Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog april 2020 Updated december 2023

Apparaat in de cabine beperkt operationele risico's door real-time gegevensuitwisseling

AMCS Mobile legt acties tegen klanten vast om actuele route-informatie te bieden. Constante en actuele klant-, route- en voertuiginformatie beschikbaar in de hele organisatie door de real-time uitwisseling van gegevens.

Bel me terug

Ken Tierney

Product Manager IoT

AMCS Mobile legt acties tegen klanten vast om actuele route-informatie te bieden

Constante en actuele klant-, route- en voertuiginformatie die in de hele organisatie beschikbaar is door de real-time uitwisseling van gegevens. Het mobiele apparaat in de cabine van de AMCS biedt actuele route-informatie om operationele risico's te beperken en extra kosten voor gemiste ophalingen te voorkomen. Door het geïntegreerde systeem hebben zowel de planners als de medewerkers van de klantenservice actuele informatie tot hun beschikking waardoor ze klanten beter, efficiënter en tegen lagere kosten kunnen bedienen.

Geïntegreerd mobiel systeem biedt uitgebreid inzicht in activiteiten

Enkele voordelen van een geïntegreerd mobiel systeem zijn een overzicht van elke bestelling en inzicht in de locatie van elk voertuig. Dit wordt mogelijk gemaakt door de real-time uitwisseling van gegevens tussen het mobiele apparaat in de cabine en het centrale ERP-systeem. Het zijn juist deze functies die de operationele risico's voor afval- en recyclingbedrijven beperken, legt Ken Tierney, Product Manager bij AMCS, uit." Elke actie die de chauffeur uitvoert tegen die klant wordt geregistreerd en in real-time doorgestuurd naar de backoffice. Dit voorziet de chauffeur en het operationele personeel, zoals de medewerkers van de klantenservice, van directe updates over elke klant, order en voertuiglocatie. Dit vermindert het risico dat een chauffeur een vuilnisbak niet ophaalt, omdat alle informatie duidelijk en intuïtief op het apparaat wordt weergegeven. Bovendien elimineert dit de kosten van het opnieuw inplannen van die gemiste inzameling."

Actuele informatie over orderbeheer is belangrijk voor bedrijven. "Gedurende de dag weet de planner wanneer de chauffeur de bak heeft geleegd en zo niet, waarom niet. Misschien stond de bak niet buiten of was hij beschikbaar, of misschien was de ingang van het terrein geblokkeerd. In alle gevallen kan de planner bewijzen waarom de bak niet is geleegd, met functies zoals foto's en notities, die allemaal zijn voorzien van een tijd-, datum- en GPS-stempel. Deze informatie is beschikbaar voor zowel de planner als de medewerker van de klantenservice, ter ondersteuning van een duidelijke communicatie en service-update naar klanten, waardoor het serviceniveau voor die klanten verbetert. Het voorkomt ook dat klanten teruggebeld worden en dat vragen intern onderzocht moeten worden, omdat alle informatie direct beschikbaar is.

Het risico van inefficiënte routes beperken

Volgens Tierney vermindert de constant beschikbare realtime informatie ook het risico dat de afvalinzameling niet binnen de gestelde uren wordt uitgevoerd. "De planner heeft een overzicht van welke orders worden uitgevoerd en weet of een chauffeur voor op schema ligt of, nog belangrijker, achter op schema. Door te weten hoe de voertuigen presteren ten opzichte van de planning, actueel versus gepland, kan de planner sneller reageren. Bijvoorbeeld om, indien nodig, direct een order te verplaatsen naar een andere chauffeur of ad-hoc orders in te plannen bij de meest geschikte chauffeur. Dit creëert operationele efficiëntie en vermindert tegelijkertijd de kosten van eenmalige en kostbare ritten."

AMCS Mobile vermindert ook het risico op het rijden van inefficiënte routes, zegt Tierney. "Met papieren processen worden routes gepland op een manier waarvan de planner denkt dat het de beste is op basis van de adressen, straten of klantorders die aan de route worden toegevoegd. Met de mobiele applicatie wordt de werkelijke volgorde bijgehouden waarin de chauffeur de klanten op de route heeft opgehaald. Deze volgorde kan worden gebruikt om de route opnieuw te plannen naar de manier waarop een ervaren chauffeur de route heeft gereden. Deze volgorde kan dan worden gebruikt door nieuwe chauffeurs om ervoor te zorgen dat ze de route zo efficiënt mogelijk afleggen. Bovendien kan alle realtime informatie die door de mobiele applicatie wordt verzameld, worden ingevoerd in de oplossing voor routeoptimalisatie om nog meer route-efficiëntie mogelijk te maken."

AMCS Mobile ook beschikbaar voor oudere softwareklanten


AMCS Mobile Workforce is een van de zes oplossingen van het AMCS Platform, een volledig geïntegreerd en end-to-end portfolio van oplossingen om de afval- en recyclinglevenscyclus te beheren. De oplossingen omvatten Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Voertuigtechnologie, Digital Engagement en AMCS Analytics. Oplossingen zoals Intelligent (route) Optimisation, het AMCS Customer Portal en Mobile Workforce zijn echter ook geïntegreerd in bestaande legacy software. Deze branchespecifieke oplossingen zijn ontwikkeld om de strategie van het AMCS Platform te ondersteunen, gericht op het stimuleren van omzetgroei, margevergroting, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt deze woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen, dat momenteel 20% van de totale omzet investeert in productontwikkeling.

AMCS Mobile is momenteel beschikbaar voor klanten die gebruikmaken van:

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar On Demand: AMCS Mobile Workforce in actie

Meer informatie over AMCS Mobile Workforce-oplossingen, waaronder; digitale routebladen, debriefing van chauffeurs, real-time gegevensverzameling, bewijs van service, routebegeleiding en back-endintegratie.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Brochure

AMCS BETALEN VOOR LEVERANCIERSBETALINGEN VOOR METAALRECYCLINGBEDRIJVEN

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op