Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog december 2017 Updated juli 2023

Oproep tot veiligheidsverbeteringen in de afvalsector

Er moet meer worden gedaan om de gezondheid en veiligheid in de afval- en recyclingsector te verbeteren na de publicatie van cijfers die vorig jaar weinig verbetering lieten zien. Dat is de boodschap van de Environmental Services Association (ESA), de handelsorganisatie die de Britse industrie voor hulpbronnen- en afvalbeheer vertegenwoordigt.

Bel me terug

Wim Hoek

Product Marketing Manager

Er moet meer worden gedaan om de gezondheid en veiligheid in de afval- en recyclingsector te verbeteren na de publicatie van cijfers die vorig jaar weinig verbetering lieten zien.

Dat is de boodschap van de Environmental Services Association (ESA), de handelsorganisatie die de Britse industrie voor hulpbronnen- en afvalbeheer vertegenwoordigt.

De cijfers die de Health and Safety Executive (HSE) op 1 november heeft gepubliceerd, hebben betrekking op het boekjaar 2016/2017 en laten een letselpercentage zien van 1800 per 100.000 werknemers, wat neerkomt op een daling van 3% van het aantal letsels ten opzichte van het voorgaande jaar.

Stephen Freeland, esa's beleidsadviseur voor gezondheid en veiligheid, zei: "De afvalbeheerindustrie blijft al te lang achter bij andere sectoren en heeft weinig aanwijzingen dat het algemene veiligheidsrecord voor de industrie als geheel enig teken van zinvolle verbetering vertoont."

De heer Freeland zei dat de cijfers "teleurstellend" waren, omdat ze geen weerspiegeling waren van de vooruitgang die de ESA-leden hebben geboekt.

Hij voegde eraan toe: "Het is niettemin duidelijk dat de industrie als geheel veel te doen heeft om de trend die in de statistieken van HSE wordt vastgesteld, om te keren, en esa van haar kant zal ervoor blijven zorgen dat beste praktijken en geleerde lessen op grotere schaal in de hele industrie worden verspreid ten behoeve van iedereen."

Volgens de HSE bedroeg het aantal dodelijke verwondingen aan werknemers in de afvalsector in 2016/17 14, bijna het dubbele van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar, toen het acht was.

In zijn commentaar op de cijfers, die alle industrieën bestrijken, zei HSE-voorzitter Martin Temple dat ze werkgevers moeten stimuleren om meer te doen om hun personeel en het publiek te beschermen.

Hij zei: "Deze laatste cijfers moeten een aansporing zijn om de impact van slechte gezondheid en letsel op de Britse werknemers en bedrijven te verminderen en we kunnen niet op onze reputatie rusten.

"We zullen alleen verbeteringen op lange termijn bereiken door een collectieve aanpak om de normen op de werkplek te verbeteren. Slechte normen leiden tot een slechte gezondheid en meer letsel, wat slecht is voor het personeel en het bedrijfsleven."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Wij bellen u graag!

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bel me terug

AMCS Platform Brochure

Download onze brochure en ontdek hoe u slimmer, naadlozer en digitaler kunt werken. Met als resultaat meer winst, verbeterde efficiëntie en lagere kosten.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op