Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2019 Updated mei 2021

Vraagplanning

Het plannen van de vereiste voorraad voor productie of verkoop van materiaalslots kan een beetje een nachtmerrie zijn. Het is hard werken. Voor de meeste Planners is het proces handmatig en papiergestuurd.

Bel me terug

Verminder de bijbehorende risico's en verbeter uw marges

Het plannen van de vereiste voorraad voor productie of verkoop van materiaalslots kan een beetje een nachtmerrie zijn. Het is hard werken. Voor de meeste Planners is het proces handmatig en papiergestuurd. Het beheert een lijst van honderden leveranciers, belt, controleert prijzen en spreidt schema's uit.  Klinkt dit bekend?

Effectieve vraagplanning gaat over het garanderen van een continue aanvoer van materiaal gedurende de maand om aan de behoeften van uw molen te voldoen.  Het is een vergelijking, op zoek naar het aanbod te matchen met de vraag en op het juiste moment. 

Crisisplanning

Planners willen geen opeenhoping van vrachtwagens die op uw werf wachten. En het materiaal dat wordt geleverd – is het wat beloofd is? Het juiste materiaal, kwaliteit, hoeveelheid? Misschien vind je constant vervuilde ladingen, een gemengde zak bevuild materiaal onder het papier van klasse A dat je verwachtte. De 5 ton OCC die je bestelde is nu 3 ton en de rest is besmet, of het is een ander materiaal.

Dit creëert crisisplanning.  U kunt verwachten een hogere prijs te betalen in een crisis. Nu moet uw planner weer aan de telefoon komen en meer materiaal kopen en het besmette probleem met de leverancier oplossen.  Stel je voor dat het nog maar het begin van de maand is, en een van de vijf geplande ladingen die ochtend heeft hetzelfde probleem.  De productierun wordt beïnvloed en er is nu een legitieme bezorgdheid over het voldoen aan de productievraag.  Dit is een realiteit.

Wat is het domino-effect van dit alles? Het is enorm arbeidsintensief, het beïnvloedt uw productierun of upstream-verkoopmogelijkheden. Het is een groot risico voor je bedrijf, je marges en je gezond verstand.

Die crisis voorkomen

Waar is de utopie in dit alles? Het is ver verwijderd van waar hierboven over gesproken wordt. Het zorgt voor een optimale materiaalvoorziening om productieruns of verkoop te ondersteunen. Wat hier nodig is, is een reactief en volledig gedigitaliseerd systeem, dat samenwerkt met Planners om elk tekort aan materiaalhoeveelheden op elk moment van de maand te helpen plannen.

Dus die leverancier met de verontreinigde lading; laten we eens kijken naar een geïntegreerd systeem dat het tekort visualiseert, zodat u kunt zien of u nog steeds op schema bent om aan de vraag te voldoen of dat u terug moet naar uw virtuele assistent om meer inventaris op te doen.  Nu hebben we het over een oplossing voor vraagplanning die de planning voor u doet. Een oplossing die samenvat waar u zich bevindt met uw voorraad.

Dit maakt een betere besluitvorming en kostenbeheersing mogelijk!

Laten we op zoek gaan naar een systeem dat u een realtime dashboardweergave geeft van het geplande materiaal, wat er is ontvangen en wat nodig is, zodat u onmiddellijk corrigerende maatregelen kunt nemen om eventuele problemen op te lossen.  Het is gewoon beter voorraadbeheer.  Het is nu niet nodig om materiaal overmatig op te slaan, waardoor de kosten daar worden verlaagd , zoals de opslagkosten, voorraadafschrijving. Dit zorgt ervoor dat uw molen of verkoopteam consistent draait zoals gepland. Het automatiseert en digitaliseert meniale taken, dat neemt te veel tijd van uw planner in rekening.

Er is nog een domino-effect hier; het optimaliseert het verkeer op de schaal, vermindert knelpunten die daar gepaard gaan met risico's (van H&S, financieel en operationeel verlies). Het verminderen van het risico op voorraadtekorten heeft absoluut invloed op de middelen en tijd die worden besteed aan vraagplanning.  Dit vermindert uw vraagplanningskosten per euro omzet. Nu is je marge gelukkiger.

Wat nog meer?

Wat als er meer is? Laten we het hebben over het integreren van uw mobiele kwaliteits- en evaluatietoepassing in uw vraagplanningsproces. Die leverancier met het vervuilde materiaal waar we het over hadden, degene die de werfinspecteur beoordeelde... Het vraagplanningssysteem werkt al voor u om het tekort op te vullen.  Dit is efficiënt.  Dit is real-time en een indrukwekkende visuele weergave om betere besluitvorming te ondersteunen. Het is een snellere, reactieve planning die ook uw kosten effectief beheert, wat samen met u uw marge verbetert.  Het vermindert de stress.

Wil je meer horen? Neem contact op met ons team om te leren hoe de AMCS Demand Planning-module een grotere efficiëntie in uw voorraadplanningsprocessen kan ondersteunen, het risico op tekorten kan verminderen en een gelukkigere marge kan ondersteunen.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze Enterprise Management-software voor uw bedrijf kan betekenen!

Onze Enterprise Management-software zal uw activiteiten optimaliseren voor groei met verhoogde efficiëntie en verbeterde winst.

Vraag een demo aan

Brochure vraagplanning

Ontdek hoe onze Demand Planning-oplossing workflows automatiseert die ondersteunen in elke fase van het vraagplanningstraject. Verbetering van de algehele operationele efficiëntie

Brochure downloaden

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Evenement

ESG Europe Summit

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op