Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
AMCS Group tablet Liberty Tire Recycling Recycling-Today inzameling  PieterBas Automatisering.jpg

07 nov 2019

Liberty Tyre Recycling digitaliseert inzameling met tablets

Processen optimaliseren en efficiënter werken

Klanten en projecten Nieuws Recycling

Orders voor het inzamelen van gebruikte autobanden compleet automatiseren en digitaliseren. Daarin slaagde het Amerikaanse Liberty Tyre Recycling samen met de Boston-vestiging van de AMCS Group. Papierloos rijden, het optimaliseren van processen en efficiënter kunnen werken zijn volgens chief information officer Mark Vescovi belangrijke winstpunten voor het concern dat jaarlijks op meer dan 40 locaties een slordige 150 miljoen banden inzamelt. ‘Bovendien helpt de technologie het bedrijf ook bij het naleven van de regelgeving en het stroomlijnen van het proces, waardoor tijd en geld worden bespaard’, aldus Vescovi in een interview met Recycling Today.

Meer weten? Lees dan het artikel in Reycling Today.

Meer dan miljoen besparen door route-optimalisatie

De AMCS-software en tablets bieden Liberty een integrale oplossing waarmee zowel de inzamellogistiek als de administratieve afhandeling van orders is geautomatiseerd. Inmiddels heeft het bedrijf 350 tablets die de chauffeurs gebruiken als ze de oude autobanden bij garages ophalen. Jaarlijks rijden ze zo’n 30.000 routes, aldus Liberty’s CIO. Op 26.000 daarvan worden de orders met een tablet afgehandeld. De planners laden vooraf hun routes van die dag op de tablet van de chauffeurs die daarmee ook weten hoeveel banden ze moeten ophalen. Spoedorders kunnen nog worden toegevoegd, ook als de route al is gestart. De planners zien real time waar chauffeurs zijn waardoor ze klanten direct kunnen informeren over de status van hun order. Ook zijn de routes geoptimaliseerd. Dat vermindert het aantal gereden kilometers met twee tot acht procent hetgeen jaarlijks een transportbesparingen oplevert van 1,2 miljoen US dollar. Liberty gebruikt ook AMCS-software om digitaal te factureren en de transacties te verwerken op de meer dan 40 websites in de Verenigde Staten en Canada. ‘Daarmee is het een ‘one-stop ERP-systeem’, aldus Vescovi.

bel mij terug