Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
iStock-943065362.jpg

25 aug 2020

Waarom MKB-ers moeten overstappen naar de cloud met het AMCS Platform

Nu de wereld na de lockdowns en crisis weer langzaam op gang komt, zijn stabiliteit en continuïteit voor het midden- en kleinbedrijf belangrijker dan ooit. Dit geldt zeker voor de commerciële en industriële afvalindustrie, een sector waar continue verandering kenmerkend is voor het werk.

Een probleem waar veel kleine en middelgrote ondernemingen zelfs in de beste tijden mee worstelen, is de inefficiëntie van verouderde werkwijzen.

 

Om precies te zijn: ze gebruiken nog steeds lokaal gehoste software, en dat remt hun ontwikkeling. Goede digitalisering in de cloud moet daarom absoluut prioriteit krijgen. Hiermee kunnen bedrijven namelijk significant efficiënter werken, met lagere operationele kosten en meer flexibiliteit en concurrerend vermogen. 

Het probleem van uw huidige werkwijze

Als u on-premise software gebruikt, wordt het al snel duur om ongelijksoortige processen op elkaar aan te sluiten. Veel MKB-ers vermijden deze kosten en integreren hun processen simpelweg niet. Dit betekent echter dat uw gegevens geïsoleerd zijn. Dit is niet alleen ongelooflijk inefficiënt, maar het zorgt er ook voor dat u langzamer werkt.

Door weerstand tegen de digitale transformatie bent u te afhankelijk papieren processen, die ook meer tijd kosten en foutgevoelig zijn. Een andere factor is uw klantenservice. U bent niet in staat om snel te reageren op verzoeken van klanten, wat klantentrouw en klanttevredenheid in de weg staat. En u belast uw mensen met extra werk, terwijl ze beter andere taken zouden kunnen uitvoeren.  

Het AMCS Platform brengt al uw processen samen, automatiseert ze en biedt u de flexibiliteit om op iedere situatie snel te reageren.  Daarnaast zorgt het voor een eerlijk speelveld met de grotere concurrenten, omdat u dezelfde technologieën gebruikt als zij. 

U zit niet langer vast aan uw IT-infrastructuur

AMCS Platform is een end-to-end, best-in-class Software as a Service (SaaS). De ERP-software voor Enterprise Resource Planning is speciaal ontworpen voor de afvalverwerkingsindustrie voor commercieel en industrieel afval en bouw- en sloopafval, om u inzicht te geven in uw bedrijf. De software draait in de cloud, zodat u geen doorlopende kosten heeft voor uw IT-infrastructuur op locatie. En ook uw beheerder hoeft niets te onderhouden, want AMCS doet dat allemaal voor u – 24 uur per dag, 7 dagen per week. Kapitaalinvesteringen vooraf zijn niet nodig. 

U kunt direct gebruik maken van de meest moderne technologie om uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst. AMCS Platform is als SaaS gebaseerd op Microsoft Azure, dus het is direct beschikbaar. Dit betekent ook dat u AMCS Platform kan integreren met onze volledige softwaresuite, of ook met oplossingen van derden.

En als uw behoeften groeien, schaalt AMCS Platform probleemloos met u mee. Updates worden automatisch uitgevoerd en AMCS zorgt voor de beveiliging.

Hoger rendement

AMCS Platform werkt voor regelmatige opdrachten en ad-hoc dienstverlening. Het ondersteunt oplossingen voor elk gebied van uw bedrijf: contractbeheer, prijsindexering, routeplanning en -optimalisatie, IoT-apparaten zoals voertuigtechnologieën, inclusief een mobiele oplossing voor in de cabine, debiteurenbeheer en nog veel meer.

Met AMCS Platform kunt u in real-time gegevens uit deze verschillende bronnen verzamelen en alles samenbrengen voor analyses, die u een volledig beeld geven van wat er in uw bedrijf gebeurt. U kunt zien waar u inkomsten kwijtraakt, hoeveel winst iedere klant u oplevert, en hoe u uw operationele kosten verder omlaag kunt brengen. U kunt uw klanttevredenheid met 33% laten stijgen. Tot 75% besparen op de planningstijd. Minder kilometers rijden, minder tijd op de weg doorbrengen, uw CO2 uitstoot tot wel 25% terugdringen. U kunt zelfs uw vloot van voertuigen op de weg tot 15% inkrimpen.

AMCS Platform implementeren

AMCS Platform wordt geleverd met vooraf geconfigureerde instellingen, die gebaseerd zijn op vele jaren ervaring en best practices uit de sector. In vergelijking met andere ERP's zorgt dit voor een snelle opstart. En het belangrijkste: dit is een platform dat specifiek is ontworpen voor de afvalverwerkende industrie. Hierdoor is aan alles gedacht, inclusief omgekeerde logistiek. Een algemene, niet branchespecifieke software kan hier simpelweg niet tegenop.

 

De implementatie van AMCS Platform hoeft geen maanden te duren. De migratie naar AMCS Platform vereist geen langdurige verplichting of uitgebreide planning. Afhankelijk van uw bedrijfsinrichting, is de implementatie een kwestie van weken.

 

Uw bestaande gegevens gaan niet verloren. Al uw data kan worden geformatteerd voor een volledige overdracht naar AMCS Platform. En dit is eenvoudiger dan u denkt. AMCS maakt het proces eenvoudig en helpt u bij elke stap in de digitalisering van uw bedrijf. Dat is wat AMCS al heeft gedaan voor honderden andere afvalverwerkingsbedrijven.

Door in de cloud te werken met het AMCS Platform maakt u uw bedrijf niet alleen duurzaam, maar ook klaar voor groei en agile genoeg om te reageren op elke situatie of kans die zich voordoet. De software werkt op basis van een SaaS-licentiemodel, waardoor uw kosten voorspelbaarder worden.

 

Want het gaat er niet alleen om dat uw bedrijf de crisis overleeft. Uiteindelijk wilt u meer dan dat: groei en welvaart.