Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2020 Updated december 2023

Geïntegreerd ERP-systeem stroomlijnt processtroom: van 'bestelling tot kas'

AMCS Enterprise Management verlaagt kosten, verhoogt winstgevendheid en stimuleert bedrijfsomzet

Bel me terug

Mark Valdes-Dapena

Metal Solution Expert, Senior Engineer, AMCS Group

AMCS Enterprise Management verlaagt kosten, verhoogt winstgevendheid en stimuleert bedrijfsomzet

Voer alle operationele processen uit met één geïntegreerd IT-systeem. Met AMCS Enterprise Management kunnen afval- en recyclingbedrijven hun complete workflow automatiseren en digitaliseren in één naadloos proces: van 'order tot cash'. De end-to-end oplossing is een sterke, krachtige oplossing, met onder andere orderbeheer, weging, materiaalsortering, contract- en prijsbeheer en een ingebouwde krachtige engine voor geautomatiseerde facturering. Door de activiteiten te stroomlijnen verbetert het bedrijfsmanagementsysteem van AMCS de productiviteit, verhoogt het de winstgevendheid, verlaagt het de kosten, stimuleert het de totale inkomsten en verbetert het de cashflow van afval- en recyclingbedrijven.

End-to-end digitalisering van bedrijven

AMCS Enterprise Management (ERP) is een bedrijfsbrede SaaS-oplossing voor elke lijn van afval- en recyclingactiviteiten, variërend van commercieel en industrieel afval, recyclinggrondstoffen, bouw en sloop, gemeentelijke en gevaarlijke afvalinzameling. Het afvalspecifieke IT-systeem is ontworpen op basis van best practices uit de industrie en is zeer schaalbaar, met behulp van open interfaces op de Microsoft Azure cloud-technologie. AMCS ERP integreert met toonaangevende financiële systemen en in combinatie met voertuigtechnologie levert het een volledige end-to-end oplossing voor het beheren van afval- en recyclingactiviteiten.

"Hiermee is de end-to-end oplossing afval- en recyclingbedrijven kunnen sterk vertrouwen op één gedigitaliseerde naadloze processtroom; van order-intake tot en met facturatie. De workflow is afgestemd op de activiteit die moet worden uitgevoerd", aldus Mark Valdes-Dapena, Solutions Specialist bij de AMCS Group, in een webinar. AMCS Enterprise Management biedt eindeloze mogelijkheden. "Binnen één gecentraliseerd IT-systeem kunnen bedrijven bijvoorbeeld letterlijk meerdere bedrijfsonderdelen en meerdere juridische entiteiten beheren. Maar tegelijkertijd ook een onbeperkt aantal locaties en wagenparken, en elke denkbare activiteit op het gebied van afval, recycling of grondstoffen", legt hij uit in de video.

Dankzij de naadloze processtroom: van bestelling tot contant geld, worden alle operationele processen afgedekt met één enkel systeem. Valdes-Depena: "Van onboarding van nieuwe klanten, een self-service klantenportaal om nieuwe bestellingen in te checken, planning, optimalisatie van routes en verzending van de bestellingen naar het in-cabinetoestel van de chauffeurs, weging, een realtime overzicht van de uitvoering van de bestellingen en het voertuig tot aan geautomatiseerde facturering."

Real-time zichtbaarheid via gecentraliseerd ERP-systeem

Het ERP-systeem vormt het hart van afval- en recyclingbedrijven. Door middel van real-time gegevensuitwisseling wordt de informatie in het systeem voortdurend bijgewerkt, waardoor op elk moment en op elk tijdstip real-time end-to-end zichtbaarheid wordt geboden. Om dit te bereiken is het bedrijfsmanagementsysteem ontworpen om taken voor te bereiden en de bijbehorende documenten te leveren.

De routebeschrijvingen, documenten en bestelbonnen worden bijvoorbeeld in realtime verzonden naar het apparaat van de chauffeur of de AMCS Mobile Workforce-oplossing. Tijdens de uitvoering kunnen orders in de loop van de dag worden (her)ingepland en direct worden bijgewerkt in het boordapparaat of de mobiele app terwijl de chauffeur de order uitvoert. Met de geïntegreerde mobiele oplossing wordt er meer werk gedaan en worden de kosten verlaagd, terwijl tegelijkertijd de klantenservice wordt verbeterd.

Integratie met de weegapplicatie vermindert inkomstenlekkage

Het ERP-systeem integreert ook met weegoperaties. De order wordt vastgelegd aan de hand van het gewicht dat in realtime wordt uitgewisseld met het centrale systeem. Hierdoor levert de geïntegreerde weegapplicatie realtime, betrouwbare en nauwkeurige informatie voor elke afzonderlijke opdracht. Het stelt klanten ook in staat om al het inkomende en uitgaande materiaal op de weegbrug te volgen. Alle informatie kan worden gevolgd op bedrijfs- en depotniveau, waardoor een gecentraliseerd materiaalbeheer mogelijk is.

Met de integratie van de weegtoepassing met het ERP profiteren afval- en recyclingbedrijven van een reeks voordelen. Het vermindert bijvoorbeeld het weglekken van inkomsten, biedt de mogelijkheid om papierloze werkprocessen te realiseren en te optimaliseren, en verbetert het overzicht en de efficiëntie voor weegnota's, voorraadbeheer, rapporten en statistieken.

AMCS Enterprise Management biedt ook inbound grading, een beoordelingssysteem dat de feedbacklus met leveranciers beheert en evaluaties automatisch documenteert. Het houdt leveranciers verantwoordelijk voor de kwaliteit van inkomende materialen, waardoor de leverancier wordt aangespoord om de kwaliteit van zijn leveringen te waarborgen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat bedrijven de juiste prijs betalen voor het ontvangen materiaal en niet te veel betalen voor ondermaats of onverwacht materiaal.

Volledige procesoptimalisatie: van bestelling tot contante betaling

Een belangrijk onderdeel van de AMCS Enterprise Management oplossing biedt best-in-class uitgebreid contractbeheer dat, onder andere, marges beschermt, het risico op oninbare vorderingen vermindert en administratieve kosten rond klantenwerving verlaagt. Hiermee vergroot het de concurrentiekracht, de inkomsten en het marktaandeel van afval- en recyclingbedrijven over de hele wereld, terwijl het de marges garandeert en beschermt.

Daarnaast wordt het beheer van servicecontracten op meerdere niveaus ondersteund, evenals prijsbepaling op nationale, regionale en/of lokale basis. De functionaliteit voor prijsverhogingen kan eenvoudig worden bijgewerkt op basis van het servicetype, de klant of de regio. De krachtige integratie met de financiële administratie betekent dat het ERP-systeem de facturering en boekhouding automatisch doet, waardoor alle operationele gegevens in real-time beschikbaar zijn. Zodra er een handtekening is ontvangen op een mobiel apparaat, is de factuur klaar om verzonden te worden. Sneller factureren verbetert de flow: 'van order naar cash'.

AMCS Platform

AMCS Enterprise Management is een van de zes oplossingen van het AMCS Platform. Het AMCS Platform biedt een volledig geïntegreerd en end-to-end portfolio van oplossingen om de afval- en recyclinglevenscyclus te beheren. De oplossingen omvatten Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Voertuigtechnologie, Digital Engagement en AMCS Analytics. Deze branchespecifieke oplossingen zijn ontwikkeld om de strategie van het AMCS Platform te ondersteunen, gericht op het stimuleren van omzetgroei, margevergroting, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt deze woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen, dat momenteel 20% van de totale omzet investeert in productontwikkeling.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze Enterprise Management-software voor uw bedrijf kan betekenen!

Onze Enterprise Management-software zal uw activiteiten optimaliseren voor groei met verhoogde efficiëntie en verbeterde winst.

Vraag een demo aan

AMCS Sortering & Kwaliteit Brochure

Ontdek hoe onze oplossing uw inkomend kwaliteitsevaluatieproces efficiënter maakt en het risico op verontreinigde of afgekeurde ladingen vermindert.

Brochure downloaden

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op