Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2020 Updated april 2024

Scoop voor AMCS met zijn webinar Mobile Workforce voor werknemers op afstand

Experts uit de sector belichten hoe de mobiele applicatie chauffeurs ondersteunt tijdens hun werk. Hoe kan AMCS Mobile Workforce werknemers op afstand ondersteunen?

Bel me terug.

Ken Tierney

Product Manager IoT

Experts uit de sector benadrukken hoe de mobiele applicatie chauffeurs ondersteunt tijdens hun werk

Hoe kan AMCS Mobile Workforce werknemers op afstand ondersteunen? Deze en andere vragen worden beantwoord door een industrie-expert tijdens het eerste AMCS webinar over dit onderwerp. Hiermee heeft het toonaangevende bedrijf dat wereldwijd duizenden afval- en recyclingbedrijven heeft geautomatiseerd en gedigitaliseerd een primeur. Het is de eerste keer dat Product Manager Ken Tierney en Sales Manager Rogier de Klein samen een live webinar organiseren over de mogelijkheden die de mobiele oplossing biedt om de productiviteit te verhogen, operationele en veiligheidsrisico's te verminderen en de klantenservice te verbeteren.

"Het is nu meer dan ooit van het grootste belang dat bedrijven nieuwe technologieën implementeren om op afstand te kunnen werken. Mobile Workforce is een van de zes oplossingen van het AMCS Platform die hieraan bijdraagt met digitalisering. Het live webinar belicht hoe de mobiele applicatie werkt voor chauffeurs tijdens het uitvoeren van orders onderweg, maar ook tijdens de dagelijkse werkzaamheden voor planners, supervisors en andere medewerkers in de hele operatie."

Real-time connectiviteit maakt overzicht op orderbeheerprocessen mogelijk

Met een digitale oplossing voor orderbeheer zijn de dagen van het verwerken van veel papier, zowel in de cabine als op kantoor, voorbij. De AMCS Mobile Workforce-oplossing betekent een volledige digitalisering van de orderbeheerworkflows van afvalinzamelings- en recyclingbedrijven. Alle documentatie en processen, van routebladen en de debriefing van de chauffeur tot en met de navigatiebegeleiding en het bewijs van dienstverlening, worden gedigitaliseerd en versterkt met realtime gegevens en serviceanalyses. Hiermee biedt de mobiele oplossing een breed scala aan voordelen, zoals een betere controle van orders en de uitvoering ervan, real-time zichtbaarheid van alle activiteiten van het voertuig en minder weglekken van inkomsten omdat al het werk wordt geregistreerd en er volledig overzicht is van het wagenpark.

De AMCS Mobile oplossing maakt real-time verbinding mogelijk met alle chauffeurs, waar ze zich ook bevinden. Het biedt voortdurend overzicht over de afvalinzamelingsdiensten, realtime en dynamische aanpassingen van de dagelijkse schema's van de chauffeurs, realtime vastlegging van klantinzamelingsinformatie en efficiënt, papierloos beheer en tracking van het orderbeheerproces. Dit zorgt voor een dynamischer, wendbaarder en productiever bedrijf. Naast de realtime afhandeling en de mogelijkheid om orders te ondertekenen, biedt AMCS Mobile ook functies en functionaliteit rond containerbeheer, voertuigvolgsysteem, veiligheidscontroles voor chauffeurs, tijdregistratie van voertuigpersoneel en kilometerstanden.

Allemaal digitaal en in realtime. Het is deze digitalisering die ertoe leidt dat bedrijven efficiëntie creëren, de productiviteit verhogen en administratieve taken verminderen, zoals het verminderen van dubbele invoer, minder fouten en minder administratie voor chauffeurs, dispatchers en ook klantenservicevertegenwoordigers. Door de real-time gegevensuitwisseling met het gecentraliseerde bedrijfsmanagementsysteem is er voortdurend actuele informatie beschikbaar voor zowel de planning als het callcenter. Dit overzicht biedt planners bijvoorbeeld de mogelijkheid om ad-hocorders toe te voegen aan bestaande planningen voor chauffeurs. Medewerkers van de klantenservice hebben alle benodigde informatie direct bij de hand om vragen direct te beantwoorden. Omdat ze weten welke opdracht de chauffeur aan het uitvoeren is en waar het voertuig zich bevindt, kunnen ze de klant zelfs proactief informeren over verwachte wijzigingen. Op basis hiervan verbetert AMCS Mobile de klantenservice zowel op de planningslocatie door ad-hocorders toe te voegen als op de callcentersite om snel te reageren op vragen en proactief te handelen voordat klanten vragen hebben.

AMCS Mobile vermindert veiligheidsrisico's door bestuurdersassistentie

Verminder gezondheids- en veiligheidsrisico's voor chauffeurs in de afval- en recyclingindustrie. Dankzij een uitgebreide set ingebouwde functies levert AMCS Mobile precies dat. De geïntegreerde mobiele oplossing heeft standaard een intuïtieve gebruikersinterface (UI) en biedt daarmee verschillende opties om de gezondheid en veiligheid van chauffeurs te waarborgen. Een daarvan is de mogelijkheid om de interactie op het mobiele apparaat boven een bepaalde snelheid uit te schakelen om afleiding van de bestuurder tijdens het navigeren te voorkomen. Andere functies om de interactie tussen bestuurders te verminderen zijn bijvoorbeeld geautomatiseerd laden van routes, weigeracties met één druk op de knop en GPS-matching van liften met klanten onderweg.

Een geïntegreerd onderdeel van de mobiele oplossing is ook navigatie met begeleiding, waarbij de veiligheid van de bestuurder wordt gewaarborgd door gesproken instructies tijdens het afleggen van de route. Hierdoor kunnen ze zich volledig op de weg concentreren, terwijl ze toch op potentiële gevaren worden gewezen. De routeplanner of supervisor heeft de mogelijkheid om extra instructies toe te voegen om de navigatie te begeleiden, zoals het noemen van veiligheidsrisico's zoals een school verderop. Een voorbeeld van deze zogenaamde 'route-editor' is het waarschuwen van de bestuurder voor een veiligheidswaarschuwing zoals 'langzamer rijden, school in zicht' of voorkomen dat de bestuurder een drukke straat oversteekt als dat niet nodig is.

Ook Malte Zinke, Project Manager Logistic bij Veolia in Duitsland, is het ermee eens dat navigatie met begeleiding bijdraagt aan een veilige werkomgeving voor chauffeurs. "Informatie wordt via het mobiele systeem aangekondigd als een spraakbericht", zegt hij in een interview met AMCS. "Dit verhoogt de veiligheid enorm, omdat de chauffeur te allen tijde met beide handen aan het stuur zit."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Mobile Workforce voor werknemers op afstand

De oplossing voor papierloos rijden in de cabine

Bekijk webinar

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op