Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juli 2020 Updated juli 2023

Centralisatie planning draagt bij aan efficiëntere inzamelroutes

AMCS Intelligent Optimization verkort de planningstijd en verhoogt de klanttevredenheid

Bel me terug

AMCS Intelligent Optimization verkort de planningstijd en verhoogt de klanttevredenheid

Kan de planningsafdeling bezuinigen van 50 naar 10 planners? "Ja is het antwoord op deze vraag door de planning te centraliseren met intelligente optimalisatie", aldus gerard Kissane uit Madrid, die meer dan 10 jaar ervaring heeft in de afvalindustrie.

"Bedrijven kunnen hun afvalinzamelingsroutes efficiënter plannen en daardoor profiteren van voordelen zoals meer efficiëntie, kostenreductie en het verbeteren van de klanttevredenheid. De end-to-end-oplossing minimaliseert bovendien ook operationele risico's en garandeert tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit door planners de kracht van het systeem te geven. Hiermee is de kennis van planners niet langer verbonden aan een bepaalde persoon of kantoor, maar is deze in de hele organisatie beschikbaar voor elk gebied en elke locatie."

Wat zijn de uitdagingen van het decentraliseren van de planning voor afvalinzameling?

"Afvalbedrijven hebben meestal meerdere planners op verschillende locaties in het hele werkgebied. Elk planningscentrum is verantwoordelijk voor de verzending en planning in zijn eigen geografische gebied. Nieuwe klanten die aan het depot worden toegevoegd, worden ingepland op bestaande of nieuwe routes. Daarbij houden de planners rekening met de verschillende beperkingen, zoals ophaaltijden, toegangspunten en locaties van opslaglocaties. Hiermee vertrouwt het bedrijf sterk op de persoonlijke kennis en ervaring van de planners. Zelfs de 'best-of-the-best' planners kunnen te maken krijgen met beperkingen, zoals capaciteit. Daarom is de uitdaging voor de meeste grotere bedrijven dat de kennis van de planner op een gegeven moment een faalpunt voor het bedrijf kan worden en zelfs mogelijk een remmende factor in de groei van het bedrijf."

Hoe kan gecentraliseerde planning deze groeibeperking opheffen?

"Voor bedrijven om duurzaam te groeien en bedrijfsrisico's te verminderen, kan gecentraliseerde planning met behulp van slimme optimalisatiesoftware de sleutel zijn. Intelligente algoritmen berekenen razendsnel de meest efficiënte routevolgorde, vooral in het geval van de toevoeging van nieuwe klanten of ad-hoccollecties. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte inzamelroute, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende beperkingen en beperkingen, die allemaal de klanttevredenheid verhogen. Door dit te automatiseren, worden planners vrijgemaakt om uitzonderingen te beheren in plaats van het grootste deel van hun normale dagelijkse planningswerk. Bovendien kunnen planners tegelijkertijd tot drie keer zoveel voertuigen tegelijk beheren. Dit stelt bedrijven in staat om hun planningscapaciteit uit te breiden zonder dat er extra collega's nodig zijn. Bovendien biedt slimme optimalisatiesoftware ook een uitgebreide digitale mapping tool. Als gevolg hiervan is het met deze complete end-to-end oplossing niet nodig dat planners lokaal werken waar het daadwerkelijke werk wordt uitgevoerd. Dit opent de deur voor regionale of centrale planbureaus die enorme efficiëntie kunnen opleveren." 

Kan de planning worden gecentraliseerd zonder het bedrijf te riskeren, de klanttevredenheid te beïnvloeden of klanten te verliezen?

"Ja, zeker weten. Vanaf het moment dat de afvalinzamelingsroutes zijn gepland met de slimme optimalisatiesoftware, stelt de vrijgekomen tijd de planners in staat om uitzonderingen te beheren. Als gevolg hiervan hebben bedrijven die de tools hebben ingezet uit onze ervaringen daadwerkelijk een toename in klanttevredenheid gezien. De extra capaciteit die het systeem met zich meebrengt, heeft ook een positieve invloed op de efficiëntie van het bedrijf. In plaats van klanten te verliezen als gevolg van inefficiënte planning, kunnen planners zich nu concentreren op het toevoegen van klanten. Dit verhoogt dus zowel de omzet als de marges en draagt tegelijkertijd bij aan de duurzaamheid van bedrijven door de kilometerstand en CO2-uitstoot te verminderen. Ook van het grootste belang is het feit dat het grootste deel van de planningskennis die nodig is om de operatie uit te voeren nu in het systeem kan zitten. Dit stelt afvalinzamelingsbedrijven in staat om bedrijfsrisico's te verminderen, zonder een dergelijk systeem zijn veel bedrijven afhankelijk van de kennis van bepaalde personen die mogelijk jarenlange ervaring hebben opgedaan."

Hoe kunnen bedrijven met succes de hindernissen overwinnen om de planning te centraliseren?

"Bij de aftrap van een gecentraliseerd planningsproject kijken we bij AMCS meestal naar de huidige structuur van de bedrijfsactiviteiten. Veel bedrijven kunnen zich zorgen maken over deze omvang van een project en de bedrijfsverandering die het met zich meebrengt. Daarom kijken we om te beginnen naar een eerste landelijke business lines of een groep depots in een regio. Zodra het systeem zijn kracht heeft getoond bij het centraliseren van de planningsprocessen, kunnen andere bedrijfsonderdelen of regio's aan boord van het systeem worden gebracht. Voor bedrijven die actief zijn in grotere gebieden waar tijdzones of regionale variaties zoals taal een factor zijn, kan een gedistribueerd gecentraliseerd model het antwoord zijn."

Wat zijn de voordelen van gecentraliseerde planning?

"De voordelen verschillen duidelijk van klant tot klant, waarbij geen twee bedrijven precies hetzelfde zijn in hoe ze evolueren of zich ontwikkelen. Maar we hebben gezien dat bedrijven tal van verbeteringen bereiken, het belangrijkste is een afname van 25% tot 75% in de tijd die wordt besteed aan planning en administratie. Bovendien een vermindering van het aantal voertuigen met 5% tot 15% en een vermindering van de CO2-uitstoot, kilometerstand en rijtijd met 5% tot 25%, en ook een aanzienlijk verbeterde bezoeknauwkeurigheid, wat, zoals eerder vermeld, leidt tot een aanzienlijke toename van de klanttevredenheid."

Omrin

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op