Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog oktober 2020 Updated juli 2023

Het schoonmaken van Halloween

Solide afvalverwachtingen voor een sociaal ver spookachtig seizoen. Net zoals sinistere tovenaars elke 31 oktober de lucht vegen, vegen vaste afvalinzamelaars daarna op.

Bel me terug

Conor Dowd

AMCS Director of Product Marketing

Solide afvalverwachtingen voor een sociaal ver spookachtig seizoen

Net zoals sinistere tovenaars elke 31oktober de lucht vegen, vegen vaste afvalinzamelaars daarna op. Maar onder covid's spook zal de Halloween-trek van dit jaar zeker anders zijn. Hoeveel mensen zullen deelnemen aan Halloween 2020, en waar en wat zullen ze consumeren en weggooien?

Volgens haar jaarlijkse consumentenenquête die elk jaar in september wordt uitgevoerd, voorspelt de National Retail Federation een participatiegraad van 58% in Halloween 2020 onder Amerikaanse volwassenen, wat zich vertaalt in meer dan 148 miljoen celebrants. Die statistiek is lager dan vorig jaar, wat leidt tot een verwachte daling van 8,3% in de totale Halloween-uitgaven van $ 8,78B in 2019 tot $ 8,05B in 2020.

Ondertussen suggereert dezelfde NRF-studie dat degenen die wel van plan zijn om deel te nemen dit jaar 6,8% meer zullen uitgeven, waardoor het verbruik stijgt van $ 86,27 per persoon in 2019 tot $ 92,12. Dit valt samen met een verschuiving naar sociaal afstandelijk activiteiten: 53% van de deelnemers is van plan om hun huis in 2020 te versieren versus 49% in 2019, en pompoensnijwerk is tot 46% van 44%. Gemeenschappelijke activiteiten zijn minder populair: degenen die een feest geven of bijwonen, daalden van 32% naar 22%, en degenen die waarschijnlijk trick-or-treating waren, daalden van 29% naar 23%.

Wat betekent dat voor het afvalvolume en de samenstelling van dit jaar?

Schuw van een magische ketel, kan er wat licht worden geworpen van bekende entiteiten ongetwijfeld spreuk-gebonden voor de voorste stoop op1november .

Neem bijvoorbeeld de nederige pompoen. Na het versieren van de veranda's van Amerika en het doordringen van zijn smaakpapillen elke herfst (de Amerikaanse pompoenkruidenmarkt stondvolgens Forbes in 2018 rondde $ 600 miljoen), worden deze kalebassen nauwelijks gegeten. Vanaf 2015 meldde Waste Dive dat jaarlijks meer dan 1 miljard pond pompoenen naar Amerikaanse stortplaatsen wordt gestuurd. Ondanks inspanningen om compostering van organisaties als SCARCE aan te moedigen – of gewoon het fruit in de achtertuin te gooien – wijst de toegenomen belangstelling voor pompoensnijwerk en decoratie dit jaar naar vollere bakken en hogere liften. 

pizza

Een ander kenmerk van All Hallows' Eve, hoewel misschien minder voor de hand liggend, is pizza: Halloween is meestal de op een na grootste bezorgdag van het jaar voor Domino's. Om een heksensleutel in de mix te gooien, gezien het feit dat Halloween 2020 een zaterdag is met weinig buurtfeesten of lokale spoken beschikbaar, kunnen potentiële feestgangers het thuis waarmaken in plaats van zich te vestigen voor een rustige kijk op Sleepy Hollow. De consumptie door huishoudens van feesttarieven zoals bier en afhaalrestaurants neemt daarom toe, wat bijdraagt aan het recyclen van vervuiling uit vettige pizzadozen en het afvalvolume in het algemeen.

Dan is er plastic.

In de winkel gekochte kostuums lijken voorbestemd voor verwijdering, gezien het feit dat kinderen ze ontgroeien en twintigers niet dood zouden worden betrapt terwijl ze de outfit van vorig jaar herhaalden. Een studie van oktober 2019 in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat plastic op oliebasis 83% van het materiaal omvatte in 324 Halloween-kostuums in de detailhandel, wat leidde tot meer dan 2.000 ton plastic afval per jaar in het Vk. 

Plastic snoeppapiertjes dragen bij aan de torrent: Waste Today meldt dat Amerikanen bijna 600 miljoen pond snoep per Halloween consumeren. Volgens de National Confectioners Association gaven Amerikanen $ 4,6 miljard uit aan snoep in de 8 weken voorafgaand aan Halloween 2019, en 2020 snoepverkoop was al met 13% gestegen vanaf september - geleid door Halloween-chocolade, die een toename van 25,3% zag.

Hoewel het moeilijk is om te zeggen of de toename van het verbruik per hoofd van de bevolking van huisgebonden vieringen de verminderde deelname en gemeenschappelijke activiteiten zal compenseren om de naald op Halloween-afval in het algemeen te verplaatsen, lijkt een toename van huishoudelijk afval op zijn minst aannemelijk voor Halloween 2020, omdat meer pompoenen worden gepatcht, pizza wordt gesnackt en verpakkingen worden uitgepakt. Voor de gemeentelijke vaste afvalindustrie is dat vooruitzicht griezelig genoeg.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jouw bedrijf kan betekenen?

Ontdek hoe het AMCS Platform de kosten van uw bedrijf verlaagt en de winst en operationele efficiëntie verhoogt.

Vraag uw demo aan

Whitepaper gemeentelijke en residentiële software

Verhoog de efficiëntie en verlaag uw impact op het milieu door de efficiëntie te verhogen via routeoptimalisatie, activabeheer en real-time zichtbaarheid van de voortgang van de ophaaldienst.

Whitepaper downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

AMCS Software voor commercieel en industrieel afvalbeheer Brochure

Lees meer over hoe deze branchespecifieke oplossing uw bedrijf zal helpen optimaliseren en laten groeien

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op