Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juni 2022 Updated december 2023

Wereldwijde trends in de afval- en recyclingmarkt

Een blik op de wereldwijde afval- en recyclingmarkt. Tegen 2025 zal de waarde van de wereldwijde afvalverwerkingsindustrie naar verwachting oplopen van 330,6 miljard dollar in 2017 tot 530 miljard dollar.

Brochure downloaden

Conor Dowd

AMCS Director of Product Marketing

De wereldwijde afval- en recyclingmarkt zal de komende jaren naar verwachting snel groeien door verbeterde technologie, nieuwe wetgeving en de vraag naar veel meer gerecycled materiaal.

Volgens Statista had de wereldwijde markt voor afval- en recyclingdiensten een totale omvang van 55,1 miljard dollar in 2020, en dit was gestegen tot 57,69 miljard dollar vorig jaar.

In 2022 zal het naar verwachting 60,41 miljard dollar waard zijn, en in 2030 een veel grotere 88,01 miljard dollar.

Wat is de drijvende kracht achter de groei van de wereldwijde afval- en recyclingmarkt?

De belangrijkste motoren voor de groei van recycling- en afvaldiensten zijn:

Een veranderende wereld en een circulaire economie

In 2007 woonden ervoor het eerst meer mensen in stedelijke gebieden dan op het platteland.

Verstedelijking is een trend die zich naar verwachting zal voortzetten: voorspeld wordt dat in 2050 tweederde van de wereldbevolking in steden zal wonen.

Omdat mensen de neiging hebben om van het platteland naar stedelijke gebieden te migreren naarmate ze rijker worden (in ontwikkelingseconomieën tenminste), stijgt de levensstandaard in stedelijke gebieden. Dit betekent dat een groeiende wereldbevolking die meer in de stad woont, leidt tot meer consumptie. Als gevolg daarvan ontstaat er meer afval.

Dit creëert meer mogelijkheden om dit afval in te zamelen, te verwerken en te recyclen. Zoals te zien is in ontwikkelde economieën, maar ook steeds meer in zich ontwikkelende economieën, is er meer vraag naar het gebruik van gerecycled materiaal in verpakkingen en andere producten. Wereldwijde bedrijven zoals Unilever, Coca-Cola en Nestlé zien het gebruik van steeds meer gerecycled materiaal en een breder duurzaamheidsbeleid als essentieel voor hun milieu-, maatschappelijke en bestuursrapportage. Maar ze erkennen ook dat klanten steeds meer willen dat grote bedrijven zorg dragen voor de planeet, ze helpen bij de verschuiving naar duurzamere consumptie.

Bedrijven die worden gezien als duurzaam, worden vaak beloond door klanten, wat leidt tot een grotere winstgevendheid.

Terwijl de Europese Unie het voortouw neemt in de ontwikkeling van een circulaire economie om ervoor te zorgen dat minder van onze grondstoffen naar stortplaatsen en afvalenergie gaan en meer naar recycling, hergebruik en reductie, voeren ook andere ontwikkelingseconomieën een circulair economisch beleid in.

In Azië schakelt Vietnam over op een circulaire economie. China stimuleert de komende vijf jaar recycling, herfabricage, groen productontwerp en hernieuwbare bronnen als onderdeel van de circulaire economie van het 14e vijfjarenplan.

De rol van afval- en recyclingbedrijven zal fundamenteel veranderen in de circulaire economie omdat ze gegevenspartners en medewerkers worden van zowel producenten als consumenten.

Slimme steden

Veel steden over de hele wereld maken gebruik van slimme technologie, zoals het internet der dingen, 5G, connectiviteit en kunstmatige intelligentie om hun leefomgeving te verbeteren.

Deze slimme steden gebruiken innovatie om efficiënter, concurrerender en duurzamer te worden om te voldoen aan de economische, sociale, ecologische en culturele behoeften van hun bevolking en toekomstige inwoners.

In Kopenhagen, Denemarken, bijvoorbeeld, worden draadloze gegevens van mobiele apparaten, GPS in bussen en sensoren in riolen en vuilnisbakken gebruikt om de stad in realtime te beoordelen. Hierdoor kan de stad verbeteringen aanbrengen om het verkeer, de luchtvervuiling en de CO2-uitstoot te verminderen.

Oslo, Noorwegen, gebruikt disruptieve technologieën om zijn activiteiten te digitaliseren. Het zegt zelfs dat alle diensten die gedigitaliseerd kunnen worden, ook gedigitaliseerd zullen worden. Dit omvat de ontwikkeling van circulair afvalbeheer door middel van digitalisering, maar ook het testen van elektrische bussen, nul-emissie bouwplaatsen en het aanpassen van gebouwen met sensoren en gebouwbeheersystemen.

Wereldwijd vereisen logistiek en de rol van de afvalverwerkingsindustrie in het leveren van secundaire grondstoffen digitalisering om te kunnen werken. AMCS biedt deze technologie via het AMCS Platform.

Volgens Disruptive Technologieszijn de top 10 duurzame slimme steden in de wereld:

  1. Kopenhagen, Denemarken
  2. Oslo, Noorwegen
  3. Zürich, Zwitserland
  4. Londen, Verenigd Koninkrijk
  5. Stockholm, Zweden
  6. Singapore
  7. Amsterdam, Nederland
  8. Sydney, Australië
  9. New York, VS
  10. München, Duitsland.

Voor de afvalverwerkingssector bieden deze slimme steden mogelijkheden om in realtime aan te sluiten op de werking van de stad. Routeoptimalisatie zoals aangeboden door AMCS zorgt er bijvoorbeeld voor dat digitale technologie wordt gebruikt om de uitstoot van afvalinzamelvoertuigen te verminderen. AMCS biedt Waste Planner aan gemeenten en exploitanten die stedelijke inzamelingen willen optimaliseren voor efficiëntie en duurzaamheid.

Door deintegratie met smart city-infrastructuur krijgen recycling- en afvalverwerkingsbedrijven toegang tot klanten die deze technologie gebruiken, plus gegevens waarmee ze hun activiteiten en bedrijfsontwikkeling kunnen optimaliseren, vooral in combinatie met kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie

Een van de meest ontwrichtende technologieën is kunstmatige intelligentie (AI) die in staat is om menselijke vaardigheden zoals problemen oplossen en leren na te bootsen en te verbeteren.

In de recycling- en afvalsector wordt AI in allerlei toepassingen gebruikt, van het analyseren van enorme hoeveelheden gegevens om patronen en trends te ontdekken tot het identificeren van onderhoudsproblemen in sorteerapparatuur en voertuigen.

AMCS Vision AI is onze kunstmatige intelligentie-oplossing die gebruik maakt van een camera in het voertuig om verontreinigd materiaal te identificeren wanneer het in de trechter van een voertuig wordt geplaatst. Hiermee kande producent van deze vervuiling worden geïdentificeerd en worden geholpen om de kwaliteit van het materiaal dat zij aanbieden voor inzameling te verbeteren.

Brochure downloaden

Wereldmarkten

Dewereldwijde handel in gerecyclede materialen staat onder druk.

Of het nu gaat om het Chinese verbod op de invoer van papier en plastic of de voorgestelde Europese regelgeving voor de overbrenging van afval die het moeilijker maakt om materialen zoals papier, plastic en metalen te exporteren naar landen buiten de EU of de OESO, het wordt steeds moeilijker om wereldwijd handel te drijven.

Er wordt nog steeds een enorme hoeveelheid materiaal wereldwijd geëxporteerd naar productiecentra en recycling- en afvalbrancheverenigingen zoals BIR, ISRI, EuRIC en The Recycling Association doen er alles aan om de markten open te houden.

Maar er is ook een trend naar onshoring. Er worden nieuwe papierfabrieken geopend in de VS en Europa om de binnenlandse markten te bedienen, in plaats van het materiaal dat uit Azië komt.

Er isook geïnvesteerd in de Amerikaanse schrootinfrastructuur: alleen al in staalfabrieken is de afgelopen twintig jaar 59,5 miljard dollar geïnvesteerd.

Nieuwe regels van de Conventie van Bazel hebben het moeilijker gemaakt om kunststoffen te exporteren zonder voorafgaande kennisgeving naar niet-OESO-landen. In feite zijn de markten voor Europese en Amerikaanse kunststoffenbedrijven verwesterd tot binnenlandse markten, andere naburige OESO-markten of Turkije. Bestemmingen in Azië zijn daarom minder belangrijk geworden.

De toekomst

Het is duidelijk dat de circulaire economie een wereldwijde trend is die een enorme impuls krijgt van beleidsmakers, grote fabrikanten en bedrijven die zich bezighouden met recycling en afvalbeheer.

In de komende decennia zullen we waarschijnlijk meer gebruik gaan maken van gerecyclede materialen en van modellen voor hergebruik en afvalpreventie.

Bedrijven zoals Suez in het Verenigd Koninkrijk zien dit als een kans en passen hun strategie al aan.

In een recent interview voor de AMCS Inspire serie zeiAdam Read, directeur externe zaken van Suez Recycling and Recovery : "Als we alle recyclebare materialen uit huishoudelijk afval en bedrijfsafval verzamelen, moeten we in de toekomst tot 70% recycling kunnen halen. Door chemische recycling toe te voegen, kunnen we tot 75% halen en als we organisch afval beter vangen en restafval harder maken, kunnen we tot 80% halen.

Met deze toekomstige niveaus van residuen die de 20% naderen, blijven er luiers (luiers) en andere onderdelen over. Als dat alles is wat we overhouden, zou ik dat beschouwen als een overgang tussen nu en 2045.

"In het Verenigd Koninkrijk denk ik dat 70% nu naar restafval gaat, dus er zijn nog genoeg mogelijkheden om recycling te verbeteren. Maar na verloop van tijd zal het een circulaire economie zijn die we moeten ontwikkelen om koolstofvrij te worden en onze hulpbronnen en planeet te beschermen. "

Het isduidelijk dat bedrijven zoals Suez, die deze veranderingen omarmen en voordeel halen uit de commerciële mogelijkheden, technologische ondersteuning nodig hebben voor hun activiteiten.

Het is ons doel bij AMCS om , door middel van het AMCS Platform en het thought leadership dat we bieden, onze klanten te helpen bij hun reis naar nieuwe bedrijfsmodellen die ontstaan in de zich snel ontwikkelende wereldwijde afval- en recyclingmarkt.

Brochure downloaden

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo op maat aan

AMCS Geautomatiseerde Contaminatie Management Brochure

Ontdek hoe de AMCS Vision AI Automated Contamination Management-oplossing een volledig geautomatiseerde en slimmere manier biedt om besmetting te detecteren en te voorkomen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op