Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2019 Updated juli 2023

Het is tijd om je hoofd in de cloud te krijgen

Uiteindelijk hebben afvalbeheerbedrijven maar twee keuzes. Of ze gaan door zoals ze zijn en bidden dat ze in staat zijn om elke verstoring te beheren wanneer deze zich voordoet, of ze zijn proactief en brengen veranderingen aan die zowel hun bedrijf kunnen beschermen als de voortdurende groei ervan kunnen ondersteunen.

Bel me terug

Mark Abbas

Senior Vice President (SVP) EMEA

Wees voorbereid op de bijna onvermijdelijke verstoring wanneer het gebeurt

Uiteindelijk hebben afvalbeheerbedrijven maar twee keuzes. Of ze gaan door zoals ze zijn en bidden dat ze in staat zijn om elke verstoring te beheren wanneer deze zich voordoet, of ze zijn proactief en brengen veranderingen aan die zowel hun bedrijf kunnen beschermen als de voortdurende groei ervan kunnen ondersteunen.

De   toenemende aanwezigheid van technische disruptors in de afvalbeheer- en recyclingindustrie bewijst dat de grootste bedreiging voor de meeste bedrijven vaak wordt gepresenteerd door bedrijven die nog niet bestaan of door gevestigde afvalbeheerbedrijven die de digitalisering meedogenloos omarmen om hun bedrijf vooruit te helpen.  Het feit dat de wereld van afval en recycling relatief traag is geweest om technologie te omarmen, maakt het potentieel kwetsbaarder dan andere sectoren voor disruptie.  Zeker, als u onevenredig veel tijd besteedt aan het maken van zorgen over wat uw lokale concurrent doet, dan kijkt u waarschijnlijk op de verkeerde plaats.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien onmogelijk om zich voor te bereiden op een verborgen vijand, maar er zijn dingen die een bedrijf kan doen om zijn vermogen om te reageren op nieuwkomers op hun markt te verbeteren en de toegangsdrempels te vergroten. Dus, wat kunnen afval- en recyclingbedrijven doen om ervoor te zorgen dat ze voorbereid zijn op deze bijna onvermijdelijke verstoring wanneer het gebeurt?

Het eerste is om je vijand te kennen. Technische disruptors zijn van nature normaal gesproken erg asset-light en bieden vaak toegang tot de activa van anderen om een service te leveren.  Over het algemeen zijn ze ook onbeperkt door geografische barrières waardoor hun fysieke locatie vrijwel irrelevant is.  Het gebruik van technologie om de bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen en het serviceniveau te verbeteren, resulteert in zeer wendbare en magere bedrijfsmodellen die vrijwel onmiddellijk op veranderingen kunnen reageren. Ze zullen markten en bedrijven uitbuiten die deze kenmerken niet aantonen, sterk afhankelijk zijn van oude traditionele bedrijfsmodellen en waarschijnlijk niet de infrastructuur of vaardigheden hebben om zichzelf te verdedigen.

Stel je voor hoe de toekomst eruit ziet

Het is belangrijk op te merken dat er in de nabije toekomst nog steeds logistieke en verwerkingscapaciteit nodig zal zijn om het afval dat we produceren te beheren.  Het is onwaarschijnlijk dat dit er vandaag de dag uitziet, en het vergt niet al te veel verbeelding om een vloot zonder bestuurder te zien met A.I. en robotica die mensen vervangen op de pluklijnen in onze materiaalrecyclingfaciliteiten.  Hoe deze infrastructuur er ook uitziet, het lijdt geen twijfel dat een nieuwe op technologie gebaseerde nieuwkomer op de markt zal proberen samen te werken met bedrijven waarmee ze gemakkelijker hun eigen IT en systemen kunnen integreren.

Op een zeer praktisch niveau kan een overstap naar de cloud voor de meeste operators een waardevolle en zeer effectieve eerste stap zijn. Cloudgebaseerde systemen bieden de mogelijkheid om veel flexibeler te zijn en veranderingen veel sneller te ondersteunen dan on-premise systemen. Ze maken ook gemakkelijker de adoptie van IoT, AI en andere ontwikkelingen mogelijk. In feite is een overstap naar de cloud eigenlijk gewoon een andere manifestatie van asset-light zijn, waardoor het niet meer nodig is om uw eigen datacenter of IT-infrastructuur te ondersteunen en personeel in dienst te nemen.

De sleutel tot succes

Een andere sleutel tot toekomstig succes ligt in de organisatiementaliteit en die van haar leiders. Bedrijven die verandering omarmen en het als positief beschouwen, hebben veel meer kans om robuuste bedrijfsmodellen en infrastructuren te hebben aangenomen dan degenen die het als een noodzakelijk kwaad beschouwen of er gewoon voor kiezen om hun hoofd in het zand te steken. Bedrijven die technologie met succes hebben gebruikt om commercieel en operationeel succes te realiseren, zijn steevast bedrijven die zich volledig hebben ingezet voor digitalisering en deze in het hart van hun bedrijf hebben geplaatst.

Verdediging tegen nieuwe bedrijfsmodellen moet echter niet worden gezien als de enige reden om uw systemen naar de cloud te verplaatsen.  De overgang naar een meer circulaire economie en de vraag naar steeds hulpbronnenefficiëntere bedrijfsmodellen betekent dat klanten steeds hogere serviceniveaus en toegang tot gegevens verwachten.  Deze verhoogde honger naar informatie en 24/7 beschikbaarheid is iets dat alleen echt kan worden ondersteund door cloudgebaseerde systemen.

Het tij keert.

Er zijn tekenen dat het tij begint te keren.  Ons recente rapport over digitale transformatie toonde aan dat terwijl meer dan 60% van de afvalbeheerbedrijven zichzelf een onvoldoende gaf als het ging om de toepassing van nieuwe technologieën, meer dan 80% van de deelnemers van mening was dat digitale innovatie belangrijk was voor hun bedrijfssucces. 64% van de ondervraagden verwachtte een toename van hun IT-budgetten, waarbij 20% een stijging van meer dan 5% zag.  Het was ook interessant om op te merken dat bijna 70% geloofde dat de beste plek om nu te investeren is in digitale transformatie in plaats van vlootgrootte.

Uiteindelijk hebben afvalbeheerbedrijven maar twee keuzes. Of ze gaan door zoals ze zijn en bidden dat ze in staat zijn om elke verstoring te beheren wanneer deze zich voordoet, of ze zijn proactief en brengen veranderingen aan die zowel hun bedrijf kunnen beschermen als de voortdurende groei ervan kunnen ondersteunen. Het is onwaarschijnlijk dat een gebrek aan middelen zo'n excuus zal zijn als verandering daadwerkelijk aankomt bij bedrijven zoals de onze die de kennis van de industrie hebben en in staat zijn om toegang te bieden tot de technologie en vaardigheden die nodig zijn.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Evenement

ESG Europe Summit

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op