Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Nieuws april 2018 Updated mei 2021

AMCS helpt afval- en recyclingbedrijven uitdagingen aan te gaan met digitale oplossingen

Artikel door Waste360

Bel me terug

AMCS helpt afval- en recyclingbedrijven uitdagingen aan te gaan met digitale oplossingen

De afval- en recyclingindustrie wordt elke dag slimmer en geavanceerder door het aantal nieuwe technologieën en oplossingen dat op de markt komt en online komt. En naarmate de industrie verandert en evolueert, ontstaan er nieuwe uitdagingen voor bedrijven, gemeenten en anderen in de industrie.

Een van de bedrijven die de industrie helpt deze vervelende uitdagingen het hoofd te bieden, is AMCS Group, een wereldwijd software- en technologiebedrijf voor de afval- en recyclingindustrie. Uitgerust met zes verschillende en effectieve oplossingen binnen het AMCS-platform, kan het bedrijf degenen in de industrie helpen hun zwaarste operationele gevechten te overwinnen.

"Voor ons draait het allemaal om de toepassing van de software of technologie en de positieve impact die het creëert in bedrijfsprocessen, modellen of relaties", zegt Michael Winton, president van Noord-Amerika bij AMCS Group. "En dat sluit heel goed aan bij deze industrie, want het is geen industrie die technologie doet om innovatief te zijn; het is een industrie die technologie toepast met het idee om een zeer specifieke impact te hebben."

We hebben Winton onlangs ingehaald om meer te weten te komen over het aanbod van oplossingen van het bedrijf, de belangrijkste trends die hij ziet in het klantenbestand van het bedrijf en wat we in de toekomst van AMCS kunnen verwachten.

Waste360: Kunt u een kort overzicht geven van AMCS en haar oplossingenaanbod?

Michael Winton: In Noord-Amerika richten we ons uitsluitend op recycling en vast afval. Elke oplossing die we hebben is speciaal gebouwd voor de industrie en de kern van ons bedrijf is een enterprise management platform, dat een centrale bedrijfsapplicatie is voor veel commerciële operators. Daarnaast zijn er nog vijf andere componenten in ons portfolio: een set mobiele applicaties die specifiek gericht zijn op chauffeurs en personeel op brandstofbasis; een reeks technologieaanbiedingen op het voertuig die weegschalen, weeg- en radiofrequentie-identificatiesensoren (RFID) bevatten; intelligente optimalisatie en een op kunstmatige intelligentie gebaseerde routeoptimalisatieoplossing die momenteel een van de drie primaire groeigebieden voor ons is; een reeks gerichte applicaties die we onder een digitale betrokkenheidsparaplu plaatsen die gericht zijn om bepaalde delen van relaties voor onze klanten te automatiseren, zoals klantenservice; en een analyseoplossing die klanten helpt zich te concentreren op de juiste soorten gegevens om betere en tijdigere beslissingen te nemen.

AMCS Platform in 30 seconden

Waste360: Technologie neemt de afval- en recyclingindustrie stormenderhand over. Kun je praten over de vooruitgang die je in de loop der jaren hebt gezien en enkele van de belangrijkste trends die je ziet met je Noord-Amerikaanse en wereldwijde klantenbestand?

Michael Winton: In Noord-Amerika is er een sterke focus in ons klantenbestand en de markt om de activiteiten in wagenparken, de productiviteit van chauffeurs en het stroomlijnen van de kosten beter aan te pakken, dus routeoptimalisatieoplossingen zijn op dit moment hot voor ons.

Een ander gebied voor ons is het belang en de prioriteit van de circulaire economie en de drang naar meer recycling en sterke recyclingpercentages. Het is moeilijk om geld te verdienen aan recycling, en een van de dingen die we zien dat bedrijven doen, is technologie integreren om hun activiteiten en hun bedrijf op een discreet niveau te beheren, zodat ze de kosten goed kunnen beheren om de volatiliteit van de grondstoffenmarkten te evenaren, of ze nu het recyclingproduct doorverkopen of verkopen op de markt.

Als technologieleverancier kunnen we commerciële operators helpen deze uitdagingen en de verandering in vereisten van een land als Chinabeter aan te pakken. We kunnen onze klanten ook helpen om aan de verzoeken van hun klanten te voldoen, zoals digitaler gaan. Veel bedrijven accepteren online betalingen en stellen residentiële klanten in staat om hun afschriften online te controleren, en ik denk dat de vraag van klanten naar beschikbaarheid en gemak van meer transactietypen de industrie ertoe zal aanzetten om meer digitale wijzigingen aan te brengen om de tevredenheidspercentages te verhogen.

Op onze Europese markt, in gebieden als Zweden, België en Ierland, heeft het pay-as-you-throw-concept bewezen recyclingpercentages naar enkele van de hoogste ter wereld te drijven. Sommige van deze landen hebben dat concept voorgeschreven door wetgeving, maar er zijn een aantal exploitanten en gemeenten die het concept op eigen houtje verkennen om recyclingpercentages te verhogen, een gemeentelijk contract te winnen, enz. Deze trend vindt ook zijn weg naar Noord-Amerika, omdat sommige gemeenten en exploitanten belangrijke lessen halen uit de Europese markt en een soortgelijk concept vinden dat voor hen werkt.

Waste360: Veel bedrijven en particulieren in deze industrie passen zich aan nieuwe technologieën aan, maar sommige zijn traag om aan boord te komen. Welk advies heb je voor degenen die deze nieuwe technologieën nog steeds proberen te omarmen en te gebruiken?

Michael Winton: De industrie verandert zo snel dat er nu minder achterblijvers op de markt zijn. Ik denk dat een van de dingen die deze industrie kan doen die ik andere industrieën goed heb zien doen, is meer beschikbaarheid bieden aan kleinere applicaties om een enkel bedrijfsproces te digitaliseren of aan te pakken. Het is een stuk eenvoudiger om te proberen dat soort applicaties te gebruiken dan om te proberen een enterprise management platform te gebruiken, omdat het zoveel van de processen in bedrijven raakt en het moeilijk maakt om je teen in de wateren van enterprise resource planning te dompelen. Door meer beschikbaarheid te bieden aan sommige van deze kleinere digitale transactietoepassingen, kunnen bedrijven innovatie meer testen en de mindset van het testen van innovatie iets meer toepassen dan traditioneel.

Afval360: Zoals u weet, evolueert de afval- en recyclingindustrie voortdurend. Hoe houdt AMCS het tempo bij en voldoet het aan de behoeften van de industrie terwijl deze voortdurend evolueert en verandert?

Michael Winton: Voor ons is ongeveer een derde van onze wereldwijde organisatie bezig met productmanagement en productontwikkeling, dus deze uitdaging is er een die echt belangrijk voor ons is. Het grootste deel van onze organisatie is gericht op het bevorderen van onze oplossingen en ervoor te zorgen dat we in staat zijn om onze klanten te helpen hun bedrijf te blijven ontwikkelen en optimaliseren. We besteden veel tijd eraan om ervoor te zorgen dat de processen die we in onze software aanpakken best practices in de branche vertegenwoordigen, zodat onze klanten geen geld hoeven uit te geven aan het aanpassen van software.

Als het gaat om maatwerk, als er iets is dat een bedrijf een concurrentievoordeel in de markt geeft, dan is het misschien de moeite waard om maatwerk van technologie te verkennen. Maar als dat niet het is, is het niet de moeite waard om dollars uit te geven aan maatwerk. Het is beter om bedrijfspraktijken te verschuiven en te standaardiseren ten opzichte van de technologie, omdat bedrijven niet het rendement op investeringen en voldoende waarde kunnen halen uit het uitgeven van geld om technologie aan te passen, tenzij het gericht is op iets dat hen een concurrentievoordeel geeft.

Meer dan 50 procent van mijn tijd besteed ik aan het ontmoeten en praten met klanten, en dat is een belangrijk aandachtspunt voor ons, omdat het van onschatbare waarde is om verbonden te zijn met onze klanten en de markt, gezien het tempo van verandering en hoe dynamisch het landschap is. Dit stelt ons en onze klanten in staat om zich goed aan te passen aan veranderingen en helpt ons ervoor te zorgen dat de oplossingen die we ontwikkelen de topprioriteiten van klanten in de markt aanpakken.

Waste360: Wat kunnen we verwachten van AMCS in 2018 en daarna?

Michael Winton: Nummer één blijft onze betrokkenheid bij onze bestaande klanten vergroten en zich richten op het succes dat klanten hebben met onze producten. Als softwarepartner is het voor ons van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat onze klanten profiteren van best practices en in staat zijn om het volledige gebruik en de voordelen van onze softwareoplossingen te halen. Nummer twee richt zich op de recyclingmarkt. We hebben onlangs Brady Recycling overgenomen om onze voetafdruk in commerciële recycling te helpen vergroten, en die overname geeft ons extra focus en expertise met betrekking tot schroot- en metaalrecycling. Nummer drie introduceert een reeks innovatieve toepassingen onder een digitale betrokkenheidsparaplu die gericht zijn op het automatiseren van bepaalde transacties en hun relaties voor onze klanten en hun klanten. Tot slot zullen we breder kijken naar het technologielandschap en naar de prevalentie van de cloud. We zijn erg gefocust om ervoor te zorgen dat ons hele oplossingenportfolio profiteert van cloudtechnologieën.

Een van de dingen die we in 2019 in de pijplijn hebben, is uitbreiden naar de markten van Latijns-Amerika en Zuid-Amerika, met name Brazilië en Mexico. We opereren als een wereldwijd bedrijf en dat plaatst ons in een interessante positie om samen te werken met een verscheidenheid aan klanten om hen te helpen verschillende, innovatieve bedrijfsmodellen te verkennen.

Ga naar Waste360 om het volledige artikel te lezen

Artikel door Mallory Szczepanski | april 03, 2018

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze Enterprise Management-software voor uw bedrijf kan betekenen!

Onze Enterprise Management-software zal uw activiteiten optimaliseren voor groei met verhoogde efficiëntie en verbeterde winst.

Vraag een demo aan

Brochure over bedrijfsbeheer

Verhoog je operationele efficiëntie en vergroot je wendbaarheid met onze Enterprise Management-software.

Brochure downloaden

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

AMCS Platform Brochure

Download onze brochure en ontdek hoe u slimmer, naadlozer en digitaler kunt werken. Met als resultaat meer winst, verbeterde efficiëntie en lagere kosten.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op