Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2022 Updated november 2023

De 5 succesfactoren voor digitale transformatie

Digitale transformatie in de afval- en recyclingindustrie

Download het benchmark rapport

Mark Abbas

Senior Vice President (SVP) EMEA

Digitale transformatie in de afval- en recyclingindustrie

De kosten van afvalbeheer stijgen en stijgen de enige richting die we in de nabije toekomst kunnen verwachten! Om deze uitdaging aan te gaan, moet de efficiëntie worden geoptimaliseerd en processen worden geautomatiseerd: een digitale transformatie. En succes in deze transformatie naar meer digitale bedrijfsactiviteiten hangt af van het kunnen leveren van uitmuntendheid op vijf verschillende gebieden.

De eisen van de markt

Stijgende prijzen alleen al zijn reden genoeg voor afvalinzamelings- en recyclingorganisaties - en dat geldt voor steden en dorpen die huishoudens en lokale bedrijven bedienen, evenals particuliere vervoerders die gespecialiseerde diensten verlenen - om te kijken naar het efficiënter maken van het afvalbeheer. Maar stijgende kosten zijn niet de enige uitdaging voor de afvalindustrie. Ook de vraag van klanten naar een uitstekende en naadloze dienstverlening neemt toe.

De waardepropositie voor de particuliere vervoerder moet nu bijvoorbeeld de levering van een sterke, digitaal gerichte service zijn om concurrerend te blijven. De digitalisering van operationele processen en diensten aan klanten is wat kan helpen bij het oplossen van het zeer reële probleem van het inspelen op een evoluerende markt terwijl de kosten laag blijven. Tegenwoordig verwachten zowel residentiële als commerciële klanten een vlekkeloze digitale ervaring in de meeste andere aspecten van hun leven, dus het afvalinzameling- en recyclingproces is niet anders.

Het aangaan van deze uitdagingen - om relevant en concurrerend te blijven in de industrie - vereist een substantiële transformatie van de afvalbeheer- en recyclingactiviteiten, of het nu gaat om gemeentelijke diensten of particuliere vervoerders waar we het over hebben. Veranderingen in de manier waarop het bedrijf werkt, zijn nooit zonder uitdagingen die ontmoedigend zijn voor een organisatie. En de digitale evolutie van de klanten zelf betekent dat de vraag voor organisaties niet meer is wanneer ze de digitale transformatie moeten starten. Het antwoord daarop is al een ondubbelzinnig 'nu!' De enige echte vraag is waar te beginnen en wat te versnellen.

De vijf succesfactoren voor digitale transformatie

Dat gezegd hebbende, digitale transformatie is nog steeds meer een evolutie dan een revolutie, en een succesvolle transformatie is er een die het stapsgewijze proces volgt van het implementeren van de beste oplossingen voor waar het bedrijf zich nu bevindt. Het AMCS Digital Transformation Model is gebaseerd op vijf van de belangrijkste operationele drivers van het digitale transformatieproces. Het leveren van uitmuntendheid op deze vijf gebieden van de organisatie biedt een uitstekende basis voor het succes van elke digitale transformatie.

Leiderschap en cultuur; Het type leiderschap en cultuur dat nodig is voor een succesvolle digitale transformatie kan worden omschreven als dat van een winnend team, een team waarin mensen de ruimte en de kans krijgen om hun beste werk te doen.

Betrokkenheid van medewerkers; Een organisatie kan digitale uitmuntendheid stimuleren door ervoor te zorgen dat werknemers volledig betrokken zijn bij het proces.

Waardeketen, partners en trends; Door een diepgaand inzicht te hebben in wat de digitale trends in de branche zijn en samen te werken met partners en leveranciers die de beste in hun klasse zijn, kan een organisatie zich concentreren op het transformeren van die processen die het meest cruciaal zijn voor het succes van het bedrijf.

Nieuwe technologieën; Cruciaal voor digitale transformatie is het vermogen om de nieuwe en opkomende technologieën die momenteel beschikbaar zijn te implementeren en optimaal te gebruiken om de bedrijfsvoering en prestaties te verbeteren.

Business intelligence en data science; Naarmate automatisering en digitalisering nuttige informatie over processen, klanten en diensten beginnen te genereren, is het gebruik van die gegevens om beslissingen te informeren en te begeleiden de volgende stap in een proces van continue verbetering.

Interview met CMO Mark Abbas over benchmarkonderzoek

De uitdagingen van digitale transformatie

Toen we de voortgang van het digitale transformatieproces in de afval- en recyclingindustrie onderzochten, waren er een paar problemen waarvan de meeste organisaties in de industrie het erover eens waren dat dit de grootste uitdagingen waren op weg naar digitalisering.

Aan de menselijke kant van digitale transformatie is de belangrijkste uitdaging het besef dat digitale transformatie leiderschap vereist in verandermanagement. Het is geen kwestie van investeren in wat software en het is klaar. Digitale transformatie betekent incrementele en permanente veranderingen in de manier waarop mensen werken.

De grootste technische uitdagingen van digitale transformatie zijn meestal een combinatie van het adopteren van nieuwe technologieën, het gebruik van data science als een drijfveer voor bedrijfsverbetering en de problemen met legacy-systemen. Legacy-systemen die niet communiceren en informatie delen, en vaak beschadigde gegevens bevatten, kunnen echte wegversperringen creëren. Problemen met legacy-systemen kunnen de werking vertragen in plaats van versnellen.

Het Benchmarkrapport digitale transformatie

Voor onze Digital Transformation Benchmark hebben we organisaties in de afvalverwerkings- en recyclingindustrie op verschillende geografische locaties ondervraagd om te ontdekken hoe de meest succesvolle technologie gebruiken om hun prestaties radicaal te verbeteren en welke technologieën de meeste waarde toevoegen voor efficiëntie en productiviteit in hun dagelijkse activiteiten.

De enquête stelde deze belangrijke vragen:

  1. Hoe innoveren afvalbeheerorganisaties en blijven ze relevant?
  2. Welke stappen zetten afvalbeheerorganisaties in de richting van digitale transformatie?
  3. In welke technologieën zijn afvalbeheerorganisaties het meest geïnteresseerd?

Wilt u zien hoe uw eigen organisatie scoort ten opzichte van onze benchmark? Download hier het volledige rapport en test jezelf!

Biografie van de auteur

Mark Abbas, Chief Marketing Officer voor de AMCS Group, is een IT-manager met een track record van meer dan 25 jaar in de afval- en recyclingindustrie. Als CEO van GMT Europe, een bedrijf dat in 2016 door AMCS werd overgenomen, leidde hij het bedrijf naar internationale groei en voltooide hij met succes tal van overnames. Mark is een evangelist in de afval- en recyclingmarkt en werkt nauw samen met productteams om IT-oplossingen in de frontlinie van innovatie te houden en nieuwe functies en mogelijkheden te ontwerpen.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

AMCS Platform Brochure

Download onze brochure en ontdek hoe u slimmer, naadlozer en digitaler kunt werken. Met als resultaat meer winst, verbeterde efficiëntie en lagere kosten.

Brochure downloaden

Resources

Persbericht

Digital Transformation Barometer 2018

Blog

Digitale transformatie: wat zijn de grootste obstakels?

Blog

De routekaart voor digitale transformatie in 2019

Bekijk andere resources

Benchmark Digitale Transformatie in de afvalbranche

De AMCS-benchmarkstudie onderzoekt hoe organisaties in afval en recycling, technologie gebruiken om hun activiteiten te verbeteren en zich aan te passen aan veranderingen.

Download het benchmark rapport
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op