Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2020 Updated juli 2023

Hoe de marges te verhogen om het concurrentievoordeel voor metaalrecyclers te versterken

Tegenwoordig staan metaalrecyclers meer dan ooit voor een reeks uitdagingen. De koplopers in de metaalrecyclingindustrie zijn beter bestand tegen deze onvoorspelbare omstandigheden.

Bel me terug

Christian Pollklesener

Head Of Professional Services Germany

Tegenwoordig staan metaalrecyclers meer dan ooit voor een reeks uitdagingen. Het complexe logistieke recyclingproces, de snel veranderende prijzen en schommelingen op de wereldwijde staalmarkt vereisen dat bedrijven snel en flexibel reageren op nieuwe omstandigheden. Daarnaast hebben metaalrecyclers ook te maken met de huidige tegenwind van de wereldeconomie.

De koplopers in de metaalrecyclingindustrie zijn beter bestand tegen deze onvoorspelbare omstandigheden. Innovatieve technologieën ondersteunen hun wendbaarheid en stellen hen in staat om proactief in te spelen op ontwikkelingen in de wereldwijde metaalrecyclingmarkt. Omdat dit zowel de efficiëntie als de marges verhoogt, kunnen ze hun concurrentievoordeel versterken.

Wendbaar zijn vraagt om organisatiebrede automatisering. Het vervangen van de foutgevoelige, tijdrovende handmatige taken door één geïntegreerd IT-systeem stroomlijnt alle operationele processen. Door de real-time gegevensuitwisseling is alle informatie continu up-to-date. Hierdoor hebben bedrijven op elk moment een duidelijk overzicht van alle activiteiten; van contracten, onderhanden werk, dagprijzen voor grondstoffen en materialen, wegen op het erf, sorteren van materialen en de werkelijke voorraad tot en met de boekhouding.

Het IT-systeem dat dit alles biedt, is de AMCS Recycling Software - waarmee metaalrecyclers hun bedrijf snel kunnen transformeren en kunnen anticiperen op marktontwikkelingen. Vanaf vandaag helpt de oplossing meer dan 600 recyclers om zich aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. De oplossing is ontworpen om marges te beschermen, waaronder veranderende prijzen, complexe prijsstructuren, materiaalkwaliteit en verontreiniging, downtime van faciliteiten, voorraadbeheer, leverancierscommunicatie en veiligheid en misdaadpreventie. 

Karle Recycling: alledriede dochterondernemingen in één IT-systeem

De AMCS Recycling Software stelt Karle Recycling in staat om alle operationele processen in één centraal systeem te monitoren. Hiermee biedt de end-to-end oplossing de mogelijkheid om alle fasen van een transactie vast te leggen, van wegen, mobiele sortering in de werf tot en met boekhouding. "Dat betekent dat alle bedrijfs- en processpecificaties in één systeem zitten en aan onze specifieke behoeften voldoen", legt Bastian Lauer, Head of Customer Services, uit in een AMCS-video.

Een overzicht van alle activiteiten is essentieel voor de Karle Recycling Group. Het geeft inzicht in bijvoorbeeld de conjunctuurcyclus en hoe klanten reageren op prijsveranderingen. Volgens Lauer zijn er twee kritische key performance indicators voor Karle: "De wekelijks verzamelde tonnages van binnenkomende materialen, en de vastgelegde gewichten van alle materiaalsoorten als toonaangevende indicatoren, deze informatie is erg belangrijk voor ons."

Kaatsch Recycling: processen optimaliseren om klanten toegevoegde waarde te bieden

Kaatsch Recycling heeft ook alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd met de AMCS Recycling Software. Het continu optimaliseren van processen om klanten de best mogelijke toegevoegde waarde te bieden is een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van het metaalbedrijf. "Hoewel recycling op zich geen ingewikkeld proces is, gaat het wel om het synchroniseren van verschillende complexe processen", zegt CEO Ralph Wager. "We hebben bijvoorbeeld te maken met het kopen van fracties, het scheiden van de verschillende soorten metaal die op de locatie aankomen en de verkoop van grondstoffen."

Wager is van mening dat metaalrecyclers, om risico's tot een minimum te beperken, een totaalsysteem nodig hebben 'voor volledig contractbeheer, transactiebeheer en dagelijkse prijsaanpassingen. "We gebruiken de AMCS Recycling Software op kantoor voor de volledige administratie, maar ook op locatie voor het beoordelen en accepteren van de binnenkomende fracties, om materiaal te wegen en om te beoordelen of het van de juiste kwaliteit is. Hiermee geeft het systeem ons een 360 graden beeld van de hele organisatie en kunnen we voortdurend bijsturen."

Informatieve webinars

Twee informatieve video's tonen het diepgaande effect op het bedrijfssucces van metaalrecyclingbedrijven: materiaalsortering en prijsstelling en contractbeheer.

Mobiele sorteerapp: win efficiëntie, verlaag de kosten

De AMCS Mobile Grading-app is in gebruik op meer dan 800 mobiele apparaten op werven over de hele wereld. Een reden voor zijn populariteit is dat het foto's maakt van het materiaal dat op de werf aankomt. De afbeeldingen worden automatisch gekoppeld aan het materiaal en gearchiveerd, wat het bewijs levert van de kwaliteit van het materiaal.

Pricing & contract management: kosten verlagen met flexibelere oplossingen

De video demonstreert bijvoorbeeld alle ins en outs van flexibele prijzen; het instellen van individuele prijzen per klant, locatie, grondstoffen, datums, hoeveelheden, prijscodes op basis van basisprijslijsten en gekoppeld of niet gekoppeld aan markten. Contracten kunnen in realtime worden bijgewerkt en elektronisch worden ondertekend. Deze manier van werken is sneller, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheid van fouten wordt geëlimineerd. Uiteindelijk maken geautomatiseerde facturen uw werk zoveel gemakkelijker. De behaalde efficiëntie verlaagt uw bedrijfskosten.

Bekijk webinars

Webinar on Demand

Prijsstelling voor metaalrecycling vereenvoudigen

Webinar on Demand

Mobiel sorteren voor metaalrecycling

Bekijk andere resources

Kaatsch Recycling, Complexe processen komen samen

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze software voor metaalrecycling voor uw bedrijf kan betekenen

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. Het geeft je bedrijf een concurrentievoordeel.

Vraag een demo aan

Download Karle Recycling Succesverhaal

Lees meer over hoe Karle Recycling een weging binnen enkele seconden voltooit met AMCS.

Download Succesverhaal

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Hoe u het order-to-cash-proces kunt versnellen - en sneller betaald krijgt!

Blog

Van spoorlijnen naar digitale trajecten: inzichten uit het AMCS-klantenevenement

Bekijk andere resources

Whitepaper Software voor metaalrecycling

Wij maken snelle bedrijfstransformatie mogelijk en helpen meer dan 600 metaalrecyclingbedrijven wereldwijd om zich aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. Onze softwareoplossing is ontworpen om uw marges te beschermen.

Whitepaper downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op