Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
Social distancing  Covid-19 remote working waste and recycling industry AMCS Platform.jpg

29 sep 2020

Op 1,5-meter afstand werken kan met innovatieve technologieën

AMCS Platform garandeert continuïteit operationele processen en vermindert risico's

De dagelijkse operationele processen voor afvalinzameling en -verwerking uitvoeren alsof er geen Covid-19 is. Dat kan met innovatieve technologieën. Een op SaaS- en cloud gebaseerd IT-systeem dat in de cloud draait, biedt personeel de mogelijkheid om overal te werken, ongeacht de locatie.

Hierdoor zijn planners en klantenservicemedewerkers niet gebonden aan een vaste werkplek. Chauffeurs kunnen orders mobiel afhandelen en klanten een veilige afstand van 1,5 meter bieden. Door het real-time uitwisselen van data met het centrale systeem is informatie altijd up-to-date en overal toegankelijk zonder dat medewerkers daarvoor naar kantoor hoeven te komen.

Wereldwijd kent 2020 z’n weerga niet, ook niet voor de afval- en recyclingindustrie. De grootste uitdaging van dit moment is om personeel veilig en gezond te laten werken, zegt Gerard Kissane die meer dan tien jaar ervaring heeft in de sector. “Dat kan door taken werkplekonafhankelijk uit te voeren, ongeacht de locatie waar iemand werkt als er geen Covid-19 zou zijn.”

Innovatieve end-to-end oplossingen automatiseren organisatiebreed alle operationele processen en bieden de mogelijkheid om te werken waar dat nodig is. “Of het nu achter een bureau is, in het callcenter of onderweg om minicontainers te legen of een afzetcontainer te plaatsen.”

Hoewel wereldwijd het effect van Covid-19 groot is, hebben veel bedrijven toch een antwoord op de onverwachte gebeurtenissen van dit jaar, weet Kissane. “Door de inzet van state-of-the-art technologieën konden ze snel schakelen en direct op de nieuwe situatie inspelen. Dit garandeert niet alleen bedrijfscontinuïteit. Ook is er minder risico om klanten te verliezen dat uiteindelijk kan leiden tot een omzetdaling, lagere marges en onverwachte kosten.”

Onafhankelijk van werkplek taken uitvoeren

Het op afstand werken gaat gestroomlijnder dan ooit, zegt Kissane. “Cloudsystemen zijn volwassener geworden. Ook is de dekking van netwerken sterk verbeterd en de connectiviteit aanzienlijk toegenomen.” Hij verwijst daarmee naar AMCS Platform, een enterprise-grade oplossing die in de cloud draait en werkt op basis van Microsoft Azure. “Wereldwijd hebben afval- en recyclingbedrijven met uiteenlopende activiteiten en van elke grootte hiermee al hun operationele processen geautomatiseerd. “Daarin worden ze niet beperkt door de internationale schaalgrootte en het aantal locaties.”

Door de cloud kunnen medewerkers overal werken, waar ze ook zijn en wat hun taken ook zijn, zegt hij. “Via internet hebben ze overal toegang tot de applicaties waarmee ze werken. Dit garandeert niet alleen dat het dagelijkse werk doorgaat. Het helpt klanten ook om hun doelen te bereiken, zelfs tijdens een pandemie. Juist tijdens een periode als Covid-19 bewijst Platform hiermee z’n meerwaarde.”

De AMCS Group is het eerste bedrijf in de afval- en recycling dat de status Microsoft Azure IP Co-Sell Ready heeft. Kissane: “Dit predicaat bevestigt dat AMCS de toonaangevende SaaS-oplossing biedt voor de afvalinzameling en -recycling. Het is een ultramodern platform dat flexibel bedrijfsactiviteiten opschaalt en branchespecifieke software combineert met de beste optimalisatiemogelijkheden voor klanten over de hele wereld."

Werknemers een veilige werkomgeving bieden

Hoewel met AMCS Platform werknemers op afstand kunnen werken, stelt Covid-19 bedrijven nog steeds voor veel uitdagingen, stelt Kissane. "Social distancing heeft bedrijven bijvoorbeeld gedwongen om ploegendiensten in te voeren. Door de plotselinge veranderingen in regionale en nationale regels kan er bovendien onverwachts onvoldoende personeel beschikbaarheid zijn.”

Hoe kan een bedrijf snel reageren en zo’n situatie direct oplossen?, is dan de vraag. “Het antwoord is eenvoudig”, zegt hij. “Door efficiënt te werken met meerdere oplossingen van het AMCS Platform. De orders die ingepland staan voor een chauffeur die plotseling niet beschikbaar is, kunnen met AMCS Intelligent Optimisation bijvoorbeeld direct worden toegewezen aan andere voertuigen. Tegelijkertijd stuurt AMCS Mobile Workforce bijgewerkte opdrachtenlijsten en routewijzigingen automatisch naar de chauffeur die de orders nu gaat uitvoeren.”

"Met AMCS Mobile Workforce krijgen chauffeurs hun orders binnen op hun mobiele apparaat waardoor ze mobiel op afstand kunnen werken zonder fysiek contact met de klant. Aan het einde van de werkdag wordt ook het debriefen veilig op afstand gedaan. Afval- en recyclingbedrijven hebben hiermee een antwoord op de uitdagingen van Covid-19 en kunnen werknemers tegelijkertijd een veilige werkomgeving bieden.”

AMCS-platform

Het AMCS-platform is ontworpen op basis van de ervaringen van duizenden afval- en recyclingbedrijven over de hele wereld. De end-to-end-oplossingen zijn geïnspireerd door wereldwijde markttrends, stimuleren automatisering en leveren end-to-end standaardisatie en optimalisatie van alle bedrijfsprocessen. Het ultramoderne, schaalbare platform combineert branchespecifieke software met de allerbeste optimalisatiemogelijkheden en innovaties onder meer op het gebied van e-commerce.

AMCS Platform bestaat uit zes oplossingen, waaronder Enterprise Management, Intelligent Optimization, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement en AMCS Analytics. Elk van de zes oplossingen passen als een puzzel naadloos in elkaar en vormen zo de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie.