kan identificeren, noemt hij als voorbeeld. "Wat nog belangrijker is, het stelt ons in staat om vragen van klanten ter plaatse te beantwoorden, omdat we kunnen zien waar de vrachtwagens zich op de route bevinden, of ze de bak hebben opgetild, of het een storing van onze service is of een storing omdat de klant niet genoeg krediet op de rekening heeft. Voor ons is dit het essentiële onderdeel van de keten van ons bedrijf, van de backend van de truck tot en met het genereren van een factuur."

Eenvoudig tijdelijke stuurprogramma's implementeren

Voor AES zijn de echte voordelen van de AMCS-technologieën dat ze inzicht geven in het gedrag van klanten. Brady: "Gezien de omvang van onze vloot met meer dan 60 RCV's op de weg, moeten we de collectiedichtheid van onze routes maximaliseren om het gebruik van onze vloot te stimuleren om ervoor te zorgen dat vrachtwagens terugkeren met meer dan 95% van hun tonnagecapaciteit."

Met AMCS ten tweede kan AES ook gemakkelijk omleiden en opnieuw toewijzen. "Omdat we begrijpen waar het gewicht vandaan komt, wat de klanten verwachten en dat leidt tot minder storingen", legt hij uit. "Door het gebruik van de technologie lopen onze voltooiingspercentages op tot 99,6%, wat de hoogste RepTrak-score ooit is binnen dit bedrijf voor een afvalbakbedrijf in Ierland. Als je niet investeert in technologie, weet je niet wat je verkeerd doet. Door technologie te hebben, kunnen we anticiperen op serviceproblemen en deze voorkomen en wanneer deze problemen zich voordoen, kunnen we ze met één actie oplossen."

Uit het interview met hem blijkt dat AES met het AMCS Platform profiteert van nog veel meer voordelen, zoals het verhogen van de productiviteit van het personeel. De integriteit en precisie vermindert ook het lekken van inkomsten en bovendien worden er binnen de operatie minder fouten gemaakt. Optimalisatie maakt de runs efficiënter en kosteneffectiever en maakt tegelijkertijd capaciteit vrij om nieuwe bedrijven te ondertekenen. Een ander voordeel is dat met het mobiele in-cab-apparaat tijdelijke chauffeurs kunnen worden ingezet die worden geleid door de routemappingtechnologie, waardoor er geen behoefte is aan route familiarisation of training.

Het optimaliseren van routes leidde tot een sterk verbeterde klantenservice

Als onderdeel van de AMCS-technologie gebruikt AES routeplanner om routes te optimaliseren, wat leidde tot spectaculaire kostenbesparingen en een sterk verbeterde klantenservice. "AES heeft vrijwel nooit eerder nieuwe masterplannen gemaakt. De routes werden niet opgeschreven, maar gewoon gepland door de chauffeurs, op basis van lokale kennis", zegt Darren Sadler. "Daardoor waren de routes enigszins inefficiënt en zeer moeilijk uit te voeren voor tijdelijke chauffeurs, die vaak bakken misten."

Het bedrijf begon met het optimaliseren van masterroutes. "Het optimaliseren van servicedagen was cruciaal om de beste resultaten te behalen en te leren van onze fouten", aldus Sadler. "Daarom hebben we onze communicatiestrategie veranderd en de acceptatie van servicedagveranderingen opmerkelijk verbeterd."

Hij maakt duidelijk dat de oplossing de winstgevendheid en klantenservice van AES aanzienlijk heeft verbeterd. Bovendien zijn de kosten per lift ongeveer 15% verlaagd, waardoor 100% van de ad-hocroutes voor het ophalen van gemiste bakken wordt geëlimineerd- wat de duurste routes zijn. Doordat het aantal gemiste bakken is afgenomen, is ook de klantenservice verbeterd. En het belangrijkste, volgens Sadler. "Daarnaast heeft AES nu de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe klanten aan te nemen met bestaande voertuigen."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS kan doen voor jouw gemeentelijke afval- en recyclingbedrijf?

Ontdek hoe het AMCS Platform uw kosten zal verlagen en uw operationele efficiëntie zal verhogen.

Vraag een demo aan

AMCS Platform - Gemeentelijk & Recycling Brochure

Lees meer over de gemeentelijke oplossingen van AMCS, waaronder routeplanning, voertuigtechnologie, winkelwagenbeheer en klantenserviceondersteuning.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op