Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog december 2019 Updated juli 2023

Ondersteuning van de smart city

De ontwikkeling van smart cities groeit in een duizelingwekkend tempo. De wereldwijde uitgaven zullen volgens de International Data Corporation (IDC) tegen 2022 naar verwachting meer dan $ 158 miljard bedragen. Factoren maken de noodzaak duidelijk en urgent, zoals uitputting van hulpbronnen, verkeers- en reistijden en afvalproductie, die volgens de Wereldbank de bevolkingsgroei tegen 2050 met meer dan het dubbele zal overtreffen.

Bel me terug

Lara van Rijswijk

Head of Marketing EMEA & ANZ

De ontwikkeling van smart cities groeit in een duizelingwekkend tempo. De wereldwijde uitgaven zullen volgens de International Data Corporation (IDC) tegen 2022 naar verwachting meer dan $ 158 miljard bedragen. Factoren maken de noodzaak duidelijk en urgent, zoals uitputting van hulpbronnen, verkeers- en reistijden en afvalproductie, die volgens de Wereldbank de bevolkingsgroei tegen 2050 met meer dan het dubbele zal overtreffen.

Wat nodig is, is duurzame verandering.

Het concept en de technologieën om deze transformatie te ondersteunen zijn nieuw voor de meeste gemeenten en afvalbeheeraannemers, of relatief nieuw. Je kunt vergeven worden als je je overweldigd voelt door wat het allemaal betekent en je plaats daarin, en hoe je zoveel gegevens kunt begrijpen.

De uitdaging is om optimaal gebruik te maken van deze mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, of u nu een gemeente bent of afval- en recyclingdiensten levert. Technologie kan u de mogelijkheid geven om er naadloos doorheen te navigeren en u in realtime van informatie te voorzien, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

We zien nu al positieve resultaten van wat er bereikt kan worden. Barcelona is daar een goed voorbeeld van. In 2013 ontwikkelde Barcelona zijn strategie om een slimme stad te worden, samen met de definitie van wat ze wilden zijn: een zelfvoorzienende stad van productieve buurten met menselijke snelheid, binnen een hypergeconnecteerde metropool zonder uitstoot.

Enkele van de technologieën die ze hebben geïmplementeerd, zijn een LED-gebaseerd verlichtingssysteem dat niet alleen energiezuiniger is, maar ook de warmte vermindert die de oude lampen produceerden, wat resulteert in kostenbesparingen. De sensoren van de verlichtingssystemen geven informatie door over vervuiling, geluid, vochtigheid, temperatuur en andere variabelen. Het busvervoersysteem heeft de uitstoot verminderd door gebruik te maken van hybride bussen. Slimme bushokjes hebben zonnepanelen die energie leveren voor de schermen die wachttijden communiceren.

In Barcelona heeft visionair leiderschap met gecoördineerde samenwerking met de particuliere industrie ontwikkeld wat misschien wel 's werelds bepalende slimme stad is. Dit is ook belangrijk om op te merken. Primaire spelers – zoals overheden en afvalbeheeraannemers – moeten qua waarden en visie synchroon met elkaar lopen om de juiste relatie te hebben om aan de behoeften van de burgers te voldoen.

Dus als u een gemeente bent die slimme stadsinitiatieven wil implementeren, moeten uw afval- en recyclingaannemers digitale mogelijkheden hebben. Als u een aannemer bent, moet u ervoor zorgen dat uw digitale transformatie aan de gang is.

Afvalbeheer, een belangrijke dienst van elke gemeente, betekent een nieuw tijdperk voor het verbeteren van de levenskwaliteit. Het traditionele systeem dat we allemaal gewend zijn, werkt volgens vooraf bepaalde schema's. Afval wordt ingezameld op basis van een vooraf bepaald schema, ongeacht of de afvalbakken vol zijn of niet. Dit is verschrikkelijk inefficiënt, maar duur in termen van arbeid en brandstof, om nog maar te zwijgen van de CO2-uitstoot.

Barcelona – en niet alleen Barcelona, maar steden in Portugal, Denemarken, Zweden en nog veel meer in heel Europa – gebruiken slimme bakken. Een vacuüm zuigt het afval in ondergrondse opslagbakken, waardoor overlopend afval en onaangename geuren worden geëlimineerd. Sensoren detecteren de vulniveaus van deze bakken en optimaliseren de inzameling.

Een afvalverwerkingsbedrijf leest bijvoorbeeld de gegevens van deze sensoren en weet dat de bakken maar halfvol zijn. Het is nog niet nodig om vrachtwagens op de weg te zetten om inzamelingen te doen, wat co2-uitstoot, brandstofkosten en manuren bespaart – kortom, de bedrijfskosten worden verlaagd en de milieu-impact wordt geminimaliseerd.

Voorspellingsalgoritmen voor duurzame afvalinzameling

Inzicht in uw doel

Houd er rekening mee dat technologieën een middel zijn om een doel te bereiken, en niets meer. Als het niet bijdraagt aan een beter leven – betere service voor klanten – en een gezonder milieu, is het waardeloos. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden, zodat je niet verblind wordt door glanzende technologieën die je uiteindelijk niet helpen om de manier waarop mensen leven te verbeteren.

Wat u wilt, is een dynamisch systeem dat het u gemakkelijk maakt om toegang te krijgen tot gegevens en realtime weloverwogen beslissingen te nemen. Denk hier eens over na. Live data vertelt u wat er op een bepaald moment gebeurt, zodat u de best mogelijke services kunt leveren en tegelijkertijd de bedrijfskosten kunt verlagen. Zo werkt efficiëntie. Je hoeft niets in te sleutelen. U kunt inzamelingen uitvoeren op basis van de wetenschap dat opslaglocaties vol zijn, met behulp van geoptimaliseerde routes die verspilde kilometers en tijd besparen.

Dus hoe werkt dit eigenlijk of beter gezegd, welke technologieën heb je nodig om wendbaar te zijn en meteen in te spelen op situaties? Uw eerste behoefte is een cloudgebaseerd platform dat verbinding maakt met meerdere systemen en apparaten, zoals containers, inzamelvoertuigen en lifters. Als u het meeste uit uw platform wilt halen, moet de gebruikerservaring naadloos en gemakkelijk te navigeren zijn, zodat u duidelijke informatie kunt krijgen van de verzamelde gegevens, terwijl gebeurtenissen plaatsvinden.

De end-to-end oplossing

Uw platform moet een intuïtieve cloudoplossing op bedrijfsniveau zijn. Dit is AMCS Platform, de end-to-end oplossing die speciaal is ontworpen voor de afval- en recyclingindustrie. AMCS combineert de twee dingen die de slimme stad het meest nodig heeft : expertise en ervaring in de beste technologieën en diepgaande kennis van de industrie zelf, met al zijn uitdagingen en nuances.

AMCS Platform biedt uitgebreide API-connectiviteit en schaalt met uw vereisten. Het groeit mee met de behoeften van stedelijke gebieden terwijl ze veranderen in slimme steden.  Het maakt bijvoorbeeld verbinding met slimme apparaten en legt gegevens vast van op vrachtwagens gemonteerde RFID en weging, of een ander apparaat voor het vastleggen van gegevens wanneer ze worden toegevoegd.

Met behulp van intelligent informatieontwerp kunt u toegang krijgen tot informatie om bruikbare inzichten te krijgen over hoe u het beste op elke situatie kunt reageren. Met de uitgebreide optimalisatieoplossingen van AMCS kunt u deze acties automatisch beheren.

AMCS Fleet Planner maakt bijvoorbeeld dispatching en realtime transportoptimalisatie mogelijk.  Gebruikers hebben tot 20% minder kilometers, CO2-uitstoot en rijtijd ervaren en een planningstijd van maximaal 75%. AMCS RoutePlanner verwerkt extreme gegevensvolumes voor planning met hoge dichtheid en veel afvalspecifieke planningsvereisten. Het zorgt voor tot 30% reductie van gereden kilometers en CO2-uitstoot – dit is deels wat de slimme stad definieert.

De operationele besparingen die dit alles oplevert, zijn aanzienlijk. Op basis van Microsoft Azure is dit enterprise grade cloud – gebouwd voor grotere organisaties – met de aanwezigheid van een uitgebreide API-laag voor interfaces, zodat deze kan worden geïntegreerd in of op bestaande of nieuwe smart city-infrastructuren.

Het feit dat het een enterprise grade cloud is, vertaalt zich in krachtige prestaties en compliance die in de architectuur zijn ingebouwd. Omdat het op de cloud werkt, vereist het vooraf lagere kosten dan een traditionele softwareoplossing. Dit komt omdat u alleen betaalt voor de bandbreedte die u gebruikt en infrastructuurbronnen. U hoeft ook geen onderhoud of upgrades uit te voeren. AMCS regelt het automatisch.

Dat zijn natuurlijk enkele van de voordelen voor gebruikers. AMCS Platform stelt organisaties in staat om een intelligent platform te bieden dat voorspelt en acties onderschrijft. Maar de belangrijkste factor is dat het de slimme stad ondersteunt. Dit is een duurzame oplossing die uiteindelijk de levenskwaliteit van de burgers verbetert.

Met realtime informatie kunt u problemen aanpakken die van invloed zijn op hen. Onnodige en inefficiënte collecties worden geëlimineerd. De CO2-uitstoot wordt verlaagd. Minder vrachtwagens op de weg, minder geluidsoverlast en verkeer – dat is goed voor ons allemaal.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS kan doen voor jouw gemeentelijke afval- en recyclingbedrijf?

Ontdek hoe het AMCS Platform uw kosten zal verlagen en uw operationele efficiëntie zal verhogen.

Vraag een demo aan

Whitepaper gemeentelijke en residentiële software

Verhoog de efficiëntie en verlaag uw impact op het milieu door de efficiëntie te verhogen via routeoptimalisatie, activabeheer en real-time zichtbaarheid van de voortgang van de ophaaldienst.

Whitepaper downloaden

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

Whitepaper gemeentelijke en residentiële software

Verhoog de efficiëntie en verlaag uw impact op het milieu door de efficiëntie te verhogen via routeoptimalisatie, activabeheer en real-time zichtbaarheid van de voortgang van de ophaaldienst.

Whitepaper downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op