Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juni 2020 Updated mei 2021

Grotere marges versterken concurrentiekracht metaalrecyclers

AMCS Recycling Software bespaart kosten en vermindert financiële risico's

Bel me terug

Martin Weper

Metal Solution Expert

Efficiënter werken door alle processen binnen één systeem over alle locaties te stroomlijnen. Die mogelijkheid biedt de AMCS Recycling Software, een geïntegreerd systeem waarmee metaalrecyclers organisatiebreed al hun operationele en administratieve processen kunnen digitaliseren en automatiseren. Bedrijven vergroten daardoor hun omzet en marges terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen en risico’s verminderen.

Kijk hier voor meer informatie over de AMCS Recycling Software.

De AMCS Recycling Software is speciaal ontwikkeld voor metaalrecyclers en wordt wereldwijd inmiddels door ruim 600 bedrijven gebruikt. De end-to-end oplossing automatiseert het volledige traject; van het vastleggen van transacties, contract- en prijsmanagement, de weegprocessen, het beoordelen van materialen, voorraadbeheer tot en met de administratieve afhandeling. De recyclingsoftware is met name onderscheidend omdat het sectorspecifieke systeem zo is ingericht dat een klant zowel een leverancier als een afnemer kan zijn. Ook is het systeem heel gebruiksvriendelijk zodat medewerkers er direct mee aan de slag kunnen.

Branchespecifieke software met complete functionaliteit voor metaalrecyclers

Workflows – ook van de verschillende locaties – zijn compleet gedigitaliseerd. Door het real-time uitwisselen van data is alle bedrijfsinformatie continu up-to-date. Zo worden gewichten direct aan de juiste transactie gekoppeld en zijn foto’s van vrachten die op de werf worden beoordeeld gelijk centraal beschikbaar. Door het real-time tracking van materialen en prijzen kunnen – ook kleinere – bedrijven snel schakelen om hun prijzen flexibel aan te passen op basis van de laatste marktinformatie. Door materialen tijdens het recyclingproces te volgen is bovendien steeds bekend wat de status van de bewerking is en de voorraad op dat moment.

Data wordt real-time met het centrale systeem uitgewisseld waardoor bijvoorbeeld gewichten en de beoordeling van materialen direct aan de juiste transactie worden gekoppeld. De recyclingsoftware is met name onderscheidend omdat het sectorspecifieke systeem zo is ingericht dat een klant zowel een leverancier als een afnemer kan zijn. Ook kan de AMCS Recycling Software tegelijkertijd vrachten aan van één klant en verschillende ladingen van meerdere klanten.

“ERP-systeem werkt niet voor metaalrecyclers”

“Een standaard ERP-systeem werkt niet in onze markt”, aldus een van de bedrijven die al jaren ervaring heeft met de AMCS Recycling Software. “De software is ontwikkeld voor metaalrecyclers en met specifieke functionaliteiten die een ERP-systeem niet heeft.”

Een geïntegreerd IT-systeem dat metaalrecyclers een totaaloplossing biedt, inclusief de financiële administratie. Metaalrecyclers noemen met name die totaaloplossing als sterk punt van de AMCS Recycling Software. “Bovendien waren we met de recyclingsoftware snel up-and-running”, aldus de directeur van een bedrijf. “De implementatie van het systeem en het leertraject voor de medewerkers waren overzichtelijk en betaalbaar. Ook dat was voor ons een belangrijke reden om voor AMCS te kiezen.”

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze software voor metaalrecycling voor uw bedrijf kan betekenen

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. Het geeft je bedrijf een concurrentievoordeel.

Vraag een demo aan

Metaalrecycling brochure

AMCS Platform helpt schrootrecyclers slimmer en duurzamer te werken. Download onze brochure om erachter te komen hoe.

Brochure downloaden

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op