Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juli 2017 Updated juli 2023

AMCS-voertuigtechnologie vult autonome afvalinzamelingstruck aan

Bel me terug

Mark Abbas

Senior Vice President (SVP) EMEA

Zelfrijdende afvaltruck maakt gebruik van AMCS Vehicle Data Hub en AMCS in-cab On Board Computer voor pay-by-weight operaties.

In het nieuwste onderzoek en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van zelfrijdende voertuigen test Volvo Group samen met de Zweedse afval- en recyclingspecialist Renova een baanbrekende autonome vuilniswagen die het potentieel heeft om in de hele stedelijke omgeving te worden gebruikt. Het project onderzoekt hoe automatisering kan bijdragen aan een betere verkeersveiligheid, betere arbeidsomstandigheden en een lagere impact op het milieu.

"Er is een verbazingwekkend potentieel om het snelle tempo van technische ontwikkelingen in automatisering om te zetten in praktische voordelen voor klanten en, meer in het algemeen, de samenleving in het algemeen. Onze zelfrijdende vuilniswagen loopt wereldwijd voorop op dit gebied en een van de vele opwindende autonome innovaties waarmee we op dit moment werken", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van Volvo Group.
De VOLVO-truck, die momenteel in Zweden wordt bestuurd, is geladen met de nieuwste technologieën en innovaties. Het maakt gebruik van een landmeetmethode genaamd LIDAR om de afstand tot een doel te meten door dat doel te verlichten met een gepulseerd laserlicht en de gereflecteerde pulsen met een sensor te meten.

De truck herbergt ook de AMCS-gecertificeerde Vehicle Data Hub (VDH) -oplossing op het voertuig met 2 compartimenten met de AMCS On Board Computerin de cabine. Met behulp van deze AMCS-technologie registreert het voertuig relevante gegevens voor zijn pay-by-weight-werking. "De digitalisering van de Waste & Recycling industrie is niet te stoppen. We zien steeds meer technologische innovaties hun weg vinden in de industrie", zegt Mark Abbas, Chief Marketing Officer van AMCS Group. "Technologieën zoals autonoom rijden, realtime optimalisatie,digitale betrokkenheid en e-commerce verhogen de operationele efficiëntie, verbeteren de veiligheid en verhogen de klanttevredenheid."

Het AMCS-platform (: www.amcsgroup.com) herbergt enkele van de beste industriespecifieke technologieën voor de afval- en recyclingindustrie. Het gepatenteerde VDH-systeem met boordcomputer wordt gebruikt door duizenden C&I- en gemeentelijke afvalwagens over de hele wereld.

VOLVO'S autonome truck

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS voertuigtechnologie zorgt voor een drastische verbetering van afval- en containermanagement, waarbij real-time route- en afvalbakgegevens worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen en inkomsten te genereren.

Vraag een demo aan

Brochure voertuigtechnologie

Volg vrachtwagens, bewaak collecties en elimineer inkomstenlekkage met onze slimme oplossingen voor voertuigen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op