Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2019 Updated juli 2023

Verbetering van het inkomende kwaliteit- en evaluatieproces

Hoe efficiënt zijn uw inkomende kwaliteits- en evaluatieprocessen? Wilt u de kwaliteit van het aan uw faciliteit geleverde materiaal verbeteren? Wilt u uw relatie met uw leveranciers verbeteren? Dit artikel geeft u inzicht in manieren waarop u het kwaliteit- en evaluatieproces in uw faciliteit kunt verbeteren.

Bel me terug

Hoe efficiënt zijn uw inkomende kwaliteits- en evaluatieprocessen? Wilt u de kwaliteit van het aan uw faciliteit geleverde materiaal verbeteren? Wilt u uw relatie met uw leveranciers verbeteren? Dit artikel geeft u inzicht in manieren waarop u het kwaliteit- en evaluatieproces in uw faciliteit kunt verbeteren.

Het is storend voor uw bedrijf wanneer het geplande of gedeclareerde materiaal dat naar uw faciliteit is ontvangen niet volledig nauwkeurig is. Die lading papier van klasse A die werd verwacht, de helft ervan is grade C. Of de helft van het grade A-papier is nat, wat nu van invloed is op het gewicht, de hoeveelheid die u nodig had en de werkelijke werkelijke kosten van de lading.

verdomd. Nu moet je terug naar je leverancier en dat gesprek met hen hebben. Maar u moet ook meer materiaal kopen als het is gepland voor upstream materiaalverkoopslots of als het deel uitmaakt van het planningsschema voor de vraag van uw maand. Dit kan leiden tot crisisplanning.

Dit kost u tijd en uw bedrijf geld. Het kan van invloed zijn op productieruns, upstream-verkopen en vooral op uw bedrijfsresultaten.

Verbeter de kwaliteit van inkomende ladingen

Een manier om de kwaliteit van de geleverde materialen te verbeteren is door leveranciers op te leiden. Hen opleiden tot het feit dat hun lading besmet was, of te nat of de helft ervan was klasse A-papier, maar je had verwacht dat OCC...

Vanuit het perspectief van een leverancier zijn ze misschien niet op de hoogte van het verontreinigde materiaal dat ze onderweg naar uw faciliteit hebben opgehaald. Of misschien trokken ze een snelle en zouden ze dat blijven doen als ze weten dat ze ermee weg kunnen komen.  Wat de reden ook is, het moet stoppen.

Door uw leveranciers te informeren via een continue feedbacklus bouwt het betere relaties op en maakt het hen verantwoordelijk. Dit verbetert op zijn beurt de kwaliteit van hun ladingen die in uw faciliteit komen

Voor uw leverancier geldt: hoe sneller ze van de weegschaal af zijn, hoe meer lading wordt geïnspecteerd en hoe sneller die vrachtwagen weer inkomsten genereert voor hun bedrijf. Ze willen niet in uw tuin worden opgehouden voor een strenge inspectie omdat de laatste twee ladingen besmet zijn. Je hebt het bewijs en ze moeten actie ondernemen.

Bent u het ermee eens dat een systeem dat dat feedbackproces van leveranciers automatiseert, voordelig is?

Een andere manier is door middel van een uitgebreid auditproces. Eentje die korrelig wordt. Een systeem dat meerdere en gelaagde kwaliteitsevaluaties geeft, dat echt een uitgebreide audit ondersteunt wanneer dat nodig is.  Het is een systeem dat verontreinigingen, vochtmetingen documenteert, een kwaliteitsbeoordelingssysteem, non-conformiteitsinformatie, containerinformatie biedt... een volledige audit die meerdere kwaliteitsafwijkingen ondersteunt.

Het doel hier is echt om de eerlijke prijs voor het materiaal te betalen en niet de volledige prijs voor substandaard materiaal.

Ondersteunt uw huidige beoordelings- en kwaliteitssysteem meerdere en gelaagde kwaliteitsevaluaties?

Een correctief en geïntegreerd systeem

Als uw inkomende kwaliteit en evaluatieproces het aantal afgekeurde belastingen en het aantal te inspecteren ladingen niet vermindert, is het tijd om uw proces te herzien. Het einddoel en het positieve resultaat voor uw bedrijf is een betere kwaliteitscontrole. Het zijn beter gesynchroniseerde beoordelings- en kwaliteitsprocessen die betere beslissingen in realtime ondersteunen.

Het is een systeem dat werkt om leveranciersgedrag te corrigeren en die relaties beter te beheren. Een leveranciersaudit.

Laten we eens kijken naar de kwaliteitsbeoordelingen. De inspecteur in de werf op hun mobiele apparaat kan zien dat de binnenkomende lading eerder een C-gradatie heeft ontvangen. Nu weet de werfinspecteur dat ze deze lading een krachtigere controle moeten geven... De leverancier ook.  Die leverancier kent hun kwaliteit en evaluatiegraad en eventuele andere resultaten van eerdere audits.

Dit vertraagt de truck in de faciliteit en beïnvloedt het schema van de truck voor de dag. De leverancier weet dat dit invloed heeft op de eigen marges. Dit moet zorgen voor een betere kwaliteit belasting die vanuit die leverancier naar uw faciliteit komt.

Het is een systeem, toegankelijk vanaf elk apparaat, dat de administratie vermindert omdat het is geïntegreerd in uw ERP-systeem.  Het levert resultaten en bewijs van uw audit aan uw backoffice om hun workflows te ondersteunen.

Het is een uitgebreide webgebaseerde oplossing, toegankelijk op elk apparaat, die meerdere en gelaagde kwaliteitsevaluaties heeft, is wat nodig is

Wat is het rendement?

Grotere efficiëntie in uw inkomende kwaliteits- en evaluatieprocessen.  Een verbeterde bottom line geleverd door te betalen voor het materiaal dat u daadwerkelijk hebt ontvangen.

Het is gemakkelijk te zien waarom dit een positieve invloed kan hebben op uw bedrijfsresultaten wanneer het;

We horen graag over uw beoordelings- en kwaliteitsproces en kijken waar we u kunnen helpen. Als u denkt dat u uw huidige proces kunt verbeteren om grotere efficiënties op te bouwen en de marge van uw inkomende ladingen te vergroten, neem dan contact met ons op!

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

AMCS Platform for Paper Recycling Fibre Recycling stroomlijnt operationele processen

Leer hoe u operationele processen kunt stroomlijnen en de winst kunt verhogen

Brochure downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op