Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog februari 2019 Updated april 2024

De routekaart voor digitale transformatie in 2019

Meer dan de helft van de afvalbeheer- en recyclingorganisaties die we onderzochten voor de AMCS Digital Transformation Benchmark 2018, was van plan hun IT-budget in 2019 te verhogen. Maar waar kan dat extra budget het beste worden ingezet om de meeste waarde te halen uit de digitale transformatie van een organisatie? Een focus op deze top digitale oplossingen zou de routekaart naar digitale transformatie in 2019 kunnen bieden.

Download het benchmark rapport

Mark Abbas

Senior Vice President (SVP) EMEA

Meer dan de helft van de afvalbeheer- en recyclingorganisaties die we onderzochten voor de AMCS Digital Transformation Benchmark 2018, was van plan hun IT-budget in 2019 te verhogen. Maar waar kan dat extra budget het beste worden ingezet om de meeste waarde te halen uit de digitale transformatie van een organisatie? Een focus op deze top digitale oplossingen zou de routekaart naar digitale transformatie in 2019 kunnen bieden.

IT-budgetplannen voor 2019

Van de organisaties die we hebben onderzocht voor de Digital Transformation Benchmark, verwacht meer dan 40% dat hun omzet in 2019 met meer dan 10% zal stijgen. Gemiddeld besteden deze organisaties ongeveer 1,6% van hun inkomsten aan IT. Zo'n 63% verwacht ook dat dit percentage de komende jaren zal stijgen.

In het onderzoek vroegen we ook waar een organisatie beter in kon investeren, in IT of in meer collectiemiddelen. Onder de ondervraagden was een klein maar duidelijk aantal organisaties die meer succes hebben geboekt dan de rest bij het implementeren van digitale oplossingen. Interessant is dat bijna 70% van deze groep van mening is dat de beste plaats om te investeren op dit moment digitale transformatie is in plaats van de omvang van het wagenpark.

Dat kan voor veel organisaties een slimme strategie zijn. Meer voertuigen toevoegen aan het wagenpark kan de capaciteit zeker verhogen, maar het optimaliseert die capaciteit niet noodzakelijkerwijs. Slimme automatisering en intelligente digitale oplossingen kunnen daarentegen vaak zorgen voor meer productiviteit met hetzelfde aantal bedrijfsmiddelen. Het is dus zinvol om de huidige capaciteit te optimaliseren met efficiëntere processen. Het voordeel wordt dan nog groter wanneer een vloot uiteindelijk wordt uitgebreid, omdat de productiviteit per voertuig al hoger is.

Roadmap digitale transformatie in 2019 - waar ligt de focus?

Als men het er eenmaal over eens is dat het investeren van het beschikbare budget in IT een slimmere optie is dan het wagenpark nu uit te breiden, is de volgende vraag natuurlijk in welke IT-oplossingen men moet investeren. Welke digitale oplossingen leveren de meeste waarde op en brengen de organisatie het verst in de richting van een digitale transformatie die de bedrijfsprestaties en productiviteit radicaal zal verbeteren?

De top 10 digitale oplossingen waar organisaties in het Digital Transformation Benchmark onderzoek zich op dit moment op richten zijn:

  1. ERP-systeem
  2. GPS-controle
  3. Tabletten in voertuigen
  4. Digitale facturatie
  5. Papierloze operaties
  6. Bedrijfsinformatie en analyses
  7. Digitale betalingen
  8. Zelfbedieningswebportalen
  9. Boordcomputers
  10. Routeoptimalisatie

Toen we de meest digitaal vooruitstrevende organisaties vroegen waar ze zich op hebben gericht, zeiden de meesten dat hun activiteiten nu bijna of helemaal papierloos zijn, dat hun facturatiesystemen volledig gedigitaliseerd zijn en dat ze business intelligence en analytics gebruiken voor belangrijke inzichten om hun activiteiten nog verder te verbeteren.

Digitale transformatie na 2019

Dit zijn de top digitale oplossingen die de meeste organisaties in onze Digital Transformation Benchmark hebben opgenomen in hun 5-jarenplannen:

  1. Zelfbedieningsportalen
  2. Bedrijfsinformatie en analyses
  3. Routebeheer en -optimalisatie
  4. Digitale facturatie- en betalingssystemen
  5. Papierloze activiteiten

Het benchmarkrapport over digitale transformatie van 2018

Voor onze Benchmark Digitale Transformatie 2018 hebben we organisaties in de afvalbeheer- en recyclingbranche op verschillende geografische locaties ondervraagd om te ontdekken hoe de meest succesvolle organisaties technologie gebruiken om hun prestaties radicaal te verbeteren en welke technologieën de meeste waarde toevoegen voor efficiëntie en productiviteit in hun dagelijkse werkzaamheden.

In de enquête werden de volgende belangrijke vragen gesteld:

  1. Hoe innoveren afvalverwerkingsorganisaties en hoe blijven ze relevant?
  2. Welke stappen zetten afvalverwerkingsorganisaties in de richting van digitale transformatie?
  3. In welke technologieën zijn afvalverwerkingsorganisaties het meest geïnteresseerd?

Wil je zien hoe je eigen organisatie scoort ten opzichte van onze benchmark voor 2018? Download het volledige rapport onderaan de pagina en test je bedrijf.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Resources

Persbericht

Digital Transformation Barometer 2018

Blog

De 5 succesfactoren voor digitale transformatie

Blog

Digitale transformatie: wat zijn de grootste obstakels?

Bekijk andere resources

Benchmark Digitale Transformatie in de afvalbranche

De AMCS-benchmarkstudie onderzoekt hoe organisaties in afval en recycling, technologie gebruiken om hun activiteiten te verbeteren en zich aan te passen aan veranderingen.

Download het benchmark rapport
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op