Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog april 2019 Updated juli 2023

Hoe best-in-class afvalbeheerorganisaties hun stukje planeet redden

We moeten allemaal aandacht besteden aan wat Zweden doet op het gebied van afvalbeheer. In plaats van zich aan te passen aan de crisis van klimaatverandering en broeikasgassen, hebben ze een revolutie teweeggebracht in wat mogelijk is. In het proces hebben ze van duur afvalbeheer een geldverdienende onderneming gemaakt.

Bel me terug

Ken Tierney

Product Manager IoT

We moeten allemaal aandacht besteden aan wat Zweden doet op het gebied van afvalbeheer. In plaats van zich aan te passen aan de crisis van klimaatverandering en broeikasgassen, hebben ze een revolutie teweeggebracht in wat p

Ze recyclen bijna 100% van het afval, zelfs het importeren van afval, wat $ 100 miljoen USD genereert, meldt Blue Ocean Strategy. De reden: ze hebben fossiele brandstoffen vervangen door afval om huizen en energiebussen te verwarmen, om maar een paar toepassingen te noemen.

Nederland loopt niet ver achter op Zweden in hun inspanningen, door vorig jaar ongeveer 79% van het afval te recyclen, terwijl 19% werd gebruikt voor het terugwinnen van energie.

Een belangrijke rol in dit alles is voertuigtechnologie. Bijvoorbeeld voertuigtechnologie, die uw eigen CO2-voetafdruk kan verlagen. Met boordcomputers en in-cab oplossingen kan een organisatie zo efficiënt worden dat ze de kosten per vuilniswagenlift met 15% of misschien wel meer verlagen, afhankelijk van het individuele geval.

De resultaten die worden bereikt in Noordse landen zoals Zweden en Nederland onderstrepen het belang van digitalisering en automatisering, de elementen van voertuigtechnologie. Hier is een nadere blik op enkele van deze technologieën.

De waarde van RFID: een overzicht

Overweeg hoe RFID werkt. Door objecten met het internet te verbinden zodat ze kunnen worden gevolgd, kunnen afvalbeheerbedrijven gegevens over die objecten verzamelen, waardoor bedrijfswaarde wordt gecreëerd. Dit werkt hand in hand op plaatsen waar huishoudens worden gefactureerd voor collecties, niet alleen in Zweden, maar noorwegen, Ierland en sommige delen van de VS en het VK, om een paar voorbeelden te geven.

Aanvankelijk werd RFID puur gezien als een manier om efficiënter te werken. Dat is het nog steeds, maar nu wordt het steeds vaker gebruikt om containers te volgen en Proof of Service aan te bieden. De RFID-tag, die een uniek serienummer bevat, is bevestigd of ingebed in de afvalbak van elk huishouden. Op het afvalinzamelingsvoertuig bevindt zich een RFID-lezer en antenne, aangesloten op een hostcontroller. De tag wordt gelezen als de afvalbak wordt geleegd. De verzamelde gegevens omvatten een datum-/tijdstempel, GPS-coördinatie, type container, het gewicht en huishoudelijke informatie, die het bewijs levert van wanneer de opslaglocaties zijn verzameld.

Betere klantenservice en meer recycling

Data biedt de klant ook tracking- en incassogeschiedenis. Als de klant een probleem heeft, kunnen die gegevens de antwoorden geven en de situatie oplossen.  Deze gegevens zijn ook waardevol voor degenen op een Pay-as-you-Throw (PAYT)-systeem. De kosten van de afvalinzameling van de klant zijn niet verborgen in belastingen. Het is een rekening, net als nutsvoorzieningen. De klant kan zien wat de kosten zijn en dienovereenkomstig handelen om die kosten te verlagen. De manier om dat te doen is om minder te recyclen en weg te gooien. Minder afval staat gelijk aan lagere rekeningen.

Verbeterde efficiëntie

De verzamelde gegevens bewaken ook enkele aspecten van routering, zoals routevoortgang, wanneer een route is gemist en de prestaties van de bestuurder. Deze informatie geeft inzicht in bewerkingen en onthult patronen of situaties die moeten worden aangepakt. Het resultaat kan helpen bij het vormen van strategieën om de productiviteit te verbeteren en efficiëntiewinsten vast te stellen, inkomstenlekkage te stoppen en het aantal voertuigen, gereden kilometers en CO2-uitstoot te verminderen. Informatie is ook betrouwbaarder en fouten door handmatige gegevensinvoer worden geëlimineerd.

Hoger rendement op investeringen

Het verzamelen van gegevens verlaagt echter niet alleen de kosten. Het kan een inkomstenstroom maken. RFID maakt PAYT of pay by weight mogelijk, die beide inkomsten kunnen genereren. Met PAYT kopen huishoudens stickers of tags om op hun afvalcontainers te plaatsen voor inzameling.  Met de beloning naar gewicht komt de hogere opbrengst van huishoudens met een hoger inkomen. Hogere verdieners hebben meer besteedbaar inkomen om goederen te kopen. Deze goederen bevinden zich in verpakkingen die moeten worden weggegooid, wat bijdraagt aan het gewicht van het afval van het huishouden.

Ook maakt automatische en betrouwbare recycling-bin identificatie het mogelijk om materialen op de juiste manier te verwerken - wat een andere efficiëntiewinst oplevert - en het rendement op investeringen te optimaliseren.

Waar u rekening mee moet houden

De toenemende druk om milieubewust te handelen opent dus ook mogelijkheden om de efficiëntie te verbeteren, de omzet te verhogen en de klanttevredenheid te verhogen. Je hebt alles te winnen. De vraag is hoe je het doet. Bij AMCS werken we samen met de beste afvalbeheerorganisaties over de hele wereld. Onder de aangeboden technologieën is RFID een must - maar hoe zit het met andere voertuigtechnologieën?

Een mogelijkheid is AMCS-gecertificeerd Vehicle Data Hub (VDH) voor pay-by-weight operaties en Mobile Workforce, de boordcomputer en tabletoplossing in de cabine die door veel van onze klanten over de hele wereld wordt gebruikt.

Samen bieden deze u de maximale voordelen van voertuigtechnologieën. VDH levert RFID, GPS en wegen. Een andere handige functie is dat het meer aankan dan RFID-lezen, maar ook I/O-signalen en CAN-busgegevens. Het voertuig registreert de gegevens om u een volledig overzicht te geven van uw wagenparkactiviteiten. Dit zijn natuurlijk bruikbare gegevens, die de efficiëntie van uw hele vloot optimaliseren. Met Mobile Workforce kunt u schema's digitaal bijwerken, toegang krijgen tot klantinformatie, realtime toevoeging van ad-hocorders en intelligente stapsgewijs navigeren.

Met deze voertuigtechnologieën kunt u inkomstenlekkage herkennen en stoppen.  Hoe waardevol zijn ze? U kunt binnen drie tot zes maanden een rendement op uw investering krijgen. (En let op, papierloos gaan stelt u ook in staat om uw eigen milieu-impact te verminderen.)

Hoewel de financiële voordelen voertuigtechnologieën slim maken vanuit een zakelijk oogpunt, mogen we hun echte waarde nooit vergeten: om onze plaats in deze wereld duurzamer te maken. Het maakt niet uit uit welk perspectief of welke industrie je komt als je kijkt naar digitalisering en technologieën, we moeten ons realiseren dat het niet handig of nice-to-have is. Het is een must als we een echt verschil willen maken in het voortbestaan van de planeet.

Wilt u meer weten over wat uw bedrijf kan doen om uw CO2-voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd uw processen te optimaliseren? Lees onze blog over digitalisering in routeplanning en optimalisatie. 

Video over mobiele en voertuigtechnologieoplossing

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS voertuigtechnologie zorgt voor een drastische verbetering van afval- en containermanagement, waarbij real-time route- en afvalbakgegevens worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen en inkomsten te genereren.

Vraag een demo aan

Brochure voertuigtechnologie

Volg vrachtwagens, bewaak collecties en elimineer inkomstenlekkage met onze slimme oplossingen voor voertuigen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Bekijk andere resources

Brochure voertuigtechnologie

Volg vrachtwagens, bewaak collecties en elimineer inkomstenlekkage met onze slimme oplossingen voor voertuigen.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op