Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog april 2021 Updated juli 2023

Intelligente optimalisatie verbetert de efficiëntie van de inzameling van bouw- en sloopafval

De inzameling van bouw- en sloopafval is complex, wat het optimaliseren van afvallogistiek een uitdaging maakt.

Bel me terug

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

De inzameling van bouw- en sloopafval is complex, wat het optimaliseren van de afvallogistiek een uitdaging maakt. De oplossing is om planning en routes te automatiseren en te optimaliseren met intelligente optimalisatie. Deze geïntegreerde oplossing biedt de mogelijkheid om real-time te plannen en de status van de orders bij te houden. Als er overdag iets verandert, kunnen bestellingen opnieuw worden gepland en routes opnieuw worden geoptimaliseerd. Als gevolg hiervan verbetert intelligente optimalisatie zowel de operationele efficiëntie als de marges, draagt het bij aan het verhogen van de klanttevredenheid en maakt het beschikbare voertuigen doelgerichter. Tegelijkertijd neemt het aantal gereden kilometers af en neemt de CO2-uitstoot af, waardoor de impact op het milieu afneemt en bedrijven bijdragen aan een circulaire economie.

Plannen inzameling bouw- en sloopafval is complex

Een reeks factoren bepaalt de complexiteit van de inzameling van bouw- en sloopafval, waaronder de combinatie van orders, de diversiteit aan werkzaamheden, de talloze manieren om het te organiseren, inkomende spoedorders en diverse klantverzoeken, zoals een containerwissel binnen een bepaald tijdvenster of de storting op een aangewezen verwerkingslocatie. Containers maken het ook complex, zoals de verschillende soorten en maten, het scala aan combinaties voor het stapelen ervan en het al dan niet gebruiken van een trailer.

In bedrijven waar de planning en inrichting van de routes niet geautomatiseerd en geoptimaliseerd is, is het een uitdaging om aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot onvoldoende klantenservice. Afgezien daarvan heeft deze complexiteit de winstgevendheid onder druk gezet en zijn de marges lager. Het werk is ook minder efficiënt omdat er geen goed overzicht is van kosten, marges en het gebruik van voertuigen, zowel bedrijfsbreed als voor individuele bestellingen. Daarnaast levert het vooral veel werk op. Niet alleen voor de planning, maar ook om de uitvoering van de orders te monitoren en snel te reageren op vragen van klanten, bijvoorbeeld waarom de order niet binnen de afgesproken tijd wordt uitgevoerd.

Automatiseer planning en routeoptimalisatie

Het automatiseren van planning en routing voor het ophalen van bouw- en sloopafval pakt die complexiteit aan. Er is minder tijd nodig om te plannen en de betrouwbaarheid van de planning neemt ook toe. Dankzij de geïntegreerde oplossing kunnen orders in real-time worden verwerkt en is er continu zicht op eventuele afwijkingen van de planning.

Dit biedt mogelijkheden om bestellingen opnieuw te plannen en te optimaliseren, zelfs overdag wanneer voertuigen al onderweg zijn. Daarnaast kunnen klanten op basis van deze real-time informatie worden geïnformeerd, zodat bedrijven beter kunnen voldoen aan de eisen van hun klanten en de verwachtingen die zij hebben. Intelligente optimalisatie biedt ook een real-time overzicht van de voertuigen, zodat bijvoorbeeld bekend is of voertuigen achterlopen of voorlopen op schema. De planner kan bijvoorbeeld besluiten om een spoedorder toe te wijzen aan een specifiek voertuig.

Overwin complexiteit en implementeer verbeteringen

Intelligente optimalisatie is het antwoord op de uitdagingen waar inzamelaars en verwerkers van bouw- en sloopafval voor staan. Dat blijkt duidelijk uit de cijfers, inclusief de operationele besparingen. Dit vermindert het aantal gereden kilometers en de CO2-uitstoot met 5 tot 20%. Ook zijn er 5 tot 15% minder voertuigen nodig voor hetzelfde aantal orders, zodat meer orders met hetzelfde wagenpark kunnen worden uitgevoerd. Bovendien bespaart het planning en administratie 25 tot 50% tijd en vermindert het gebruik van geïntegreerde IT-systemen de tijd die nodig is om bestellingen op te volgen aanzienlijk.

Intelligente optimalisatie draagt ook bij aan de klanttevredenheid, onder andere door de klantenservice aanzienlijk te verbeteren, de nauwkeurigheid van de orderafhandeling te vergroten, de mogelijkheid van selfservice via een klantenportaal, proactief klanten te informeren wanneer de planning verandert en constante updates over de voortgang van hun vraag of verzoek. Het belangrijke voordeel van real-time planning en optimalisatie van routes is dat orders op de gewenste dag en op het gewenste tijdstip volgens klantspecificaties kunnen worden uitgevoerd.

Wil je meer weten?

Wilt u meer weten over de complexiteit van bouw- en sloopafvallogistiek en hoe intelligente optimalisatie het antwoord is op die uitdagingen? Bekijk dan de video over het webinar "De hordes overwinnen in de bouw- en sloopafvalindustrie" waarin expert Rogier de Klein uitlegt hoe intelligente optimalisatie werkt, welke problemen het oplost voor afvalbedrijven en welke resultaten ze daarmee kunnen behalen. Rogier's presentatie begint om 25:50 minuten.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Bouw- en sloopafval beheren

Verbeter de afvallogistiek in deze uitdagende industrie met slimme optimalisatietechnologieën

Bekijk webinar

AMCS Platform voor de Bouw & Sloop Brochure

C&D-oplossing is ontworpen om aan veranderende behoeften te voldoen. Lees meer over hoe deze branchespecifieke oplossing uw bedrijf kan helpen

Brochure downloaden

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op