Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Nieuws april 2021 Updated mei 2021

Mobiliseren voor de postpandemie-economie

door waste360 en Michael Paladino

Bel me terug

Een jaar na de COVID-19 pandemie is er veel veranderd. Bedrijven en gemeenschappen hebben zich aangepast en aangepast om een moeilijk moment tegemoet te komen, elkaar te beschermen en vooral te overleven. Maar nu de uitrol van vaccins over de hele wereld aan de gang is, nadert er snel een nieuw moment. Bedrijven die de storm hebben doorstaan, worden binnenkort van de vleugels teruggeroepen naar het economische stadium. De vraag die een dergelijke organisatie zou moeten stellen is: Zijn we er klaar voor?

Dit is een oproep tot actie: om gebruik te maken van de geleerde lessen, tegenslagen overwinnen en nieuwe processen en technologieën die het afgelopen jaar zijn aangenomen om te concurreren in een binnenkort heropend speelveld. De kans is misschien niet lang, omdat bedrijven overal strijden om nieuwe werknemers, nieuwe klanten en nieuwe contracten in één keer.

Om de afval- en recyclinggemeenschappen te helpen dit vluchtige moment te ontmoeten, laten we enkele inzichten verkennen in markten, overheidsbeleid, publieke opinie en consumentenvoorkeuren die opkomende kansen bieden in de arena na de pandemie.

Carbon kopie

Laten we beginnen met een brede trend in verschillende markten en het populaire sentiment in de afgelopen 12 maanden: mensen dumpen snel koolstof.

Ten eerste zorgden COVID-lockdowns ervoor dat de vraag naar olie daalde, wat resulteerde in een overaanbod voor producenten. De OPEC verlaagde de productie als reactie en beloofde onlangs de huidige tarieven tot en met april te handhaven, waardoor de olieprijzen sprongen.

Dan is er de hernieuwde strijd tegen vervuiling in de overheid en het bedrijfsleven, aangespoord door recente natuurrampen zoals de bosbranden in Californië in 2020 en de polaire vortex van Texas in 2021. In januari voegden de Verenigde Staten zich weer bij het klimaatakkoord van Parijs en General Motors kondigde plannen aan om vanaf 2035 alleen emissievrije lichte bedrijfsvoertuigen te verkopen.

Zelfs olieproducenten positioneren zich als klimaatbewust: BP en de VAE investeren allebei in koolstofafvang - een proces waarbij koolstofafval ondergronds wordt gesluisd, zonder in de atmosfeer te worden vrijgegeven.

Afhaalmaaltijden: Wat betekent deze trend weg van koolstof voor afval- en recyclingorganisaties?

De brandstofprijzen zullen in ieder geval de komende maanden stijgen en kunnen in 2021 verder stijgen naarmate de economieën weer opengaan en de vraag naar brandstof stijgt. Het onderhouden van efficiënte routerings- en verzendbewerkingen helpt de kosten laag te houden en de marges te verhogen.

Zowel analyse als actie zijn hier essentieel: stel rapportage in over de afgelegde afstand per route, de kilometerstand per gallon en de huidige brandstofprijzen om het brandstofverbruik en de kosten in de loop van de tijd te bepalen. Het werk begint dan marginale rijtijden per stop te minimaliseren - bijvoorbeeld door een bepaald gebied alleen op bepaalde dagen van de week te onderhouden. Geautomatiseerde optimalisatietools kunnen zeker helpen bij het verplaatsen van de naald, vooral bij ad-hocwerk.

Naast het verlagen van de bedrijfskosten, verminderen verkorte rijtijden ook uw CO2-voetafdruk - en groen zijn is in de mode. Zorg er dus voor dat u uw inzet voor een duurzaam bedrijfsmodel bekend maakt! Sociale media zijn een geweldige manier om zich aan te sluiten bij toonaangevende merken en publieke figuren om uw profiel in milieubewustzijn te vergroten.

Laten we nu van markttrends naar marktvrienden gaan: overheden wenden zich in 2021 tot fiscale stimulansen, omdat werknemers die weer aan het werk gaan banen nodig hebben om te vullen.

Een groot deel van deze uitgaven is gepland voor infrastructuurprojecten. Met een hulppakket van $ 1,9 biljoen dat zijn weg heeft vinden door het Congres in de VS, verheft de Biden-regering de ante met een infrastructuurpakket ter waarde van $ 3 biljoen.

Evenzo heeft de EU een stimuleringspakket van € 1,8 biljoen aangenomen, waaronder het NextGenerationEU-fonds van € 750B voor milieuprojecten, digitale infrastructuur en andere crisisresponsinitiatieven in alle EU-lidstaten.

Afhaalmaaltijden: Overheidsuitgaven voor infrastructuur betekent C&D-contracten - veel van hen, allemaal tegelijk, met behulp van rfp-processen die voldoen aan de overheid.

Om goed te kunnen concurreren in de inkoopwoede, moet u snel handelen en tegelijkertijd uw marges beschermen. Neem gesjabloonde prijsboeken en prijsindexering op in uw contracten om aan deze duelbehoefte aan snelheid en voorzichtigheid te helpen.

Belangrijk is dat u uw inzet voor het milieu als differentiator benadrukt - vooral als het project groene infrastructuur omvat. Al het andere is gelijk, het bevorderen van duurzame praktijken kan een doorslaggevende factor zijn.

Ten slotte heeft de pandemie in het klantengebied de voorkeuren van kopers ten gunste van e-commerce fundamenteel veranderd. Dit geldt zelfs voor commerciële kopers: meer dan 75% van de B2B-besluitvormers in een wereldwijde McKinsey-studie uit 2020 geeft de voorkeur aan digitale selfservice of menselijke interactie op afstand om aankopen te doen.


Bovendien komen er de komende maanden, naast het massaal heropenen van bedrijven, veel nieuwe commerciële klanten ter plaatse: volgens het Yelp Economic Average Report 2020openden nieuwe Amerikaanse restaurants en voedingsbedrijven in het vierde kwartaal van 2020 in de buurt van het niveau van vóór de pandemie.

Afhaalmaaltijden: Veel commerciële vooruitzichten zullen binnenkort de markt voor afval- en recyclingcontracten betreden of opnieuw betreden, en de concurrentie kan simpelweg afhangen van hoe gemakkelijk het is om te winkelen en zich aan te melden voor service.

Gemak staat centraal, dus stel klanten in staat om snel vragen te beantwoorden, bestellingen in te dienen en betalingen zo autonoom mogelijk te doen. Een klantenportaal dat rechtstreeks met uw backoffice wordt verbonden, kan helpen door belemmeringen voor actie weg te nemen, zoals de noodzaak van een oproep of e-mailopvolging van uw personeel. Als u het initiële installatieproces van de klant wilt stroomlijnen, kunt u gestandaardiseerde standaardprijzen overwegen via serviceovereenkomsten in het gebied.

Al met al zijn er kansen in overvloed in afval en recycling na de pandemie. Van het gebruik van groene PR tot het vaststellen van wendbare prijzen en een proactieve houding, slimme serviceproviders zullen goed gepositioneerd zijn om stormenderhand de lucht op te ruimen en de grond te raken.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Laat ons zien wat het AMCS Platform voor jou kan doen!

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren om je winst te verhogen, je efficiëntie te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: AMCS Platform Overzicht

Dit webinar geeft een inleidend overzicht van AMCS Platform, de end-to-end cloudoplossing die volledig inzicht geeft in uw activiteiten.

Bekijk webinar on demand nu

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op