Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
template tradeshow iStock-1031339976 v3 IFAT.jpg (1)

13 feb 2020

IFAT heeft primeur met geïntegreerd AMCS Platform

De IFAT heeft de primeur. Tijdens de internationale vakbeurs demonstreert de AMCS Group als enig deelnemend bedrijf een compleet geïntegreerd IT-platform voor de afval- en recyclingindustrie. “Het innovatieve AMCS Platform digitaliseert en automatiseert alle operationele afval- en recyclingprocessen”, blikt chief marketing officer Mark Abbas, vooruit. ‘Platform omvat de totale softwareportfolio. Van de complete afvallogistiek, slimme route-optimalisatie, voertuigtechnologie, waaronder het wegen op de wagen, mobiel ordermanagement tot een informatiesysteem voor onder meer de klantenservice en het digitaal afhandelen van facturen.”

Inspelen op toekomstige veranderingen

Nationale en internationale ontwikkelingen dwingen afval- en recyclingbedrijven volgens Abbas hun marktpositie continu te versterken en uit te breiden. “Digitalisering is voor hen daarom van het grootste belang”, stelt hij. “Met het AMCS Platform bieden we een 'end-to-end oplossing' die de operationele efficiëntie van afval- en recyclingbedrijven verbetert. Bovendien draagt het geïntegreerde  platform bij aan het vergroten van marges, het verminderen van risico’s terwijl tegelijkertijd de impact op het milieu afneemt.” AMCS Platform draait in de cloud en is ontwikkeld op basis van Microsoft Azure dat bedrijven daardoor meer zekerheid biedt. Bovendien kunnen ze met deze SaaS-software flexibeler werken, onafhankelijk van de werkplek of het gebruikte apparaat.”

Innovatieve AMCS Platform 8.2 versie

De IFAT is voor de AMCS Group belangrijk, maakt Abbas duidelijk. “Internationaal is het een van de toonaangevende vakbeurzen voor de afval- en recyclingindustrie. Dat biedt ons bij uitstek de gelegenheid om vakprofessionals gericht kennis te laten maken met de innovaties die we recent hebben doorgevoerd in de laatste 8.2-versie van Platform. Voorbeelden daarvan zijn uitbreidingen en verbeteringen op het gebied van customermanagement, inkomende en uitgaande logistieke afvalprocessen, het mobiele Android-apparaat voor in de cabine, terminals voor onbemand wegen op verwerkingslocaties en business intelligence. AMCS Platform is daardoor specifiek geschikt voor de afval- en recyclingindustrie, zowel voor inzamelaars en verwerkers van huishoudelijk afval, bedrijfsafval en bouw- en sloopafval als recyclers van papier, metaal en kunststof.”

Sterk in recyclingsoftware

Voor wat betreft de recyclingsoftware hebben we in 2019 een nog sterkere positie verworven na de overname van het Duitse Recy, stelt hij. “Hierdoor hebben we de recyclingsoftware als onderdeel van het AMCS Platform verder kunnen versterken en uitbreiden. We nodigen afvalinzamelaars en -verwerkers van harte uit om naar de IFAT te komen en om kennis te maken met de serie aan baanbrekende mogelijkheden die Platform biedt als één geïntegreerde oplossing voor de afval- en recyclingindustrie.” 

Dagelijkse presentatie van experts

De IFAT vindt plaats van 4 tot en met 8 mei in het Duitse München Bezoekers kunnen op de stand van AMCS ervaren hoe Platform in de praktijk werkt en krijgen daar van deskundigen uitleg over. Ook geven internationale afval- en recyclingspecialisten op dinsdag, woensdag en donderdag presentaties. Onderwerpen die op het programma staan zijn: de volgende stap in digitalisering, het verbeteren van het sorteren en de verkoop van gerecyclede materialen en het optimaliseren van de afvallogistiek.

U vind de AMCS Group tijdens de IFAT van 7 tot en met 11 september in hal 6, stand A6.205. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

bel mij terug