Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2019 Updated juli 2023

Liberty Tyre Recycling digitaliseert inzameling met tablets

Processen optimaliseren en efficiënter werken

Bel me terug

Nancy Byrne

Director of Marketing & Communications North America

Processen optimaliseren en efficiënter werken

Orders voor het inzamelen van gebruikte autobanden compleet automatiseren en digitaliseren. Daarin slaagde het Amerikaanse Liberty Tyre Recycling samen met de Boston-vestiging van de AMCS Group. Papierloos rijden, het optimaliseren van processen en efficiënter kunnen werken zijn volgens chief information officer Mark Vescovi belangrijke winstpunten voor het concern dat jaarlijks op meer dan 40 locaties een slordige 150 miljoen banden inzamelt. ‘Bovendien helpt de technologie het bedrijf ook bij het naleven van de regelgeving en het stroomlijnen van het proces, waardoor tijd en geld worden bespaard’, aldus Vescovi in een interview met Recycling Today.

Meer dan miljoen besparen door route-optimalisatie

De AMCS-software en tablets bieden Liberty een integrale oplossing waarmee zowel de inzamellogistiek als de administratieve afhandeling van orders is geautomatiseerd. Inmiddels heeft het bedrijf 350 tablets die de chauffeurs gebruiken als ze de oude autobanden bij garages ophalen. Jaarlijks rijden ze zo’n 30.000 routes, aldus Liberty’s CIO. Op 26.000 daarvan worden de orders met een tablet afgehandeld. De planners laden vooraf hun routes van die dag op de tablet van de chauffeurs die daarmee ook weten hoeveel banden ze moeten ophalen. Spoedorders kunnen nog worden toegevoegd, ook als de route al is gestart. De planners zien real time waar chauffeurs zijn waardoor ze klanten direct kunnen informeren over de status van hun order. Ook zijn de routes geoptimaliseerd. Dat vermindert het aantal gereden kilometers met twee tot acht procent hetgeen jaarlijks een transportbesparingen oplevert van 1,2 miljoen US dollar. Liberty gebruikt ook AMCS-software om digitaal te factureren en de transacties te verwerken op de meer dan 40 websites in de Verenigde Staten en Canada. ‘Daarmee is het een ‘one-stop ERP-systeem’, aldus Vescovi.

Liberty Tire Recycling in het kort

Jaar opgericht: 2000
Nee, nee. aantal werknemers: 2.000-plus
Nee, nee. van inzamelings-/saneringsfaciliteiten: 26
Nee, nee. productiefaciliteiten: 24
Nee, nee. bandeninzameling jaarlijks: 150 miljoen
Ponden rubber jaarlijks teruggewonnen: 2,2 miljard
Nee, nee. van stortplaatsen hersteld sinds 2011: 150

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo op maat aan

AMCS Geautomatiseerde Contaminatie Management Brochure

Ontdek hoe de AMCS Vision AI Automated Contamination Management-oplossing een volledig geautomatiseerde en slimmere manier biedt om besmetting te detecteren en te voorkomen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op