Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog februari 2020 Updated juli 2023

Interview met Elaine Treacy, Global Product Director AMCS

AMCS Platform 8.2 release blijft voortbouwen op digitalisering en automatisering als belangrijke drijfveren voor groei en operationele efficiëntie

Bel me terug

Elaine Treacy

Director Global Product Management

AMCS Platform 8.2 release blijft voortbouwen op digitalisering en automatisering als belangrijke drijfveren voor groei en operationele efficiëntie

In februari 2020 lanceerde AMCS Group AMCS Platform 8.2, de eerste van drie grote releases dit jaar. "Deze release draait onder andere om een slimme gebruikerservaring, verbeterde recyclingmogelijkheden en verbeterd klantenbeheer", aldus Elaine Treacy, Global Product Director van AMCS.

"Met het AMCS-platform bieden we een uitgebreide end-to-end oplossing die alles beheert, van onboarding van klanten, contractbeheer, geïntegreerd transport en weegbrugactiviteiten tot facturering en rapportage plus materiaalrecycling, inclusief voorraad, verkoop en export. Er is geen ander platform dat zo'n volledig geïntegreerd portfolio van oplossingen biedt om de levenscyclus van afval en recycling te beheren, een belangrijke enabler van de circulaire economie", zegt ze.

"Onze productstrategie is gericht op het stimuleren van omzetgroei, marge-uitbreiding, operationele efficiëntie en duurzaamheid namens onze klanten. AMCS maakt die woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen en investeert momenteel 20% van de totale omzet in productontwikkeling."

Wat zijn de aandachtsgebieden in ontwikkeling in 2020?

"Onze klanten voorzien van een slimme web-UI is een van onze belangrijkste drijfveren in 2020", stelt Treacy. "We zijn 100% gericht op het voortdurend verbeteren van de ervaringen van gebruikers terwijl we onze functies verbeteren en nieuwe modules ontwikkelen op het AMCS-platform. Ons doel is om automatisering mogelijk te maken en een voorspellende, zeer intuïtieve ervaring te creëren die is ontworpen rond de beste industrieprocessen in zijn klasse."

Geavanceerde analytics en business intelligence zijn andere belangrijke ontwikkelingen die AMCS voor 2020 heeft gepland. Treacy: "Vanwege het sterk geïntegreerde karakter van het Platform zal de hoeveelheid gegevens die dagelijks wordt verzameld, worden gebruikt om contextuele en bruikbare informatie te bieden die wordt gevisualiseerd via KPI's, dashboards en selfservicerapportage. Bovendien zal AMCS, om voortdurende innovatie mogelijk te maken, zijn webservices verder ontwikkelen met de aankomende release van REST API."

Waarom is een SaaS-oplossing op bedrijfsniveau belangrijk in de ontwikkelingsstrategie van AMCS?

"Mensen zijn mobieler, ze willen toegang hebben tot kritieke informatie, ongeacht waar ze zich bevinden. Onze klanten bieden een webgebaseerde gebruikersinterface op het AMCS-platform en hebben de mogelijkheid om op elk moment en overal op elk apparaat toegang te krijgen tot informatie. In het verleden was enterprise management software niet ontworpen met de gebruiker in gedachten", zegt Treacy.

"Naarmate mensen meer vertrouwd zijn met op consumenten gebaseerde applicaties, eisen ze modernere interfaces met eenvoudigere gebruikersstromen, gerichte navigatie, die het dagelijks werk efficiënt en snel maken. De intuïtieve, slimme webinterface van AMCS Platform zorgt voor precies dat."

Om klanten verder te helpen in 8.2, heeft AMCS een digitale trainingsmogelijkheid ingebouwd die gebruikers stap voor stap begeleidt bij het voltooien van belangrijke processen met visuele tips en vragen. "De embedded training biedt ook online bronnen en walkthroughs om belangrijke processen uit te leggen. Hiermee kunnen onze afval- en recyclingklanten hun gebruikersacceptatie versnellen, onboarding vereenvoudigen en zorgen voor een optimaal gebruik van de applicatie."

Wat zijn de belangrijkste hoogtepunten van de 8.2-release?

"Naast de transformatie van de gebruikersinterface richten de andere belangrijkste kenmerken in de 8.2-release zich op het stimuleren van recyclingmarges en operationele efficiëntie.  We hebben verbeterde functionaliteit rond sortering en kwaliteitsbeoordeling van de inkomende materialen. Binnen de recyclingindustrie is de opbrengst van cruciaal belang. Het is belangrijk om vochtgehalte, materiaalkwaliteiten, vervuiling te kunnen registreren en ervoor te zorgen dat bedrijven niet te veel betalen vanwege een lagere kwaliteit of vervuiling", vervolgt ze.

"We hebben een uitgebreid kwaliteitsevaluatiesysteem ingebouwd om inkomende materialen te beoordelen. Met deze release hebben we ook de vraagplanning verbeterd naar productielocaties zoals papierfabrieken, energie uit afvalfaciliteiten of materiaalterugwinningsfaciliteiten (MRF's). Ladingen kunnen veel effectiever worden gepland en aangeschaft via een geautomatiseerd proces."

Hoe profiteren gebruikers van deze nieuw ontworpen demand planning module?

"De functionaliteit voor vraagplanning dient om de operationele efficiëntie te stimuleren. Bedrijven kunnen profiteren van een gestroomlijnde en geautomatiseerde aanpak voor het plannen van het volume van het materiaal dat nodig is voor een week, een maand of zelfs een jaar om aan de operationele vereisten te voldoen", legt ze uit.

"Met vraagplanning plannen, kopen en hebben bedrijven inzicht in het inkomende materiaal, de kosten en marge van het gekochte materiaal en aankomst op locaties op tijd om aan de eisen van die locatie te voldoen. Aangezien activiteiten zoals papierfabrieken, energie uit afvalinstallaties (EFW's) of staalfabrieken zich geen downtime kunnen veroorloven, garandeert deze geavanceerde materiaalplanning de algehele operationele efficiëntie die ervoor zorgt dat de uptime van de installatie wordt gegarandeerd."

Waarom is klantbeheer een van de belangrijkste gebieden in de 8.2-release?

"Klantenbeheer is een van de belangrijkste modules, waarvan de webinterface opnieuw is ontworpen en veel intuïtievere geautomatiseerde processtromen is verbeterd. Het faciliteert 'time to value' voor klanten om hen in staat te stellen hun eindklanten veel sneller te onboarden."

Klanten hebben ook één beeld van elke klant. "Van gecontracteerde diensten tot de status van de activiteiten, de locatie van een voertuig en de facturering van de service", vermeldt Treacy. "Als er een probleem is zoals een vergrendelde poort of vervuiling, hebben vertegenwoordigers van de klantenservice in realtime toegang tot foto's en notities via een mobiele oplossing in de cabine die is verbonden met een chauffeur."

Hoe profiteren gebruikers van dit nieuw ontworpen klantenbeheer?

"Een van onze doelstellingen is om de eerste gespreksoplossing voor klantvragen mogelijk te maken. Het draait allemaal om geïnformeerd te worden en toegang te hebben tot realtime informatie. Met een geconsolideerde, enkele klantweergave zijn de klantenservicemedewerkers gewapend met vereiste informatie zonder vijf of zes telefoontjes te hoeven plegen om erachter te komen wat het probleem is. Dit is erg belangrijk voor onze klanten die voortdurend streven naar superieure service."

Elaine Treacy rondt het interview af door te concluderen dat ze ervan overtuigd is dat AMCS met de 8.2-release van Platformopnieuw een indrukwekkende reeks nieuwe en verbeterde functies heeft gelanceerd. "Daarmee stellen we onze klanten in staat om omzetgroei, marge-uitbreiding, operationele efficiëntie en duurzaamheid te stimuleren."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op