Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juli 2020 Updated juli 2023

De kosten van vezelverontreiniging tellen

Een belangrijk principe van recycling is dat je eruit haalt wat je erin stopt. Quality in, quality out is een mantra die we vaak horen van reprocessors. Het is een uitdaging voor een papier- of kaartrecyclingfabriek om dit mogelijk te maken.

Bel me terug

Evan Schwartz

Chief Enterprise Architect, AMCS Global

Een belangrijk principe van recycling is dat je eruit haalt wat je erin stopt. Quality in, quality out is een mantra die we vaak horen van reprocessors. Het is een uitdaging voor een papier- of kaartrecyclingfabriek om dit mogelijk te maken. De cijfers verschillen van land tot land, maar meestal wordt 70-75 procent van het papier en de kaart gerecycled in Europese landen en ongeveer 65 procent in de Verenigde Staten. Omdat de verschillende soorten papierproducten hun weg vinden op het recyclingtraject, worden deze vaak gemengd met andere materialen. Dit geldt zelfs wanneer er gespecialiseerde containers zijn voor het verzamelen van papier en karton.

Voor de bedrijven die vezels recyclen, is het begrijpen en temmen van verontreiniging een belangrijke zakelijke vereiste. Het goed doen maakt een enorm verschil voor de operationele marge. Hieronder kijken we naar de root issues en technische oplossingen.

Veranderende vraag naar papierproducten

Digitalisering heeft onvermijdelijk een impact gehad op de papierindustrie, waarbij de vraag naar grafisch papier en krantenpapier nu afneemt naarmate we meer online lezen. Tegelijkertijd is de detailhandel ook overgestapt op het web, dus de totale vraag naar vezels blijft groeien naarmate het verpakkingsvolume toeneemt om aan het groeiende aantal thuisleveringen te voldoen. Dit heeft ertoe geleid dat grote exploitanten in de industrie molens ombouwen om de veranderende vraag weer te geven.

Tegen deze achtergrond heeft de bezorgdheid over klimaatverandering geleid tot een verschuiving naar een meer circulaire economie, wat onvermijdelijk betekent dat er meer moet worden gerecycled, evenals meer vraag naar gerecyclede producten. De herstelde vezelsector maakt dus een groei door.

In de afgelopen jaren is er ook een consumentendruk geweest tegen het gebruik van plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik, waardoor retailers, met name in de levensmiddelensector, werden aangemoedigd om te innoveren met verpakkingen op basis van vezels, hoewel veel van de op voedsel gebaseerde verpakkingsoplossingen coatings of films als barrière gebruiken.

Om dit aan te pakken zijn er nu initiatieven in verschillende gebieden, zoals de Sustainable Packaging Coalition en 4evergreen, om recycleerbaarheidsrichtlijnen en -normen te bieden voor merken die zich inzetten om hun verpakkingen milieuvriendelijker te maken.

De huidige exportmarkt

Historisch gezien hebben China en andere landen in Azië een belangrijke afzetmarkt voor teruggewonnen vezels. Nu, vanwege de slechte kwaliteit van het materiaal, heeft de Chinese regering alle "post-consumer" kunststoffen en gemengd papier verboden. Het heeft ook een verontreinigingslimiet van 0,5% ingevoerd voor oude golfkartoncontainers (OCC) en sommige papiersoorten, met een volledig verbod op de invoer van gemengd papier.

Andere markten in Zuidoost-Azië, India en Turkije hebben een deel van de materialen die voorheen naar China werden geëxporteerd, meegenomen. Dit verandert echter snel, omdat ze ook proberen materialen van slechte kwaliteit in hun land te beperken, waarbij de invoerbeperkingen nu worden gezien in Vietnam, Maleisië, Indonesië, de Filippijnen, Indonesië, Cambodja, India en Sri Lanka. Geen enkel land wil de volgende stortplaats worden voor gemengde recycling van lage kwaliteit.

De papierrecyclers die MRF's bezitten, zijn nu minder geneigd om zich bezig te brengen met de handel in vezels als grondstof en hebben in plaats daarvan de focus teruggegeven aan vezels als grondstof voor hun eigen planten.

De verwachting is dat papierreverwerkers vandaag de dag een breder scala aan materialen aankunnen, wat zeker heeft verbreed wat zou kunnen worden toegelaten tot de gemengde papiersoorten.

Verschillende inzamelingssystemen en de impact op verontreiniging

Nu de exportmarkten voor gemengd papier van lage kwaliteit en OCC krimpen, is het de uitdaging om de verontreiniging te verminderen. Het wordt algemeen erkend dat de manier waarop droge recycling wordt ingezameld de grootste factor is. Inzamelsystemen die elk type recyclebaar afzonderlijk oppikken, krijgen grondstoffen van betere kwaliteit.

Ongeacht de kwaliteit zullen de voor- en nadelen van de vraag of "single-stream" versus "scheiding aan de bron" de effectievere recyclingmethode is, in veel landen een fel betwiste kwestie blijven. Gemeentelijke inzameling in het grootste deel van continentaal Europa wordt gekenmerkt door papier en kaart verzameld in een speciale bak of container van woonclusters. Omgekeerd is het merendeel van de collecties in de VS en in mindere mate het Verenigd Koninkrijk voorstander van een vermengde aanpak, waarbij downstream in MRF's wordt gesorteerd.

In het geval van de eerste leidt dit meestal tot verontreinigingsniveaus van minder dan 0,5%, terwijl in het geval van de laatste de kwaliteit veel variabeler is. Hoewel het goedkoper wordt geacht om in te zamelen, omvat vermengde recycling de verdichting van andere droge recyclebare materialen, zoals glas, metaal en plastic met de vezel.

Zelfs in het geval van scheiding aan de bron is verontreiniging een probleem en dit neemt toe naarmate de veranderende samenstelling van de afvalstroom de veranderende consumptiegewoonten en de vraag naar verpakkingen weerspiegelt.

Om deze uitdagingen aan te gaan, helpt het als herverwerkers gebruik kunnen maken van technologie die is gebouwd met een diep begrip van deze processen.

Wat vervuiling betekent voor papieropwerking

Verontreinigingen in grondstoffen voor een papier- of kartonrecyclingfabriek kunnen twee soorten problemen veroorzaken, die beide duur zijn.

Ten eerste is er een directe impact op het productieproces. Ofwel dit vertragen of, erger nog, schade aan de machines veroorzaken die downtime en reparatie vereist. Het verliezen van zelfs een paar uur draaitijd in een molen is een aanzienlijke kostenpost voor eigenaren.

Een groot probleem in sommige landen is bijvoorbeeld de schade die wordt veroorzaakt door het malen van glas in vezels afkomstig van MRF's, omdat het bewegende delen van de papierproductieapparatuur verslijt.

Een ander direct effect op de productie is plastic, met name films, dat moeilijk van de vezel kan worden gescheiden in een papierrecyclingproces, omdat het rond delen van de machines wordt gewikkeld - opnieuw de lijn stoppen.

Ten tweede zijn de kosten van het verwijderen en verwijderen van verontreinigingen. Dit is met name belangrijk in Europa, waar regeringen verspilling aanzienlijk belasten. Voor een bedrijf dat heeft betaald om balen vezels te kopen, is het ook een groot probleem om te betalen om een deel hiervan af te voeren. Niet alleen zijn er de directe verwijderingskosten, maar er is ook administratieve tijd en moeite op de werkvloer van de molen om dit aan te pakken.

Het maken van het cijfer

Om deze problemen aan te pakken, heeft AMCS zijn toonaangevende ERP-software voor de papierrecyclingindustrie ontwikkeld, voortbouwend op de opgedane kennis in samenwerking met MRF's.

Het platform waarmee binnenkomende zendingen kunnen worden gesplitst en dienovereenkomstig kunnen worden gegradeerd. Wanneer een lading arriveert, nadat de weegbrug deze automatisch op het systeem heeft aangemeld, kan een bankier of spotter deze bekijken met behulp van de AMCS-cloudsoftware op een mobiel apparaat. Vochtmetingen kunnen worden ingevoerd, evenals kwaliteitssortering, dus indien nodig kunnen eventuele gewichtsaftrek vanwege het watergehalte rechtstreeks op de leveranciersfactuur gaan.

Specifieke soorten verontreinigingen kunnen in het systeem worden ingevoerd, samen met foto's die ter plaatse zijn gemaakt met behulp van het mobiele apparaat. Al deze gegevens kunnen vervolgens worden terugverdiend naar de leverancier, waardoor een onschatbare feedbacklus ontstaat. Dit proces betekent dat een molen efficiënt kan adviseren of er inhoudingen moeten worden gemaakt op de factuur aan de leverancier, met gedocumenteerd bewijs.

Geen enkele reprocessor wil de prijs op deze basis verlagen, maar het betekent dat de kosten van besmetting worden gecompenseerd met weinig backoffice-administratie. Het biedt ook een glasvezelleverancier essentiële informatie om hun onderwijsinspanningen met het publiek of zijn klanten te beheren. Het kennen van de besmetting is een noodzakelijke eerste stap om het probleem aan te pakken.

Er wordt een profiel gemaakt van elk leverend bedrijf of overheidsinstantie die het materiaal levert, met een historisch overzicht van eerdere zendingen. Dit stelt managers in staat om sorteerwerk toe te wijzen aan klanten met een slechte staat van dienst, waardoor tijd wordt bespaard bij het beheren van tal van klanten waarvan bekend is dat ze recyclaten van goede kwaliteit leveren.

Geschikt voor het doel

We weten dat verontreiniging een groot probleem is geweest voor papier en kaarten voor recycling. Door het probleem nauwkeurig en efficiënt te identificeren, versnelt de AMCS-oplossing het sorteerproces. Het betekent dat een papierfabriek en zijn leveranciers snel op één lijn zitten, waardoor recyclaat van goede kwaliteit de beste prijs krijgt.

Het biedt ook de zekerheid dat de voorraad nauwkeurig is, zodat bedrijfsleiders weten dat ze de juiste inputs voor de productielijn hebben.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor u kan betekenen?

Laat AMCS u laten zien hoe u uw activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, winst kunt verhogen en uw bedrijf kunt laten groeien

Vraag een demo op maat aan

AMCS Platform for Paper Recycling Fibre Recycling stroomlijnt operationele processen

Leer hoe u operationele processen kunt stroomlijnen en de winst kunt verhogen

Brochure downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op