Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog december 2019 Updated juli 2023

Majid Arai, Holland Recycling:

"Duidelijkheid door inwegen deelladingen op eigen contract"

Bel me terug

Lara van Rijswijk

Head of Marketing EMEA & ANZ

"Duidelijkheid door inwegen deelladingen op eigen contract"

Het automatisch verwerken van inkoop- en verkoopopdrachten. Dat kan Holland Recycling met de AMCS Recycling Software. Het in metaal- en elektronica gespecialiseerde bedrijf heeft met AMCS sinds begin 2018 alle logistieke en administratieve processen gedigitaliseerd en geautomatiseerd. "We hebben daarin grofweg zo’n 700 materiaalsoorten vastgelegd die we tot op schaalniveau kunnen wegen als er op een wagen meerdere fracties binnenkomen", zegt algemeen directeur Majid Arai. "In de recyclingsoftware kunnen we aan elke fractie een prijs hangen op basis waarvan we rechtstreeks vanuit het systeem een klant een creditnota sturen voor de aangeleverde fracties."

Tot op componentenniveau recyclen en contract per (deel)lading

Holland Recycling is onder meer gespecialiseerd in datavernietiging en het inzamelen en recyclen van alle vormen van elektronica en hardware, zoals adaptors, beeldschermen en laptops.  Het bedrijf recyclet tot op componentenniveau jaarlijks zo’n 60.000 ton aan metalen en elektronica en is daarmee een van de bekendere recyclingspecialisten in Nederland. Holland Recycling gebruikt de branchespecifieke AMCS Recycling Software voor het vastleggen van contracten en prijsafspraken, het verwerken van orders, het op schaalniveau wegen van deelvrachten, de in- en verkoop van ingezamelde fracties en het volgen van vrachten, inclusief douanedocumenten en container-tracking.

Directeur Arai noemt contractbeheer een van de belangrijke pluspunten. "Doordat we daarbij ook flexibel prijsafspraken vastleggen, is het systeem specifiek geschikt voor handelsactiviteiten. Zo kunnen we bijvoorbeeld dagelijks eenvoudig prijzen aanpassen, eventueel op basis van de dagkoers van de Londen Metal Exchange." Ook de mogelijkheid om managementinformatie te genereren, vindt hij een voordeel. "We hebben daardoor continu zicht op alle transacties waardoor we waar nodig eventueel kunnen bijsturen."

Duidelijkheid over fracties, prijzen en emballage

Terwijl directeur  Arai in het kantoor in Boxtel aan het woord is, rijdt een vrachtwagen de weegbrug op. "Als het één fractie is, kunnen we die lading in één keer accepteren. Als er meerdere fracties op zitten, wordt de wagen eerst ingewogen en de fracties daarna apart gewogen. Om in te wegen, klikt de weegmeester de betreffende transactie aan. Direct daarna is in ons systeem de weegbon digitaal beschikbaar en aan de betreffende transactie gekoppeld. De papieren versie gaat naar de klant. Met een paar klikken maakt het systeem daarna de creditnota aan die we per mail naar de klant kunnen sturen."

Het voordeel van dit systeem is dat we op basis van de gemaakte raamafspraken per transactie een in- of verkoopcontract kunnen aanmaken, zegt Arai. "Een wagen met 30 deelladingen kan daardoor 30 contracten hebben. Direct bij het aanmaken van een transactie gaat het contract ook naar de klanten. Dat schept duidelijkheid, onder meer over de fractie, prijzen en de emballage waardoor er geen discussie meer kan ontstaan. Bovendien voorkom je zo fouten. Als je met papier werkt is de kans op bijvoorbeeld een verschrijving groter. Een pluspunt is ook dat het systeem aangeeft dat we bijvoorbeeld de 150 ton hebben bereikt waarvoor de leveringsafspraken zijn gemaakt. We nemen dan contact op met de klant om een nieuw contract aan te gaan. Dat de recyclingsoftware die mogelijkheid biedt is belangrijk’, benadrukt hij. ‘Dat raakt het hart van ons bedrijf en is een essentiële voorwaarde voor de continuïteit van Holland Recycling."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo op maat aan

Whitepaper Software voor metaalrecycling

Wij maken snelle bedrijfstransformatie mogelijk en helpen meer dan 600 metaalrecyclingbedrijven wereldwijd om zich aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. Onze softwareoplossing is ontworpen om uw marges te beschermen.

Whitepaper downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

AMCS Geautomatiseerde Contaminatie Management Brochure

Ontdek hoe de AMCS Vision AI Automated Contamination Management-oplossing een volledig geautomatiseerde en slimmere manier biedt om besmetting te detecteren en te voorkomen.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op