Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog september 2020 Updated juli 2023

Legen minicontainers automatisch koppelen aan juiste klantorder

AMCS GPS Matching vermindert routetijd en versnelt betaalproces

Chauffeurs ondersteunen die ‘en route’ zijn om minicontainers te legen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van GPS-matching, een standaardfunctionaliteit van AMCS Mobile Workforce. Elke klant heeft een eigen geofence. Deze afbakening van de fysieke locatie wordt berekend met AMCS GPS-algoritmes. De chauffeur ziet de geofences als een groene cirkel rond de klant op de digitale kaart van AMCS Mobile.

AMCS GPS Matching automatiseert de afvalinzameling en koppelt de lediging van de chauffeur in elke geofence aan de juiste order. Omdat hierdoor de interactie van de chauffeur minimaal is, worden er minder fouten gemaakt. Ook neemt de routetijd af en gaat het facturatieproces sneller hetgeen een positief effect heeft op de cashflow.

GPS Matching is een state-of-the-art technologie die GPS tracking en geofencing combineert in één-en-hetzelfde systeem. De slimme en supersnelle algoritmes van AMCS Mobile geven de GPS-coördinaten aan voor iedere klant die op basis daarvan een geofence krijgt. Elke actie die de chauffeur in die betreffende geofence uitvoert, zoals een lediging, wordt automatisch gekoppeld aan de juiste klant. De chauffeur hoeft daar niets voor te doen. Na het uitvoeren van de ingeplande opdrachten stuurt AMCS Mobile de data van alle orders real-time naar de backoffice.

De grootte van een geofence wordt bepaald door de nabijheid van omliggende klanten, zegt Product Manager Ken Tierney. “Met de AMCS algoritmes berekent AMCS Mobile de geofence voor elke klant en houdt daarbij ook rekening met klanten in de buurt. Als de afstand tot een klant minder dan 5 meter is, geeft het systeem dat automatisch aan. De chauffeur moet in dit geval de juiste klant met de hand selecteren om de lediging te kunnen matchen.”

Legen minicontainers aan juiste klant koppelen

Het legen van minicontainers niet meer controleren. Dit is een van de voordelen van GPS-matching voor afvalinzamelaars. En daar houdt het niet bij op, blijkt uit de uitleg van Tierney. “Omdat GPS-matching automatisch een lediging aan de juiste order koppelt, hoeft dat niet meer met de hand te worden gedaan. Dat scheelt de chauffeur en de collega’s op kantoor werk. De hoogwaardige kwaliteit van de data zorgt er bovendien voor dat er minder fouten worden gemaakt en er geen tijd nodig is om ze te corrigeren.”

AMCS GPS Matching wordt wereldwijd gebruikt door honderden afvalinzamelaars, waaronder de toonaangevenden in Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. Ze profiteren daarmee van meerdere voordelen. Zo is het proces voor het genereren van passende geofences voor elke route volledig geautomatiseerd, zegt Tierney. "Bij het uitvoeren van opdrachten past het systeem zich ook automatisch aan de veranderingen aan. Als de planner bijvoorbeeld een klant aan de route toevoegt, berekent het systeem  automatisch opnieuw de geofence. In het geval dat de afstand tussen twee klanten minder dan 5 meter is, berekent het systeem automatisch de geofence voor elke betrokken klant en werkt het automatisch de geofences bij."

Veiligheid chauffeur vergroot door minimale interactie

Ook is er met AMCS GPS Matching geen RFID-oplossing nodig, wordt duidelijk uit zijn toelichting. “Dit bespaart op de kosten voor de hardware en het containerbeheer. GPS-matching is met name geschikt voor afvalinzameling met een lage dichtheid. Omdat met AMCS GPS Matching de interactie van de chauffeur minimaal is, hoeft zij of hij alleen maar met de hand klanten te matchen die op minder dan 5 meter van elkaar zijn.”

De chauffeur kan zich concentreren op het besturen van het inzamelvoertuig en het legen van de minicontainer zonder dat het werk vertraging oploopt, zegt hij. "Bovendien is door de minimale interactie ook de veiligheid van de chauffeurs tijdens de afvalinzameling gewaarborgd. Per saldo maakt de mobiele oplossing het werk van de chauffeurs niet alleen makkelijker, ze hebben er ook meer plezier in.”

AMCS Platform

AMCS Mobile Workforce is een van de zes oplossingen van AMCS Platform. Daartoe behoren ook Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement en AMCS Analytics. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een legpuzzel in elkaar en vormt zo de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie.

Hiermee stimuleert AMCS Platform groei van de omzet en marges, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt die woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen en een jaarlijkse investering in productontwikkeling van 20% van de totale omzet. Oplossingen, zoals Intelligent Optimisation, het AMCS Customer Portal en Mobile Workforce zijn ook geïntegreerd in bestaande legacy software. Zo profiteren alle AMCS-klanten van de innovatieve softwareoplossingen van de AMCS Group.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS voertuigtechnologie zorgt voor een drastische verbetering van afval- en containermanagement, waarbij real-time route- en afvalbakgegevens worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen en inkomsten te genereren.

Vraag een demo aan

Brochure voertuigtechnologie

Volg vrachtwagens, bewaak collecties en elimineer inkomstenlekkage met onze slimme oplossingen voor voertuigen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op