Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Persbericht oktober 2019 Updated mei 2021

AMCS neemt Nederlands softwarebedrijf PieterBas Automatisering over

Bel me terug

Limerick (Ierland), 2 oktober jl. - Het Ierse AMCS, wereldwijde leverancier van branche specifieke software en technologie voor de afval- en recyclingindustrie, heeft vandaag bekend gemaakt het Nederlandse PieterBas Automatisering te hebben overgenomen. De medewerkers en de huidige aandeelhouders, Hans en Pieter-Bas Buskens, worden opgenomen in het internationale team van ruim 500 medewerkers van AMCS.

“PieterBas is een prachtig bedrijf met een gemotiveerd team dat zich al sinds 1988 richt op de afval- en recyclingmarkt. Het klantenbestand van PieterBas is divers en een uitstekende aanvulling op ons portfolio. Bestaande klanten zullen profiteren van onze investeringskracht, professionele wereldwijde organisatie en ambitie om het beste en meest innovatieve industrie-specifieke softwareplatform te bieden voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen", vertelt Jimmy Martin, de CEO van de AMCS Group. “Daarnaast zal de jarenlange ervaring van PieterBas met organisaties in het midden- en kleinbedrijf ons helpen onze oplossing beter te laten aansluiten op dit segment.”

Hans Buskens, Commercieel Directeur Pieter Bas: “Wij zien een goede aansluiting bij AMCS zowel qua visie alsmede op technologisch vlak. Het AMCS Platform is ontwikkeld op dezelfde cloud architectuur en technologie als de nieuwste versie van PieterBas. Onze klanten kunnen blijven rekenen op onze ondersteuning voor hun bestaande investeringen en zullen tevens in de nabije toekomst toegang krijgen tot een groter aanbod van aanvullende softwareoplossingen, boordcomputers, RFID en weegsystemen van de AMCS Groep. Voor onze medewerkers biedt de overname kansen om zich verder te ontwikkelen in een snelgroeiende, internationale organisatie.”

AMCS is een van de snelst groeiende IT bedrijven van Ierland. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf 11 succesvolle overnames gedaan. De meest recente zijn de in de US gevestigde Brady, Desert Micro en de Duitse Recy Systems geweest. In 2016 werd het eveneens in Nederland gevestigde GMT Europe B.V. al ingelijfd. “Hiermee hebben wij ons portfolio kunnen uitbreiden met onder andere exclusief ontwikkelde oplossingen voor de afval, recycling en handel van grondstoffen inclusief schroot, non-ferro metalen, papier, hout, glas, kunststof, textiel en elektronica”, aldus Jimmy Martin.

AMCS levert wereldwijd industriële softwareoplossingen ”in de cloud” aan de afvalsector en recyclingindustrie met hoofdactiviteiten in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika en Australië/Azië. Samen met PieterBas beschikt het bedrijf over 500+ medewerkers en worden 2.650+ klanten in 22 landen bediend.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze Enterprise Management-software voor uw bedrijf kan betekenen!

Onze Enterprise Management-software zal uw activiteiten optimaliseren voor groei met verhoogde efficiëntie en verbeterde winst.

Vraag een demo aan

Brochure over bedrijfsbeheer

Verhoog je operationele efficiëntie en vergroot je wendbaarheid met onze Enterprise Management-software.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

AMCS Sortering & Kwaliteit Brochure

Ontdek hoe onze oplossing uw inkomend kwaliteitsevaluatieproces efficiënter maakt en het risico op verontreinigde of afgekeurde ladingen vermindert.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op