Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Nieuws mei 2021

Lindum kiest voor een modern enterprise platform om deze te positioneren voor strategische groei in innovatief afvalbeheer.

Limerick, 18 november, Lindum AS is een van de toonaangevende spelers in Noorwegen in de behandeling van organisch afval en verontreinigde massa's. Het bedrijf exploiteert twee biogasinstallaties die voedselverspilling verwerken voor ongeveer 1,2 miljoen mensen. Ze zetten voedselafval en slib om in biogas of landbouwgrond en compost voor voedselproductie. Lindum voert ook uitgebreide R&D-activiteiten uit, biedt skip-verhuur en biedt zelfs oplossingen en advies voor geurbestrijding. Ondanks dat lindum AS volledig in handen is van de gemeente Drammen, draait het als een particulier bedrijf. Efficiënt en 'winstgevend' werken is hoe Lindum de stad helpt haar duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. In 2019 had het bedrijf 640 miljoen NOK omzet en verwerkte het 1,4 miljoen ton afval.

Als bedrijf dat voorop loopt op het gebied van innovatief afvalbeheer en afvalbeheer met toegevoegde waarde, biedt de overstap van een assortiment legacy-systemen naar het moderne AMCS Cloud-based Platform Lindum de efficiëntie en schaalbaarheid om uit te breiden en meer duurzaamheidsoplossingen aan te bieden. Als bedrijf dat voorop loopt op het gebied van innovatief afvalbeheer en afvalbeheer met toegevoegde waarde, biedt de overstap van een assortiment legacy-systemen naar het moderne AMCS Cloud-based Platform Lindum de efficiëntie en schaalbaarheid om uit te breiden en meer duurzaamheidsoplossingen aan te bieden.

Lindum's beslissing om het AMCS Cloud-based Platform te implementeren zal naar verwachting hun vermogen om de organisatie organisch te laten groeien vergroten en hun diensten uitbreiden om nog meer oplossingen voor duurzaamheid te bieden. De Lindum Group, opgericht in 1997, bestaat uit Lindum AS en vier dochterondernemingen die verschillende soorten oplossingen bieden op tal van gebieden van afvalbeheer en hulpbronnengebruik. Met 155 werknemers die 11 locaties in zuid-, oost- en west-Noorwegen exploiteren, richt het bedrijf zich op hun visie om een leider te zijn in duurzaam herstel van hulpbronnen - in het belang van het milieu.

Optimaliseren van de controle over een breed scala aan afvalbeheer met toegevoegde waarde


Frode Steen, IT Manager voor Lindum, legt uit hoe de groeiende complexiteit van diensten om steeds meer hernieuwbare bronnen vast te leggen het moeilijk maakte om met verschillende individuele legacy-systemen te blijven werken. "Met onze twee biogasbedrijven behandelen we het organisch afval voor ongeveer 20 tot 25% van het land. Wij beheren stortplaatsen. Wij bieden skips en roll on roll off trucks voor materialen van ijzerschroot tot houtsnippers. We doen ook veel onderzoek en ontwikkeling, waaronder een compleet kasecosysteem om ons te helpen het proces van van voedsel naar afval naar voedsel te perfectioneren en te perfectioneren." Andere dingen waar Lindum aan heeft gewerkt zijn recepten voor de behandeling van gevaarlijk afval, zoals met olie verontreinigde massa's, om ze veiliger te maken en hun materiaalsortering te reduceren tot 'normaal' vervuild afval.

"Lindum is de afgelopen 10 jaar snel gegroeid en daardoor werkten we met zeven of acht verschillende systemen. We wilden ze consolideren om data makkelijker door de organisatie te kunnen verplaatsen", zegt Steen. Het bedrijf bevindt zich momenteel in de ontwerp- en implementatiefase van het project met de actieve uitrol die begin 2021 wordt verwacht. Hij geeft toe dat het implementeren van een nieuw bedrijfssysteem soms voelt als het proberen om de motor van een vliegtuig in de lucht te veranderen, maar de mogelijkheid om alle workflows in het bedrijf te documenteren, te traceren en te standaardiseren, maakt het allemaal de moeite waard.

Meerdere systemen stroomlijnen tot één standaard van best practices


Om flexibeler en efficiënter te kunnen werken, richtte Lindum zich op het idee om met slechts één leverancier met een uitgebreid bedrijfssysteem te werken. Zij geloven dat dit hen zal helpen de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met meer strategische groei in de komende jaren. Het doel is om de bedrijfsoplossing in het hele bedrijf te gebruiken om hun praktijken te standaardiseren. De drie skip/RORO-locaties hebben bijvoorbeeld elk een andere manier van werken. Met de geïntegreerde bedrijfssoftware kan Lindum de drie verschillende werkprocessen stroomlijnen tot één best practice.

Lindum verwacht dat de stroomlijning van het hele proces van verkoop tot bestelling, facturering en rapportage met amcs's cloudgebaseerde platform hen zal helpen de hele klantervaring van begin tot eind te verbeteren. Een stukje functionaliteit waarvan ze weten dat het een grote impact zal hebben op de efficiëntie van hun service, is het Klantenportaal dat de meer tijdrovende e-mails en oproepen voor lindum's klantenservice en bestelproces zal vervangen. De nieuwe efficiëntie stelt Lindum in staat om workloads binnen hun teams te verschuiven, zodat mensen meer tijd hebben om de taken uit te voeren die waarde toevoegen voor het bedrijf. Daarnaast zorgen automatisering en het efficiënter volgen en uitwisselen van informatie via het systeem voor dat medewerkers makkelijker werk van elkaar kunnen overnemen. Teams kunnen veel flexibeler en effectiever werken – en proactief voor klanten.

Professionele oplossing voor klanten in de circulaire economie


"Waarom AMCS? Er waren twee redenen", zegt Steen. "Eerst waren we op zoek naar een platform dat past bij onze verschillende bedrijfsonderdelen. Het was duidelijk dat AMCS de afvalbeheeractiviteiten door en door begrijpt." Hij voegt eraan toe dat tijdens het implementatieproject duidelijk was dat de projectmanagers zeer professioneel waren met een diepgaande kennis van de best practices in afvalbeheeroplossingen. "Je ziet dat er een duidelijke logica zit in deze oplossingen. Dat betekent niet dat het makkelijk is, maar de logica is zichtbaar."

"De tweede reden dat we voor AMCS hebben gekozen", vervolgt Steen, "is vanwege wat we van hen verwachten. We kijken uit naar de voortdurende ontwikkeling in de oplossingen die ons in staat zullen stellen ons bedrijf uit te breiden naarmate het speelveld voor duurzaamheid en hernieuwbare hulpbronnen blijft groeien en rijpen." Hij en zijn team kijken er erg naar uit om nauw samen te werken met AMCS aan deze ontwikkelingen om de reis voor hun klanten verder te optimaliseren.

Volgens Pål Smits, CEO van Lindum, zit de wereld momenteel midden in een paradigmaverschuiving, waarbij afval niet langer afval is, maar eerder een waardevolle hulpbron. "Traceerbaarheid, transparantie, mobiliteit en standaardisatie worden allemaal steeds belangrijker in duurzaamheid en ons vermogen om zoveel mogelijk van de vernieuwingscapaciteit van afvalbeheer vast te leggen en terug te winnen, in het belang van het milieu", zegt hij. "Naarmate cycli meer gesloten worden in de transitie naar een circulaire economie, zal het hebben van de juiste gegevens in de workflows voor al ons bedrijf steeds kritischer worden. Naarmate de duurzame oplossingen die we onze klanten kunnen bieden blijven groeien, zullen we dit efficiënt en effectief kunnen doen ten behoeve van de klant."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

AMCS Platform Brochure

Download onze brochure en ontdek hoe u slimmer, naadlozer en digitaler kunt werken. Met als resultaat meer winst, verbeterde efficiëntie en lagere kosten.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op