Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog september 2020 Updated september 2023

End-to-end oplossing omvat alle bedrijfsprocessen voor metaalrecycling

AMCS Metal Recycling Software verhoogt de marges en vermindert bedrijfsrisico's en -kosten

Bel me terug

AMCS Metal Recycling Software verhoogt de marges en vermindert bedrijfsrisico's en -kosten

Een uitgebreide dekking van alle bedrijfsprocessen in metaalrecycling. De AMCS Metal Recycling Software biedt precies dat. Dat blijkt uit de presentatie van Christian Pollklesener, Head of Professional Services, AMCS Duitsland, tijdens de virtuele eREC 2020-beurs. In dit webinar legt hij in detail uit wat dit betekent en hoe dit een grote aanwinst kan zijn voor metaalrecyclingbedrijven.

De AMCS Metal Recycling Software is een branchespecifieke end-to-end oplossing voor de wereldwijde recycling- en afvalbeheerindustrie. Dit omvat oplossingen voor multiklanten/multiladingen, prijzen, contractbeheer, verzending, weging zowel op de weegbrug als op de weegschalen in de werf en mobiele sortering. De metaalrecyclingsoftware biedt ook inkomend materiaalbeheer, voorraadbeheer, wagenpark- en containerbeheer, handel, kostenplaatsrapportage en boekhouding, compleet met een selfservice klantenportaal en documentbeheer.

De ingebouwde workflowprocessen volgen de operationele processen in de volgorde zoals ze binnen het bedrijf worden afgehandeld. Van contractering, inkoop en verkoop, verzending van de zending, weging en materiaalsortering tot verwerking, facturatie en creditering, betaling en rapportage, legt Christian Pollklesener uit tijdens het webinar.

Mobiele app ondersteunt werken op afstand

De reeks uitgebreide functionaliteiten van de metaalrecyclingsoftware wordt aangevuld met meerdere mobiele apps die op elk apparaat draaien om op afstand te werken, zoals voor mobiel wegen, mobiele sortering van de materialen en om foto's te maken in de tuin. Door de real-time uitwisseling van gegevens zijn deze foto's en alle andere gegevens direct beschikbaar in de backoffice waardoor alle informatie altijd up-to-date is.

Een van de mobiele apps die Christian Pollklesener noemt tijdens het webinar, draait op het apparaat van de chauffeurs en biedt een reeks functionaliteiten. "Het ondersteunt bijvoorbeeld de bestuurder met onbemand wegen bij de weegbrug. Dat kan eenvoudig met één klik. Dit biedt bedrijven het grote voordeel dat ze hun openingstijden kunnen verlengen, zegt Christian. "De mobiele opties omvatten ook het verzenden van een bericht van de chauffeur naar de planner, om foto's van de containers te maken, handtekeningen van klanten te accepteren en een nieuwe uitvoering in de applicatie te maken."

Mobiele beoordeling voorkomt vragen over facturen

Mobiele sortering is de andere belangrijke mobiele apps en wordt in de tuin gebruikt om binnenkomende materialen te beoordelen. De functionaliteiten zijn specifiek afgestemd op de metaalrecyclingindustrie. Naast het sorteren van onder andere een materiaal, omvatten deze de mogelijkheid om een lading te splitsen. Bovendien kan de mobiele sorteerapp elke verontreiniging van de lading registreren, geeft Christian als een ander voorbeeld

"In dit geval kunnen bijvoorbeeld prijs- en kwaliteitsaanpassingen worden gedaan, inclusief het percentage van de belasting en een beeld van die specifieke vervuiling. Beoordeeld materiaal is direct beschikbaar in het centrale systeem, inclusief alle foto's en gekoppeld aan de bijbehorende transactie. Dit voorkomt discussies over de kwaliteit van het materiaal en daarmee mogelijke onenigheid over de factuur."

Verhoging van de efficiëntie en marges en vermindering van risico's en kosten

Uit de uitleg van Christian blijkt dat de metaalrecyclingsoftware alle denkbare processen binnen de recycling- en afvalverwerkingsindustrie omvat. De oplossing is erop gericht om elk beeldbaar aspect van metaalrecycling volledig te dekken, stelt hij.

"Het automatiseren van de hele operatie met de metaalrecyclingsoftware verhoogt zowel de efficiëntie als de marges en draagt bovendien bij aan kostenbesparingen." Door de real-time gegevensuitwisseling stroomlijnt de AMCS Metal Recycling Software operationele processen en biedt een continu 360° overzicht. Dit geeft metaalrecyclingbedrijven een compleet beeld van de binnenkomende stromen, verwerking op het erf en de verkoop van grondstoffen, waardoor ze tegelijkertijd hun bedrijfs- en operationele risico's kunnen verminderen." 

AMCS-metaalrecyclingsoftware

De AMCS Metal Recycling Software is een branchespecifieke oplossing voor wereldwijde metaalrecyclingbedrijven. De end-to-end oplossing biedt het hele scala aan functionaliteiten om de volledige recyclingbewerking te automatiseren. Hiermee biedt de metaalrecyclingsoftware de grootste functionaliteit voor de recyclingindustrie. De AMCS Metal Recycling Software is momenteel geïnstalleerd in 42 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië met meer dan 600 bedrijven in de recycling- en afvalbeheerindustrie. De oplossing ondersteunt 16 talen en biedt meer dan 800 parameters, met een hoge flexibiliteit en aanpasbare oplossingen. Dit garandeert betrouwbare en snelle ondersteuning voor alle klanten en zorgt voor pijnloze updates.

Video over de metaalindustrie

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Ons platform voor metaalrecycling zal uw algehele operationele efficiëntie verhogen, de kosten verlagen en uw winstmarges vergroten. Ontdek vandaag nog hoe.

Vraag een demo op maat aan

Webinar: Prijs- en contractbeheer voor de metaalrecyclingindustrie

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Bekijk andere resources

Whitepaper Software voor metaalrecycling

Wij maken snelle bedrijfstransformatie mogelijk en helpen meer dan 600 metaalrecyclingbedrijven wereldwijd om zich aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. Onze softwareoplossing is ontworpen om uw marges te beschermen.

Whitepaper downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op