Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2020 Updated juli 2023

Het verkrijgen van het concurrentievoordeel

Commerciële en industriële afvalverwerkingsbedrijven kunnen zich geen handmatige processen meer veroorloven. De wereld is te onvoorspelbaar geworden, wat betekent dat bedrijven wendbaar genoeg moeten zijn om in een handwens van richting te veranderen.

Bel me terug

Wim Hoek

Product Marketing Manager

Commerciële en industriële afvalverwerkingsbedrijven kunnen zich geen handmatige processen meer veroorloven. De wereld is te onvoorspelbaar geworden, wat betekent dat bedrijven wendbaar genoeg moeten zijn om in een handwens van richting te veranderen.

Over de hele wereld hebben we in 2020 een grote omwenteling in onze levensstijl gezien. Het Verenigd Koninkrijk is daar een voorbeeld van. Met meer mensen die thuis werken, steeg het stedelijk afval met 20%, terwijl het C&I-afval met ongeveer 50% daalde. In Duitsland bleef de C&I-afvalverwerkingssector in dezelfde periode relatief stabiel, op basis van dit schrijven. In een EUWID-rapport staat echter dat sommigen in de industrie vrezen dat dit geen echte weerspiegeling is van wat er gebeurt of gaat gebeuren. Zullen bedrijven voorbereid zijn op wat komen gaat? Andere scenario's omvatten de wereldwijde toename van de industrialisatie, waarbij alleen al de markt voor industrieel afval naar verwachting in 2027 de VS $   1,9 / € 1,62 biljoen zal treffen. Een ander beeld: veranderend beleid en regelgeving in verschillende markten, en omgevingsfactoren.

Omarm verandering

Om door deze landschappen te navigeren en beter te presteren dan concurrenten, is er echt geen snelle oplossing. Je moet je mindset veranderen, verandering omarmen en de manier waarop je werkt herdefiniëren. Hoe je werkt moet digitaal zijn.

In de AMCS Digital Transformation Barometer   vond meer dan 80% van de ondervraagde afvalbedrijven digitale innovatie belangrijk voor succes. Misschien mag het geen verrassing zijn dat 60% hun vooruitgang bij de invoering van digitale technologieën als onbevredigend beoordeelde.

In totaal beoordeelden bedrijven zichzelf met een 6,3 van de 10 als het ging om de vijf organisatiebestuurders in digitale transformatie.

Kortom, de terughoudendheid van uw concurrenten om digitaal te transformeren laat de deur wijd open voor u. Het is een kans. Neem het aan.

U hebt digitale oplossingen nodig die gebruikmaken van de cloud, gegevens verzamelen en analyseren om een 360-gradenbeeld in uw activiteiten te bieden. Hieruit krijgt u het inzicht dat u vertelt hoe u uw klanten het beste kunt bedienen en tegelijkertijd de winstgevendheid kunt maximaliseren. Dit is inzicht dat uw strategie zal vormen, waardoor u concurrenten voorloopt die nog steeds met silo-informatie werken, niet in staat zijn om hun eigen punten te verbinden en weloverwogen beslissingen te nemen.

AMCS-platform voor commerciële en industriële afvalindustrie

Voor bedrijven in de industrie, bouw of sloop afvalbeheer zijn de uitdagingen nog nooit zo groot geweest. Digitalisering en globalisering zorgen voor meer concurrentie en regelgeving en milieuoverwegingen veranderen de eisen van de klant. AMCS' Platform voor industrieel, bouw- en sloopafval is een end-to-end oplossing die speciaal is ontworpen om u een voordeel te geven met de digitalisering van uw bedrijf.

Het AMCS Platform

Uw voordelen met AMCS Platform

Als u een concurrentievoordeel wilt behalen, hebt u een end-to-end software-ERP op bedrijfsniveau nodig. Dit is het best-in-class SaaS AMCS Platform, speciaal ontworpen voor de C&I- en C&D-afvalindustrie. Het is ook de ideale digitale oplossing voor afvalinzameling, afvaloverdracht, transferstations, recyclingactiviteiten, stortbeheer en materiaalhandel.

AMCS Platform automatiseert uw processen, levert standaardisatie en volledige zichtbaarheid, terwijl uw bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Het integreert met amcs's volledige reeks oplossingen, waaronder intelligente optimalisatie, mobiel personeel, klantenportaal en voertuigtechnologie, om er maar een paar te noemen. Deze oplossingen optimaliseren uw efficiëntie. RFID-tags kunnen bijvoorbeeld automatisch de opslaglocatie of container identificeren die moet worden onderhouden, zodat u geen tijd of benzine verspilt aan containers die slechts halfvol zijn.

Deze oplossingen verzamelen ook gegevens over uw activiteiten heen. Met AMCS Analytics – een andere oplossing binnen de suite – kunt u van deze gegevens één samenhangend beeld maken. U kunt zeer visuele, bruikbare rapporten maken. U kunt bijvoorbeeld zien hoe u de klantenserviceniveaus kunt verbeteren of wat uw marge per klant is.

Je kunt ook zien waar je inkomsten lekt. Voorbeeld: combineer uw GPS/routegegevens met de gegevens die uw vrachtwagens u geven, zoals het aantal opgetilde containers, en u kunt ervoor zorgen dat u elke klant factureert. (Het zou je verbazen hoeveel klanten onder de radar vallen.) Dit is wat we bedoelen met het integreren van silosystemen.

We hebben gezien dat klanten van AMCS Platform de kosten per lift met 15% verlagen en de klanttevredenheid met maximaal 33% verhogen.  U kunt uw gereden kilometers, manuren en CO2-uitstoot met maximaal 25% verminderen. U kunt zelfs het aantal vrachtwagens dat u nodig heeft met 15% verminderen en de planningstijd met 75%. Contractmanagement, prijsindexering – volledige ondersteuning voor e-commerce – hoe kun je papieren processen nog verantwoorden?

In 2018 meldde Business Wire dat de afvalbeheerindustrie "op de rand van digitale transformatie stond". Dit blijkt uit de bevindingen van de AMCS Digital Transformation Barometer. Volgens 54% van de ondervraagden vormen legacy-systemen een belangrijke belemmering voor de implementatie van digitalisering. Dit is niet alleen een probleem van inefficiënt werken, maar ook met verschillende processen en informatie in silo's. Als die bedrijven de sprong waagden en digitaliseerden, konden ze hun processen automatiseren, een diep beeld krijgen van hun activiteiten en gebruik maken van de business intelligence die ze leren.

Op dit moment en in de toekomst zijn er bedrijven die voorop lopen, sommigen spelen een inhaalslag, en degenen die helemaal niet kunnen concurreren. Het is aan jou in welke groep je valt.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Benchmark Digitale Transformatie in de afvalbranche

De AMCS-benchmarkstudie onderzoekt hoe organisaties in afval en recycling, technologie gebruiken om hun activiteiten te verbeteren en zich aan te passen aan veranderingen.

Download het benchmark rapport

AMCS Software voor commercieel en industrieel afvalbeheer Brochure

Lees meer over hoe deze branchespecifieke oplossing uw bedrijf zal helpen optimaliseren en laten groeien

Brochure downloaden

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Hoe scoort uw organisatie op digitale transformatie?

Start de benchmark enquête
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op