Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
karle 3

09 apr 2020

Karle Recycling automatiseert drie vestigingen met één IT-systeem

AMCS Recycling Software vermindert weegtijd en verbetert doorloopsnelheid

Weging, beoordeling en verhandeling van materialen

Alle operationele processen van drie verschillende locaties monitoren en op basis daarvan tijdig bijsturen. Dat kan het Duitse Karle Recycling met de AMCS Recycling Software, een geïntegreerd IT-systeem voor metaal-, papier- en kunststofrecyclers. Dit wordt duidelijk uit de video die AMCS maakte bij de metaalrecycler in het Duitse Stuttgart. De recyclingsoftware biedt het bedrijf ook de mogelijkheid tot kentekenherkenning op de weegbrug waardoor vrachten binnen een paar seconden zijn gewogen. Behalve dat hierdoor het wegen aanzienlijk wordt versneld, draagt dit ook bij aan het verminderen van de doorloopsnelheid op de locaties.

Drie locaties monitoren vanuit één centraal IT-systeem

Alle bestaande softwareapplicaties op de drie verschillende locaties kunnen integreren in één-en-hetzelfde IT-systeem. Dat was een van de voorwaarden toen Karle Recycling koos voor de AMCS Recycling Software. “Drie van onze bedrijven werken momenteel met de recyclingsoftware, zowel met dezelfde klanten als met dezelfde afvalstromen”, zegt Bastian Lauer, Head of Customer Services, van Karle Recycling in de video.

Het vanuit één systeem alle drie de locaties kunnen monitoren en waar nodig bijsturen vindt hij een van de grote winstpunten van AMCS. “Door de organisatiebrede integratie kunnen we bovendien ook alle fasen van een transactie volgen; van het wegen, het op de werf mobiel beoordelen en accepteren van vrachten tot het administratief verwerken van transacties. Daardoor is alle bedrijfs- en processpecifieke informatie beschikbaar in hetzelfde systeem.”

AMCS is het hart van Karle’s operationele processen

Met de geïntegreerde oplossing biedt de AMCS Recycling Software een 360-graden overzicht op de totale Karle Recycling Group, blijkt uit een opmerking van Lauer. Dat totaalbeeld geeft volgens hem antwoord op vragen als hoe klanten op veranderende prijzen reageren en hoe de verschillende bedrijfsonderdelen er voor staan. “Daarvoor zijn ook twee belangrijke kritische prestatie-indicatoren essentieel: de tonnages van verschillende fracties die wekelijks binnenkomen en de totaalgewichten van alle materiaalsoorten. Die informatie is belangrijk voor ons, dat zijn leidende indicatoren.”

Om de operationele processen te verbeteren is Karle een aantal jaren geleden gestart met kentekenherkenning op de weegbrug. “We kunnen nu in minder dan 30 seconden een weging vastleggen. “Dit is niet alleen belangrijk voor onze klanten om wachtrijen voor de weegbrug te voorkomen, maar ook voor ons omdat het sneller wegen er aan bijdraagt dat de doorloopsnelheid op de drie locaties vermindert. Dit is een van de voorbeelden waaruit blijkt dat het streven naar het verbeteren van de operationele efficiëntie resultaten kan opleveren”, aldus Lauer tot slot in de video.

Groningen truck underground bins

Sustainable waste collection in liveable cities using forecasting algorithms

Free webinar for municipalities, waste management companies and waste transporters

Join us for a free webinar hosted by Martijn Schimmer as he explores the advantages of using intelligent route optimisation software for collecting your containers (above and/or underground) on 18 June 2019. Sign up now

Register for the webinar here