Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2020 Updated juli 2023

Voertuigtechnologie: traagheid overwinnen

Vraag een demo aan

Traagheid overwinnen

De grootste uitdagingen voor de afvalbeheerindustrie zijn ineffectieve inzamelingen, onregelmatige afvalophalingen en het efficiënt sorteren van afval, volgens een recente analyse van Frost & Sullivan.
"Bedrijven moeten iot en big data gebruiken om de efficiëntie van hun afvalbeheerprocessen te optimaliseren en te verhogen en de klantrelaties te versterken", aldus Akshaya Gomatam Ramachandran, Energy & Environment Research Analyst van het adviesbureau. Het rapport sluit aan bij de eigen bevindingen van AMCS van een jaar geleden, waaruit bleek dat de afval- en recyclingindustrie minder dan 1% van hun inkomsten in ICT investeert, waarbij de meeste bedrijven uitgeven aan de aanschaf van meer vrachtwagens, containers of installaties. Meer van hetzelfde, met andere woorden. Deze investeringen zullen uitdagingen zoals ineffectieve collecties op geen enkele baanbrekende manier aanpakken.

Je strategie heroverwegen

Bedrijven die voertuigtechnologie nog niet hebben omarmd, moeten hun strategie in de toekomst heroverwegen als ze aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie en dus inkomsten willen aanbrengen.
Volgens het tijdschrift Contractor kan voertuigtelematica "ten minste 500% return on investment (ROI) leveren wanneer het ten volle wordt gebruikt." De magazinesites efficiëntie, brandstofbesparingen en lagere arbeidskosten als reden waarom bedrijven binnen enkele maanden 100% ROI zien. "Voertuigtelematica helpt bedrijven geld te besparen op een groot aantal manieren waarop het niet als een uitgave moet worden beschouwd, maar eerder als een hulpmiddel om kosten te verlagen, risico's te verminderen en de omzet te verhogen."

Als telematica – technologie die voertuigen monitort – dat kan, wat kan dan nog een stap verder gaan met voertuigtechnologie?

Wat is voertuigtechnologie?

Voertuigtechnologie beheerst de kosten door het wegen aan boord, het identificeren van afvalbakken en afvalinzameling gemakkelijker en efficiënter te maken.
Voertuigtechnologie, indien goed gedaan, geeft u een diepere kijk op uw activiteiten, zodat u kunt zien wat werkt en wat niet. Hiermee kunt u een einde maken aan inkomstenlekkage en de kosten beheersen. In feite is het toekomstbestendig voor uw bedrijf. Voorbeelden van voertuigtechnologie zijn:

Wat doen deze technologieën?

Laten we eens kijken naar de beste voertuigtechnologie van AMCS, die u een volledig gekalibreerd en robuust afvalbakbeheersysteem biedt. Het is heel simpel. Wanneer deze technologieën zijn geïntegreerd, krijgt u realtime inzicht in uw voertuigen, routes en collectievoortgang, zodat u een dieper beeld krijgt van uw activiteiten en kunt zien wat werkt en wat niet.

Radiofrequentie-identificatie (RFID)

Amcs' RFID identificeert en volgt uw afvalcontainers. Meer dan dat, het valideert, bewaakt en optimaliseert afvalinzameling. Het is bewezen dat het de efficiëntie van de vloot met maximaal 25% verhoogt. Het geeft u een bewijs van service en houdt uw exacte aantal liften bij.

Bij gebruik met de GPS-optie van AMCS kunt u ook de routeplanning en realtime efficiëntiebewaking verbeteren door voertuigen te volgen. Slimmere routes zijn natuurlijk hoe je kilometers en brandstof vermindert.

Wegen aan boord

De weegoplossingen aan boord van AMCS bieden u realtime gegevens voor elke container. U kunt de belastingsefficiëntie in uw hele wagenpark optimaliseren, zodat elke truck op volle capaciteit werkt. U kunt winstgevende en onrendabele klanten identificeren.
Met AMCS Weighbridge kunt u bijvoorbeeld snel gewichtsinformatie verzamelen en beheren. Hiermee kunt u al het inkomende en uitgaande materiaal op de weegbrug volgen. Als u een gestage stroom voertuigen heeft die constant uw terrein binnenkomen en verlaten en het wegen snel moet gebeuren, dan is een dynamische weegbrug volkomen logisch. U kunt ook de naleving van overbelastingsregels documenteren, waardoor het hele proces zoveel eenvoudiger is dan voorheen.

Mobiel personeel

Dit is de on-board computer- en in-cab tabletoplossing van AMCS en stelt u in staat om klanten een hoger serviceniveau te bieden terwijl u uw activiteiten stroomlijnt. Chauffeurs krijgen tablets, waarop ze constant contact kunnen hebben met planners en in realtime informatie ontvangen zoals schemawijzigingen. De resultaten zijn vermindering van verspilde ritten, kilometerstand, brandstof en emissies. Het kan ook de capaciteit van uw skip-vloot vergroten en uw factureringssysteem automatiseren.

Uiteindelijk gaat het om productiviteit

Voertuigtechnologie kan op zoveel manieren een echte boost aan de productiviteit toevoegen. Van het elimineren van de noodzaak om handmatig gegevens in te sleutelen tot het in realtime coördineren met bestuurders, elk aspect van voertuigtechnologie is ontworpen om u productiever te maken en uw operationele kosten te verlagen.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS voertuigtechnologie zorgt voor een drastische verbetering van afval- en containermanagement, waarbij real-time route- en afvalbakgegevens worden gebruikt om de efficiëntie te verhogen en inkomsten te genereren.

Vraag een demo aan

Brochure voertuigtechnologie

Volg vrachtwagens, bewaak collecties en elimineer inkomstenlekkage met onze slimme oplossingen voor voertuigen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Download AES Succesverhaal

Lees meer over hoe AES spectaculaire kosten bespaarde en de klantenservice verbeterde.

Download Succesverhaal
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op