Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2020 Updated juli 2023

Toonaangevend Duits recyclingbedrijf pakt zeer complexe planning aan

Met AMCS Intelligent Optimization kunnen de beschikbare drivers effectief en efficiënt worden ingezet

Vraag een demo aan

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Met AMCS Intelligent Optimization kunnen de beschikbare drivers effectief en efficiënt worden ingezet

Dankzij het algoritme dat amcs heeft ontwikkeld, kan het op een na grootste recyclingbedrijf van Duitsland voldoen aan de steeds complexere planningseisen voor de operatie met meer dan 2.000 voertuigen die dagelijks ongeveer 200.000 klantcontactpunten bedienen. AMCS Intelligent Optimization stelt het bedrijf in staat om de optimalisatie van de routes te automatiseren en zowel het papierwerk als de communicatie tussen de planners en chauffeurs te digitaliseren. Hiermee is de interactie sneller en directer geworden en tegelijkertijd ook aan de hoogste kwaliteitseisen kunnen voldoen.

Het Duitse toonaangevende bedrijf is wereldwijd een van de top tien recyclers en de op een na grootste in Duitsland. Met meer dan 7.500 medewerkers per dag zijn er meer dan 2.000 voertuigen op de weg voor transport van ongeveer 200.000 klantcontactpunten. Dat is een gigantische logistieke uitdaging die heeft geleid tot het eenvoudiger, transparanter en veerkrachtiger inrichten van de logistieke processen. Hiervoor maakt het recyclingbedrijf sinds 2017 gebruik van AMCS Intelligent Optimization. Deze slimme software voor dynamische routeoptimalisatie stroomlijnt de logistieke processen en geeft een volledig inzicht in de volledige operatie.

Zeer nauwkeurige planning vermindert de planningstijd aanzienlijk

Met route en tijd als belangrijkste parameters, helpt de routeplanningssoftware het Duitse recyclingbedrijf om ideale planningsresultaten te bereiken die vervolgens betrouwbaar op routes kunnen worden geïmplementeerd. Aan het begin van de werkdag downloaden chauffeurs hun eigen routes op hun handhelds, inclusief de digitale routelijsten en alle belangrijke informatie van de individuele bestellingen.

Tijdens de uitvoering van de orders worden alle gegevens vastgelegd bij klanten. De AMCS-oplossing integreert de resources en orders van het bedrijf en de bestellingen van klanten in het systeem met een hoge gegevenskwaliteit. Door de communicatie tussen planners en chauffeurs te digitaliseren is de uitgewisselde informatie van een aanzienlijk hogere kwaliteit. Door de nauwkeurige en supersnelle algoritmes is de planning ook van een hoge nauwkeurigheid waardoor de planningstijd aanzienlijk wordt verkort.

Optimale routeplanning zet de beschikbare chauffeurs effectief en efficiënt in

Voor het toonaangevende Duitse recyclingbedrijf leidde de slimme optimalisatiesoftware ook tot een reeks andere positieve resultaten. Zo is er aanzienlijk bezuinigd op het aantal voertuigen dat nodig is om orders uit te voeren. Dit is van het grootste belang, vooral in drukke stadsinfrastructuren. Minder voertuigen op de weg verminderen ook de CO2-uitstoot, wat de milieu-impact vermindert.

Bovendien is AMCS voor het toonaangevende Duitse bedrijf ook het antwoord op de uitdaging van chauffeurs met een tekort aan personeel. Door een optimale routeplanning kan het aantal beschikbare chauffeurs effectief en efficiënt worden ingezet op de beschikbare voertuigen. De oplossing biedt ook meer gemak en ondersteuning voor bestuurders met minder stress en minder risico's op ongevallen dankzij extra hulpmiddelen van begeleide navigatie die bestuurders door hun routes leidt en hen naar elk afvalinzamelingspunt leidt.

End-to-end oplossing voor alle soorten afvalinzameling planning

AMCS Intelligent Optimization is een volwassen en volledig uitgerust systeem voor de afvalindustrie en omvat alle soorten planning, afvalinzameling, transport en overdracht. De oplossing biedt planning voor zowel statische hoofdroutes als real-time dynamische planning voor de inzameling van huishoudelijk en commercieel afval voor bakken, ondergrondse containers, skips en roll-on/roll-off containers.

Het systeem voorziet in grootschalige optimalisatie van masterplannen, scenario's, onderhoud van masterroutes, dagelijkse routeoptimalisatie en lange termijn what-if simulaties. Het kan meer dan 300.000 bestellingen verwerken in dezelfde optimalisatie en meer dan 1.500 stops in sequentieoptimalisatie, bezoekfrequenties en -patronen, territory work balancing en ook onsamenhangende of overlappende routes. Bovendien biedt de slimme optimalisatiesoftware ook agile en automatische routeoptimalisatie, operationele en real-time optimalisatie en alles in één collectie, transport, overdracht en service. Het volledig gedistribueerde multi-user systeem biedt een bedrijfsklare oplossing en real-time gegevensuitwisseling met rijke afval- en recyclefunctionaliteiten.

Planningsflexibiliteit verhoogd en klantenservice verbeterd

De voordelen van AMCS Intelligent Optimization zijn bijvoorbeeld aanzienlijk, de reductie van 5 tot 25% kilometerstand en de rijtijd die leiden tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien hoeven er 5 tot 15% minder voertuigen ingezet te worden om dezelfde routes uit te voeren. Er wordt ook 30% tot 60% minder tijd besteed aan planning en registratie. Dedditionally, routekwaliteit, medewerkerstevredenheid en planningsflexibiliteit worden aanzienlijk verhoogd en het klantenserviceniveau is opvallend verbeterd, zelfs in de buurt van een 100% service fulfilment rate.

AMCS-platform

AMCS Intelligent Optimization is een van de zes oplossingen van AMCS Platform, waaronder Enterprise Management, Intelligent Optimization, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement en AMCS Analytics. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een legpuzzel in elkaar en vormt de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie.

Hiermee stimuleert AMCS Platform omzetgroei, marge-uitbreiding, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt die woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen en investeert momenteel 20% van de totale omzet in productontwikkeling. Oplossingen zoals Intelligent Optimization, het AMCS Customer Portal en Mobile Workforce zijn ook geïntegreerd in bestaande legacy software. Zo profiteren alle AMCS-klanten van de innovatieve softwareoplossingen van AMCS Group.

Succesverhaal

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

IFAT 2024

Brochure

AMCS Toolkit Duurzaam Vervoer

Bekijk andere resources

Brochure Intelligente optimalisatie

Laat ons zien hoe routeoptimalisatie het aantal afgelegde kilometers, de rijtijd en de CO2-uitstoot met 5-25% kan verminderen

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op