Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2018 Updated maart 2023

Slimme afvalplanning stimuleert waarde

Kansen voor waardecreatie in een circulaire economie

Bel me terug

Kansen voor waardecreatie in een circulaire economie

Wat moeten gemeenten doen?

Nu al, van New York tot Oslo, ondernemen eerste leiders en verhuizers onder gemeenten inspirerende projecten om hun eigen circulaire economieën te faciliteren, gebaseerd op drie principes zoals uiteengezet door de Ellen Macarthur Foundation in hun rapport Intelligent Assets: Unlocking the Circular Economy Potential:

Met bedrijfsmodellen die gericht zijn op vernieuwing, pakken deze gemeenten de uitdagingen aan door de kracht van digitale oplossingen te benutten. Voor degenen die op zoek zijn naar strategieën om een circulaire economie te ontwikkelen - of zelfs om hun bestaande strategieën te verbeteren - moeten deze digitale oplossingen absoluut routeoptimalisatie voor afval- en recyclingbeheer omvatten.  

Kansen voor waardecreatie

Routeoptimalisatie is een kans om waarde te creëren, volgens het rapport van de Ellen Macarthur Foundation, die ook de noodzaak aanhaalt om de efficiëntie van de vloot te maximaliseren.

Dit levert niet alleen kostenbesparingen op voor gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven, maar vermindert ook de CO2-uitstoot en verlengt tegelijkertijd de levensduur van het voertuig zelf en zijn onderdelen - doelen die niet alleen stevig aansluiten bij de agenda van de circulaire economie, maar ook bij die van elke Chief Financial Officer.

De nieuwe uitdagingen voor afvalverwerkingsbedrijven

De verschuiving van storten naar recycling in de loop der jaren heeft nieuwe uitdagingen opgeleverd voor afvalbeheerbedrijven. De eisen voor sorteren, volgen en kwaliteitsborging vanuit alle aspecten van afvalbeheer stijgen. Om competitief te blijven, is wendbaarheid van cruciaal belang. Bedrijven moeten de mogelijkheid hebben om in realtime informatie te verzamelen en dienovereenkomstig opnieuw te plannen voor nieuwe bestellingen, wijzigingen in bestellingen, bewaking van voertuigapparatuur en meer. Dit is vlootefficiëntie – een kans om waarde te creëren.

De rol van routeoptimalisatie

Afvalbakken en containers liggen verspreid over steden en dorpen. Intelligente routeoptimalisatie maakt de inzamelstrategie slim en efficiënter. Door routes in real-time te optimaliseren, kunnen gemeenten en bedrijven het aantal kilometers dat ze rijden verminderen.

AMCS Route Optimization kan bijvoorbeeld extreme gegevensvolumes verwerken voor planning met hoge dichtheid. Gebruikers van deze digitale technologie hebben tot 25% reducties ervaren, niet alleen in mijlen, maar ook in CO2-uitstoot en rijtijd.

Amcs ' Route Optimization is ook gevonden om het aantal benodigde vrachtwagens helemaal te verminderen, een bonus voor gemeenten die krap bij kas zitten en op zoek zijn naar een circulaire economie. De Wereldbank heeft lang de kosten van het omgaan met vast afvalbeheer genoemd als 20% -50% van het budget van een gemeente, terwijl ander onderzoek aangeeft dat het cijfer waarschijnlijk tussen de 3% en 10% ligt. Wat de uitsplitsing ook is, de kostenbesparingen die Route Optimalisatie gemeenten – en afvalverwerkingsbedrijven – kan opleveren, kunnen aanzienlijk zijn.

Brochure downloaden

Papier vervangen door digitale oplossingen

Gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven kunnen nog meer efficiëntie behalen en vooruitgang boeken in een circulaire economie met realtime inzicht in de bedrijfsvoering. Dit houdt in dat je papierloos gaat met als bijkomend voordeel dat de marges toenemen.

Met on-vehicle technologie kan de backoffice een duidelijk venster krijgen op afvalinzamelingsservices en realtime aanpassingen aan de planning aanbrengen. Bestuurders krijgen tablets, waaruit ze digitale schema-updates kunnen krijgen, intelligente turn-by-turn navigatie - er is natuurlijk meer. Of zou meer moeten zijn. De ideale technologie op het voertuig zal een aanzienlijke vermindering van verspilde ritten, afgelegde kilometers, brandstofverbruik en CO2-uitstoot opleveren.

Amcs' Mobile Workforce, bijvoorbeeld, heeft gebruikers binnen drie tot zes maanden een rendement op hun investering gegeven - zo waardevol is het bewezen in termen van kosten en efficiëntie, terwijl de koolstofvoetafdruk van gebruikers wordt verminderd.

Brochure downloaden

Digitale oplossingen zoals Route Optimization en Mobile Workforce toekomstbestendige afvalbeheerbedrijven, waardoor ze uitdagingen het hoofd kunnen bieden en zelfs de circulaire economie kunnen omarmen als dat hun strategie is.

Naar een efficiëntere vloot

Routeplanning moet altijd deel uitmaken van het verhaal. De Ellen Macarthur Foundation ontdekte dat routeplanning het gebruik van activa en middelen verhoogde door de rijtijd te verkorten en de bezettingsgraad te verbeteren, wat betekent dat chauffeurs productiever zijn.  Maar de juiste fleet-planning oplossing doet meer. Het moet planners ook volledige transparantie geven in hun sites om beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige informatie.

Amcs' Fleet Planner doet dit allemaal en meer. Het stelt bedrijven in staat om hun dagelijkse collecties en distributie / pick-ups te optimaliseren. Het zorgt voor klantboeking, ad hoc planning en real-time uitvoering. Meer dan één planner kan tegelijkertijd aan dezelfde gegevens werken. In essentie geeft Fleet Planner afvalbedrijven de mogelijkheid om wendbaar en efficiënt te zijn.

Fleet Planner-gebruikers hebben tot 15% minder voertuigen of chauffeursdiensten nodig en tot 25% minder kilometers, rijtijd en CO2-uitstoot. De grootste besparing is te zien in transportplanning, uitvoering en follow-up, met tot 50% minder tijd besteed aan deze activiteiten.  

Brochure downloaden

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Brochure Intelligente optimalisatie

Laat ons zien hoe routeoptimalisatie het aantal afgelegde kilometers, de rijtijd en de CO2-uitstoot met 5-25% kan verminderen

Brochure downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Brochure

AMCS Facturering nutsbedrijven - Innovaties van 2023

Blog

Zeven stappen om uw omzet uit rolcontainers te verhogen

Bekijk andere resources

Wij bellen u graag!

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bel me terug
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op