Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog maart 2020 Updated december 2023

Waarom een klantenportaal deel moet uitmaken van uw strategie voor klantenbetrokkenheid

Een digitaal engagementkanaal verlaagt de bedrijfskosten en verhoogt de klanttevredenheid

Bel me terug

Conor Dowd

AMCS Director of Product Marketing

Een digitaal engagementkanaal verlaagt de bedrijfskosten en verhoogt de klanttevredenheid

Toegang tot al hun informatie in real-time, 24/7, 365 dagen per week. Door klanten 24 uur per dag service te bieden via een klantenportaal stroomlijnen afval- en recyclingbedrijven klantprocessen waardoor de klantenservice, klantbetrokkenheid en klanttevredenheid met wel 33% toenemen en tegelijkertijd een positieve en professionele merkervaring wordt geboden. Potentieel kunnen afval- en recyclingbedrijven het aantal telefoontjes met 30% verminderen.

Hiermee zorgt het klantenportaal voor toegevoegde waarde, waardoor operators hun bijbehorende bedrijfskosten kunnen verlagen en hun marges kunnen vergroten. Daarnaast verbetert de oplossing de operationele efficiëntie door middel van geïntegreerde en geautomatiseerde klantprocessen en verbetert het de cashflow doordat klanten eenvoudiger en sneller kunnen betalen.

Klanten 24/7 mogelijkheden bieden met een eigen klantenportaal

Eindklanten staan niet altijd als eerste in de rij als ze vragen waarom hun afvalbak niet geleegd is. Als een callcenter druk is, moeten eindklanten vaak wachten tot een medewerker van de klantenservice hun telefoontje kan aannemen. Dit is typerend voor callcenters waar het contact met de klant voornamelijk telefonisch wordt afgehandeld, met het risico dat klanten ontevreden zijn omdat ze onnodig lang moeten wachten. Een klantenportaal verbetert de klantenservice en klanttevredenheid enorm omdat het alle vragen en verzoeken van klanten stroomlijnt door alle inkomende en uitgaande gesprekken en klantprocessen te digitaliseren.

De AMCS Customer Portal is een self-service portal voor eindklanten om hun account te beheren. Het is de volgende generatie, toegewijde hub ontworpen voor AMCS Enterprise Management klanten, gebouwd om hun klantrelaties en betrokkenheid te verbeteren en te verrijken door middel van hun eigen gemerkte en aanpasbare portal. Hiermee bouwt de industrie vertrouwen op bij klanten door responsieve en gepersonaliseerde ondersteuning te bieden via het kanaal van hun voorkeur.

Het is 24/7 ondersteuning en eenvoudige toegang tot de antwoorden die ze nodig hebben. Waar ze ook zijn, er wordt een geweldige klantbetrokkenheid gecreëerd. Met de portal automatiseren en vereenvoudigen afval- en recyclingbedrijven klantinteracties en maken ze het voor klanten eenvoudiger om diensten te beheren, zoals container- en bestelaanvragen, betalingen te verwerken, facturen te bekijken en (operator) servicerapporten te produceren.

Het toevoegen van een nieuw servicekanaal neemt de stress weg bij de CSR

Klantenservicecentra die hun processen niet hebben gestroomlijnd door digitalisering, hebben veel extra werk om vragen en verzoeken van klanten te kunnen beantwoorden. Ze moeten meerdere schermen bekijken, verschillende prijscontracten controleren, papieren processen opvolgen, wat alles bij elkaar veel tijd kost tijdens het bellen om klanten een efficiënte en superieure service te bieden.

Met de Portal helpen afval- en recyclingbedrijven hun klantenserviceteams door een nieuw helpcentrum toe te voegen. Als klanten op elk gewenst moment toegang hebben tot de informatie die ze willen, wordt het belvolume verminderd, waardoor de stress van het callcentre-team afneemt en zij zich op andere bedrijfsonderdelen kunnen richten. AMCS Customer Portal vermindert het aantal interacties tussen service-agenten en verlaagt tegelijkertijd de kosten van meerdere systemen.

Het portaal biedt de mogelijkheid om veelvoorkomende vragen, zoals vragen over saldo's of agenda's, in realtime te beantwoorden. Waar een klant vroeger misschien een telefoontje pleegde om een antwoord te krijgen, kan hij nu de vraag direct zelf stellen zonder kosten voor het afval- of recyclingbedrijf. Dit resulteert in een grotere klanttevredenheid tegen lagere kosten.

Een geïntegreerde SaaS-oplossing voor klantbetrokkenheid

Het AMCS Klantenportaal is een veilige SaaS-oplossing en biedt drie flexibele leveringsopties: een portaal met een merknaam, geleverd op ontworpen sjablonen; een bedrijfsoptie die een contentmanagementsysteem bevat voor volledige aanpassing; en tot slot widgets die de huidige portalen van klanten kunnen integreren met de AMCS Enterprise Management-oplossing.

Hiermee stelt het afval- en recyclingbedrijven in staat om eindklanten te voorzien van account-specifieke informatie en diensten, zoals het aanmelden van nieuwe klanten, bestelaanvragen, factuurbeheer, betalingsverwerking en rapportagetools. Met het systeem kunnen operators geautomatiseerde antwoorden configureren op veelvoorkomende vragen van klanten, zoals saldoaanvragen, agendaaanvragen en nabestellingen.

Het portaal is volledig geïntegreerd met de AMCS Enterprise Management-oplossing en biedt geautomatiseerde bedrijfsprocessen voor het instellen van klanten/rondes, dagelijks workflowbeheer en facturering. Dit ondersteunt de afdelingen financiën (facturatie, betalingen), verzending (bestelling/afhaalverzoek) en CSR (bestelverzoek, vragen) door workflows en processen binnen deze functies te automatiseren.

Verbetering van de klanttevredenheid door kwaliteitsinformatie

AMCS heeft de Customer Portal ontworpen en ontwikkeld op basis van de behoeften van de afval- en recyclingindustrie en de toegenomen vraag naar het integreren van bedrijfsoplossingen en het automatiseren van klantinteracties. Het stelt afval- en recyclingbedrijven in staat om zelfbedieningskanalen te automatiseren die 24/7 beschikbaar zijn om hun klanten on-demand diensten aan te bieden wanneer, waar en hoe zij dat willen. Hierdoor verbeteren ze de klanttevredenheid en leiden ze oproepen door naar goedkopere selfservicekanalen.

Hiermee zorgt het klantenportaal voor toegevoegde waarde, waardoor operators hun operationele efficiëntie kunnen verbeteren door middel van geïntegreerde en geautomatiseerde processen. Daarnaast kunnen ze de cashflow verbeteren door klanten in staat te stellen eenvoudiger en sneller te betalen. Andere belangrijke drijfveren van het klantenportaal zijn ook een verbeterde klanttevredenheid door middel van kwalitatieve, realtime informatie en het ondersteunen van de digitalisering van het totale bedrijf.

AMCS klantenportaal ook beschikbaar voor oudere softwareklanten

AMCS Customer Portal is een product van de AMCS Digital Engagement oplossing, een van de zes oplossingen van het AMCS Platform. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een legpuzzel in elkaar en vormt de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie. Oplossingen zoals intelligente (route)optimalisatie, de Customer Portal en Mobile Workforce zijn echter ook geïntegreerd in bestaande legacy software. Op deze manier profiteren alle klanten van AMCS van de innovatieve softwareoplossingen van AMCS Group.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Vraag een demo aan om te leren hoe AMCS de manier verandert waarop je je online inzet

Ontdek hoe AMCS uw online engagement met klanten en partners kan verrijken.

Vraag een demo aan

AMCS brochure Klantportaal

Ontdek hoe AMCS Customer Portal het aantal telefoontjes kan verminderen, de operationele kosten kan verlagen en de klanttevredenheid kan verhogen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

AMCS brochure Klantportaal

Ontdek hoe AMCS Customer Portal het aantal telefoontjes kan verminderen, de operationele kosten kan verlagen en de klanttevredenheid kan verhogen.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op