Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog september 2020 Updated juli 2023

Hoe werken op afstand verder mogelijk te maken in de tijd van Covid-19

AMCS Platform garandeert operationele continuïteit en vermindert risico's

Bel me terug

Conor Dowd

AMCS Director of Product Marketing

AMCS Platform garandeert operationele continuïteit en vermindert risico's

Het voortzetten van afval- en recyclingactiviteiten zoals het elke andere dag is. Door het gebruik van innovatieve technologie is het niet nodig om je in te houden tijdens Covid-19. Een SaaS- en cloudgebaseerd IT-systeem op bedrijfsniveau stelt bedrijven in staat om hun activiteiten overal uit te voeren, ongeacht de locatie van de werknemers.

Als gevolg hiervan zijn planners en vertegenwoordigers van de klantenservice niet gebonden aan hun bureaus op kantoor, terwijl chauffeurs klanten op afstand kunnen bedienen met hun in-cab apparaat dat een veilige afstand van 1,5 meter garandeert. Door de real-time data-uitwisseling met het gecentraliseerde systeem is informatie altijd up-to-date en overal toegankelijk zonder dat medewerkers naar kantoor hoeven.

2020 is in veel opzichten een ongekend jaar geweest voor de afval- en recyclingindustrie. Hoewel innovatieve state-of-the-art technologieën veel afval- en recyclingbedrijven in staat stelden zich voor te bereiden op het overwinnen van de onverwachte gebeurtenissen van dit jaar. Voor Gerard Kissane, met meer dan tien jaar ervaring in de industrie, is de grootste uitdaging voor de meeste bedrijven het vermogen om personeel veilig en gezond te houden, terwijl de behoeften van klanten worden gediend. "Het antwoord op deze uitdaging is het vermogen van medewerkers om onafhankelijk van de werkplek te werken. Dit geldt voor alle collega's binnen een bedrijf, ongeacht op welke locatie ze normaal gesproken zouden zijn gevestigd als er geen Covid-19 was."

Innovatieve oplossingen bieden de afval- en recyclingindustrie de mogelijkheid om te werken waar ze maar willen, zegt hij. "Of het nu achter een bureau, in het callcenter of onderweg is om vuilnisbakken te legen of een skip af te geven. Door operationele processen te automatiseren met een end-to-end oplossing komen bedrijven volledig aan bod. Naast het waarborgen van continuïteit, vermindert het tegelijkertijd het bedrijfsrisico om klanten te verliezen, wat blijkbaar kan leiden tot omzetdaling, lagere marges en onverwachte kosten."

Cloud computing stelt medewerkers in staat om onafhankelijk van de werkplek te werken

Met de komst van cloudsystemen, een grotere internetdekking en connectiviteit, is werken op afstand naadlooser dan ooit, zegt Gerard Kissane verwijzend naar AMCS Platform, een IoT-oplossing op bedrijfsniveau die in de cloud draait en op Microsoft Azure is gebaseerd. Wereldwijd voert het de activiteiten uit van afval- en recyclingbedrijven van elk type en elke omvang, niet beperkt door de - internationale - schaal van de processen en het aantal locaties dat ze exploiteren.

"De cloud computing-omgeving stelt werknemers in staat om overal te werken, waar ze ook zijn en wat hun dagelijkse taken zijn. Via internet hebben ze overal toegang tot de applicaties waarmee ze werken", zegt hij. "Dit garandeert niet alleen dat het dagelijkse werk kan doorgaan. Het helpt klanten ook om hun doelen te bereiken, zelfs tijdens een pandemie die op dit moment een van de meest waardevolle voordelen van Platform is."

De AMCS Group is het eerste bedrijf in de afval- en recyclingindustrie dat de Microsoft Azure IP Co-Sell Ready-status heeft gekregen. Kissane: "De goedkeuring bevestigt de toewijding van AMCS om de toonaangevende SaaS-oplossing op bedrijfsniveau voor afvalbeheer te bieden. Dit ultramoderne, schaalbare platform combineert branchespecifieke software met de beste optimalisatiemogelijkheden, e-commerce vindingrijkheid en technologieën op het voertuig voor klanten over de hele wereld."

Medewerkers een veilige werkomgeving bieden

Hoewel AMCS Platform alle werknemers in staat stelt om op afstand te werken, laat Covid-19 bedrijven nog steeds met veel uitdagingen achter om mee om te gaan, Kissane heeft dit meer dan eens meegemaakt. "Zo heeft social distancing veel bedrijven gedwongen ploegenarbeid te implementeren en door plotselinge veranderingen in regionale en nationale regels kan er sprake zijn van beschikbaarheid van personeel."

Hoe een bedrijf snel kan reageren en een dergelijke situatie kan oplossen, is de vraag die zich voordoet. Het antwoord is eenvoudig en efficiënt met meerdere oplossingen van het AMCS Platform. "De taken of verzamelingen die aan een bestuurder zijn toegewezen, die plotseling niet beschikbaar zijn, kunnen bijvoorbeeld optimaal worden toegewezen aan andere voertuigen in het wagenpark met behulp van AMCS Intelligent Optimization. Met AMCS Mobile Workforce worden tegelijkertijd bijgewerkte run sheets en routewijzigingen automatisch bijgewerkt en verzonden om stuurprogramma's te corrigeren die nu verantwoordelijk zijn voor de bestelling", legt hij uit.

Taken op afstand uitvoeren terwijl u onderweg bent

"Met AMCS Mobile Workforce hebben chauffeurs de mogelijkheid om hun taken op afstand te ontvangen en vervolgens uit te voeren. Zodra stuurprogramma's hun bijgewerkte uitvoeringsbladen voor de dag hebben en de orders uitvoeren, kunnen verzamelingen naadloos bij klanten plaatsvinden. Na de werkdag kan de debriefing ook op afstand en veilig worden gedaan, onder alle omstandigheden. Als gevolg hiervan kan de afval- en recyclingindustrie omgaan met de uitdagingen die Covid-19 met zich meebrengt en tegelijkertijd werknemers een veilige werkomgeving bieden."

Hiermee biedt AMCS Platform een end-to-end oplossing om werknemers op afstand te informeren zonder dat ze naar de werkplek hoeven te komen en gezondheidsrisico's riskeren. Kissane: "Door het faciliteren van werken op afstand voor zoveel mogelijk medewerkers, kan al deze omleiding en verzending offsite worden gedaan door planners en dispatchers op een veilige en sociaal afstandse manier zonder dat mensen ter plaatse naar kantoor hoeven te gaan."

AMCS-platform

AMCS Platform is ontworpen op basis van de best practice processen van duizenden afval- en recyclingbedrijven over de hele wereld. De end-to-end oplossingen zijn geïnspireerd op wereldwijde markttrends, het stimuleren van automatisering en het leveren van end-to-end standaardisatie en optimalisatie van alle bedrijfsprocessen. Het ultramoderne, schaalbare platform combineert branchespecifieke software met de beste optimalisatiemogelijkheden, e-commerce vindingrijkheid en technologieën op het voertuig.
AMCS Platform bestaat uit zes oplossingen, waaronder Enterprise Management, Intelligent Optimization, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement en AMCS Analytics. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een legpuzzel in elkaar en vormt de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie.
Hiermee stimuleert AMCS Platform omzetgroei, marge-uitbreiding, operationele efficiëntie en duurzaamheid. Hierdoor kunnen gevestigde afval- en recyclingbedrijven slimmer, naadlooser en digitaler werken. Dit versterkt de industrie met een intelligent platform dat voorspelt en acties uitvoert, terwijl de voortdurende transformatie van de industrie naar een circulaire economie wordt ondersteund.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op