Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2021 Updated juli 2023

Guided navigation bespaart kosten en verbetert klanttevredenheid

Digitale routes begeleidt chauffeur tijdens afvalinzameling

Vraag een demo aan

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

De kennis van ervaren chauffeurs beschikbaar voor tijdelijke of nieuwe chauffeurs. Dit is een van de voordelen van guided navigation dat chauffeurs begeleidt bij de routes die vooraf zijn opgenomen, inclusief gesproken aanwijzingen, instructies en veiligheidswaarschuwingen. Dit blijkt uit een video die presales consultant Michael Nijland maakte en waarin hij ook een demonstratie geeft hoe guided navigation in de praktijk werkt voor de planner en de chauffeur.

  • AMCS Guided Navigation begeleidt de chauffeur op basis van een vooraf opgenomen route
  • De kennis van ervaren chauffeurs is beschikbaar voor tijdelijke of nieuwe chauffeurs die snel kunnen worden ingewerkt waardoor inzamelaars op kosten besparen
  • Continuïteit van de dienstverlening vergroot de klanttevredenheid doordat er geen ledigingen meer worden gemist
  • Geen kosten voor extra ledigingen die kunnen oplopen tot 45 euro per minicontainer.”
  • Ingesproken instructies voor de chauffeur vergroten de verkeersveiligheid
  • Planning kan de routes live tracken en na afloop de daadwerkelijk gereden route vergelijken met de geplande route

Inzamelroute vooraf opgenomen

Wat is het verschil tussen guided navigation en de A-naar-B navigatie, is de vraag waarop Michael direct aan het begin van de video een antwoord geeft. “Guided navigation is software voor routenavigatie. De mobiele applicatie op de wagen begeleidt de chauffeur tijdens het uitvoeren van de orders aan de hand van een vooraf opgenomen route”, legt hij uit. “Op de digitale kaart op z’n scherm ziet de chauffeur bijvoorbeeld aan de kleur van de route aan welke kant van de weg de containers moeten worden geledigd, op welk punt hij op de route is en hoe de route zich verder vervolgt. Aanvullend geven gesproken instructies aan wanneer de chauffeur bijvoorbeeld linksaf moet slaan en krijgt hij een waarschuwing wanneer hij in de buurt van een school komt.”

Gereden route vergelijken met geplande route

Die instructies kan de planner vooraf in het systeem inspreken, wordt duidelijk. “Routes worden vooraf opgenomen met AMCS Guided Navigation. Ook kunnen er vanuit AMCS Route Planner geoptimaliseerde masterroutes worden ingeladen. De planning kan tussentijds kaarten en routes beheren en waar nodig aanpassen, zoals het toevoegen van straten van een recent opgeleverde nieuwbouwwijk. Tijdens de uitvoering kan de planning routes live tracken en na afloop de daadwerkelijk gereden route vergelijken met de geplande route. De mobiele applicatie voor de chauffeur draait op elk Android-apparaat en kan hij ook offline gebruiken, bijvoorbeeld als het netwerk tijdelijk wegvalt.”

Guided navigation draagt bij aan verkeersveiligheid

Guided navigation wordt met name gebruikt door afvalinzamelaars die huis-aan-huis minicontainers ledigen of voor het ledigingen van containers op vaste routes, bijvoorbeeld voor klanten met een bedrijfsabonnement. Het levert inzamelaars meerdere voordelen op, maakt Nijland duidelijk. “Zo waarborgt guided navigation door de ingebouwde waarschuwing de verkeersveiligheid”, noemt hij als eerste. “Omdat routes digitaal beschikbaar zijn, is er bovendien geen dubbele bezetting op de wagens nodig tijdens het inwerken van nieuwe chauffeurs. Met als belangrijkste winstpunt dat inzamelaars hierdoor substantieel op kosten besparen. Een groot voordeel daarvan is ook dat daardoor de afvalinzameling bij ziekte of vakantie zonder oponthoud door kan gaan. Dit garandeert niet alleen de continuïteit van de dienstverlening, maar vergroot bovenal ook de klanttevredenheid doordat er geen ledigingen van minicontainers meer worden gemist. Dat voorkomt ook nog eens onnodige kosten bovendien voor extra ledigingen die kunnen oplopen tot 45 euro per minicontainer.”

AMCS Platform

AMCS Guided Navigation draait als standalone oplossing of geïntegreerd in AMCS Mobile Workforce, een van de zes oplossingen van AMCS Platform. AMCS Platform biedt een volledig geïntegreerd en ‘end-to-end oplossing’ voor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaar en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof. Oplossingen zijn onder meer Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement en AMCS Analytics. Deze branchespecifieke oplossingen zijn onderdeel van de AMCS Platform-strategie, gericht op het vergroten van de omzet en marges, en het verbeteren van de operationele efficiëntie en duurzaamheid van afvalbedrijven. AMCS maakt die woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van 200 mensen en een jaarlijkse investering van 20% van de totale omzet in productontwikkeling.

AMCS Mobile is ook beschikbaar voor bestaande AMCS-klanten

AMCS Mobile Workforce is een van de zes oplossingen van AMCS Platform. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een puzzel in elkaar en biedt de afval- en recyclingindustrie een in SaaS geïntegreerde ‘end-to-end oplossing’. Oplossingen, zoals Intelligente (route) Optimalisatie, het AMCS Customer Portal en Mobile Workforce zijn ook geïntegreerd in de software van bestaande klanten. Zo profiteren alle AMCS-klanten van de innovatieve softwareoplossingen van de AMCS Group.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

AMCS Begeleide Navigatie Brochure

Lees meer over de commerciële en milieuvoordelen van Guided Navigation, waaronder een lager brandstofverbruik, een hogere klanttevredenheid en meer.

Brochure downloaden

Resources

Blog

Begeleide navigatie vermindert het aantal gemiste vuilnisbakken en de bijbehorende extra kosten

Blog

Navigatie met pilootbegeleiding: Informatieroutes digitaal beschikbaar voor Veolia-rijders Duitsland

Bekijk andere resources

AMCS Afvalplanner - Intelligent Optimization brochure

Ontdek hoe AMCS Waste Planner uw bedrijfsafvalinzameling en transportefficiëntie zal verbeteren!

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op