Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Nieuws november 2016 Updated mei 2021

Wat AMCS doet om vervoerders te helpen hun bedrijf te runnen

Bel me terug

Megan Greenwalt, Afval 360 | 22 nov 2016

AMCS beheert het end-to-end proces van klant on-boarding, contract- en prijsbeheer, incassodiensten, routebeheer, routeoptimalisatie, assetmanagement, klantenondersteuning en facturatie tot het beheren van recycling-, behandelings- en stortfaciliteiten, materiaal- en voorraadbeheer, makelaardij en uitgaande verkoop.

Er zijn een tal van bedrijven die gespecialiseerde backoffice-tools leveren voor de afval- en recyclingruimte. Een van de meest gevestigde spelers in de ruimte is Oxford, Pa.-gebaseerde AMCS Group, een leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval-, recycling- en materiaalbronnenindustrie.

American Disposal Services, gevestigd in Manassas, Va., bedient sinds 2001 350.000 residentiële, commerciële en industriële klanten met 650 werknemers en 200 vrachtwagens. Om te helpen bij haar backoffice-activiteiten, gebruikt het bedrijf verschillende producten van AMCS. De producten van AMCS helpen American Disposal bij het beheren van haar backoffice-activiteiten, recyclingdiensten, mobiele en voertuigtechnologie met boordweegschalen, aldus Edwards. 

De technologie "stelt ons in staat om efficiënter en productiever te zijn, evenals het volgen van al onze klant- en route-informatie om dienovereenkomstig te prijzen", zegt Kevin Edwards, general manager van American Disposal Services Inc.

AMCS beheert het end-to-end proces van klant on-boarding, contract- en prijsbeheer, incassodiensten, routebeheer, routeoptimalisatie, assetmanagement, klantenondersteuning en facturatie tot het beheren van recycling-, behandelings- en stortfaciliteiten, materiaal- en voorraadbeheer, makelaardij en uitgaande verkoop.

Het nam PC Scale Technologies in 2014 over en voltooide in 2015 nog een overnameronde. Het klantenbestand omvat middelgrote tot grote afval- en recyclingbedrijven die zich bezighouden met commercieel en industrieel afval, gemeentelijke afvalinzameling, gevaarlijk afval, openbare diensten, recycling en materiaalhandel.

Het in Pittsburgh, Pa. gevestigde Liberty Tire Recycling maakt ook gebruik van het AMCS-platform en doet dit al 12 jaar.

"In die tijd was de belangrijkste beslissingsfactor voor het kiezen van AMCS (toen PC Scale) hun aanbod - we waren toen meer gericht op afvalbedrijven - stortplaatsen, overdracht, transport - en zijn sindsdien naar de bandenkant verhuisd", zegt Jonathan Stein, vice-president business services, systeemintegratie en informatietechnologie voor Liberty Tire Recycling LLC. "Bij het vergelijken van AMCS met de concurrentie hadden ze de beste functionaliteit in de ruimte en boden ze ook extra functies die we nodig hadden."

Liberty Tire is een van de grootste afvalbandenverzamelaars en recyclers in het land en verzamelt en recycleert bijna 33 procent van de jaarlijkse schrootproductie van Amerika via een netwerk van faciliteiten.

Een groot deel van hoe de technologie de manier waarop Liberty Tire zaken doet verandert, is de bandencollectie.

"We proberen efficiënter te zijn in de manier waarop we onze routing doen. De technologiedriver voor ons is de mobiele functionaliteit - het geeft ons inzicht in de realtime gegevens die worden verzameld en stelt ons in staat om te lokaliseren waar de chauffeurs zich bevinden en het gebruik van de capaciteit van de vrachtwagens te maximaliseren," zegt Stein. "We gebruiken een typische 'milk run' om de bandenlocatie op te halen bij de grote autowinkels. Door gebruik te maken van de software weten we of de truck vol is of niet voordat hij terugkeert naar de site."

Als de truck niet vol is, kan de chauffeur contact opnemen met Liberty Tire en kan het bedrijf een nieuwe autowinkel op hun route toevoegen om de ruimte in hun truck te maximaliseren. Bovendien helpt de technologie het bedrijf met nalevingsnormen waaraan het zich in elke staat moet houden.

Zowel Edwards als Stein zijn het erover eens dat de overgang naar het AMCS-platform eenvoudig was.

"Er waren geen uitdagingen om de technologie met AMCS te implementeren - het was volledig naadloos", zegt Stein. "Maar vanuit ons eigen interne perspectief, ja, er was een cultuuraanpassing. Proberen ervoor te zorgen dat de nieuwe processen zowel intern als in het veld worden geïmplementeerd en nageleefd om efficiëntie in de hele organisatie te garanderen."

Michael Winton, president van de Noord-Amerikaanse AMCS Group, zegt dat de grootste uitdaging voor de afvalindustrie met betrekking tot technologie de digitale transformatie is van de manier waarop bedrijven zaken doen.

"Digitale transformatie gaat niet over een product, en niet alleen over IT, het is een bedrijfsmodel, een strategie", zegt hij. "Bestaande registratiesystemen beheren tegenwoordig veel gegevens en transacties. Ze zijn er al jaren en bestrijken het hele operationele proces.

"Maar systemen van record alleen kunnen digitale transformatie niet vergemakkelijken", voegt hij eraan toe. "Innovatieve afvalbedrijven begrijpen dat nieuwe generaties consumenten op een andere manier met elkaar omgaan. Ze vormen communities die samenwerken, online communiceren en verwachten dat services overal en op elk moment voor hen beschikbaar zijn. Betrouwbare en robuuste registratiesystemen koppelen aan de digitale tools, platforms en apps om uw bedrijf te transformeren, dat is waar het bij AMCS om draait."

Greenwalt, M. (2016), 'Wat AMCS doet om vervoerders te helpen hun bedrijf te runnen',Afval 360. Verkrijgbaar bij: http://www.waste360.com/fleets-technology/what-amcs-does-help-haulers-run-their-businesses

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo op maat aan

AMCS Geautomatiseerde Contaminatie Management Brochure

Ontdek hoe de AMCS Vision AI Automated Contamination Management-oplossing een volledig geautomatiseerde en slimmere manier biedt om besmetting te detecteren en te voorkomen.

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

AMCS Sortering & Kwaliteit Brochure

Ontdek hoe onze oplossing uw inkomend kwaliteitsevaluatieproces efficiënter maakt en het risico op verontreinigde of afgekeurde ladingen vermindert.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op