Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog december 2020 Updated juli 2023

Hoe de routeveiligheid te verbeteren en het verloop van de bestuurder te verminderen

AMCS Guided Navigation draagt bij aan efficiënte afvalinzamelingsroutes en kostenreductie. Hoe vermindert u het verloop van de bestuurder? Dit is een vraag waarmee zoveel afvalinzamelingsbedrijven worden geconfronteerd, die vaak tot 15 of 20% van het chauffeurspersoneel treffen

Bel me terug

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

AMCS Guided Navigation draagt bij aan efficiënte afvalinzamelingsroutes en kostenreductie

Hoe vermindert u het verloop van de bestuurder? Dit is een vraag waarmee zoveel afvalinzamelingsbedrijven worden geconfronteerd, die vaak tot 15 of 20% van het chauffeurspersoneel treffen. Volgens pre-sales consultant Michael Nijland ligt het antwoord in Guided Navigation, dat chauffeurs onderweg begeleidt met turn-by-turn navigatie en veiligheidswaarschuwingen. "Bovendien verhoogt Guided Navigation ook de veiligheid van de bestuurder als de efficiëntie van de route", zegt hij in een guided navigation webinar, onderdeel van de serie duurzaam afvalbeheer voor woningen.

Voor afvalbedrijven zijn continuïteit van de afvalinzameling en het handhaven van een hoog niveau van klantenservice twee van de grootste uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. De sleutel tot het aanpakken ervan is consistentie. Het doel is het verzamelen van routes die dag in dag uit soepel en efficiënt worden uitgevoerd. Te vaak wordt deze routekennis opgeslagen in de hoofden van ervaren chauffeurs en daardoor niet direct beschikbaar voor tijdelijke of onervaren chauffeurs.

Een van de andere uitdagingen die Michael Nijland tijdens het webinar noemt, is klanttevredenheid. "Onervaren chauffeurs kunnen bakken of containers missen, wat kan leiden tot ontevreden klanten. Aangezien een herhaling moet worden gepland om de gemiste opslaglocaties te legen, is het nettoresultaat inefficiëntie en hogere kosten per route." Iets anders waarmee volgens Michael rekening moet worden gehouden, is het tijd- en kostenelement van het opleiden van tijdelijke of nieuwe chauffeurs. "En ook van groot belang, routes die zonder de juiste kennis en instructies worden gereden, kunnen leiden tot ongelukken, vooral met tijdelijke of onervaren chauffeurs."

Visuele en gesproken routebegeleiding helpt bestuurder onderweg

Het bouwen van begeleide navigatieroutes begint met het importeren van het GPS-spoor, legt Michael uit. "Dit kan een vooraf opgenomen route zijn of een geïmporteerde route van AMCS Route Planner, die naadloze integratie heeft met de Guided Navigation-software. Na het importeren van de trace analyseert de software de route en plot de GPS-trace over het grafiekmateriaal."

In de volgende stap, met de kaarteditor, kunnen straten worden toegevoegd of gewijzigd. Na de analyse voegt het systeem automatisch de turn-by-turn instructies toe zoals 'ga naar links' of 'ga naar rechts'. Er is geen handmatige arbeid nodig, alleen om aanvullende instructies of veiligheidswaarschuwingen toe te voegen. Zodra een route is toegewezen aan een voertuig op het mobiele apparaat in de cabine, wordt de bestuurder bijgestaan door visuele en gesproken routebegeleiding, inclusief herstellende begeleiding na het nemen van een verkeerde afslag. De oplossing heeft ook een offline mogelijkheid, die de continuïteit van de begeleiding garandeert, zelfs als het netwerksignaal verloren gaat.

Naadloze integratie met AMCS Mobile Workforce en AMCS Intelligent Optimization

Guided Navigation is een ingebouwde functionaliteit van AMCS Mobile Workforce, een van de zes oplossingspijlers van AMCS Platform, dat ook RoutePlanner en Fleetplanner omvat voor state-of-the-art routeoptimalisatie. Routes die zijn geoptimaliseerd in AMCS Intelligent Optimization kunnen ook worden geladen in de Guided Navigation-software om de efficiëntie van afvalinzameling nog verder te verbeteren.

Het optimaliseren van zowel de planning als de routes verbetert de operationele efficiëntie aanzienlijk door de tijd voor kilometer- en afvalinzameling te verkorten en de productiviteit van elk voertuig te verhogen. Dat verlaagt de kosten voor zowel voertuigen als chauffeurs met als bijkomend voordeel dat de milieu-impact van de route wordt verlaagd – een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van afvalinzamelingsbedrijven.

Minder gemiste bakken draagt bij aan aanzienlijke kostenbesparingen

Een verhoging van de veiligheid is een van de voordelen die afvalinzamelingbedrijven kunnen bereiken met Guided Navigation, een onderwerp dat ook in het webinar aan bod komt. Zoals Michael Nijland het zegt: "De extra instructies en waarschuwingen - zoals 'school vooruit' - zullen niet alleen de veiligheid van de bestuurder verbeteren, maar ook andere weggebruikers. We zien ook een toename van de efficiëntie, vooral omdat er minder dubbele bemensing is wanneer een ervaren bestuurder nieuwe of tijdelijke chauffeurs moet begeleiden, wat zowel tijd als geld bespaart."

"Het delen van de kennis van ervaren chauffeurs via de vooraf geladen routes draagt ook bij aan efficiëntie," zegt hij, "omdat de onervaren bestuurder dezelfde efficiënte routes zal rijden als hun meer ervaren collega's." Een van de andere belangrijke voordelen van Guided Navigation is volgens hem het verbeteren van de klantenservice. "Om twee belangrijke redenen. Allereerst vanwege de verbetering van de voorspelbaarheid van de dienst. Ten tweede omdat er minder bakken worden gemist, wat met een prijskaartje van 45 euro per gemiste bak positief bijdraagt aan kostenbesparingen.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op