Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Persbericht oktober 2018 Updated mei 2021

Rotterdam kiest voor IT-platform van AMCS

"Afvalinzameling klaar voor de toekomst."

Vraag een demo aan

Rotterdam, 24 oktober.

Vorige week werd op het kantoor van de gemeente Rotterdam aan het Kleinpolderplein het contract tussen de gemeente Rotterdam en de AMCS Group getekend. Onlangs is de Europese aanbesteding voor de implementatie van een nieuw Afvalbeheersysteem voor de afdeling City Management in Rotterdam toegekend aan AMCS, marktleider op het gebied van software voor de afval- en recyclingindustrie. Het was dus tijd voor de ondertekening van het contract, dat een looptijd van vijf jaar heeft, te midden van festiviteiten. Directeur David Berg van de afdeling Stadsbeheer Rotterdam reageert enthousiast: "Met functies als intelligente routeoptimalisatie en -planning kiezen we heel duidelijk voor een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot." Mark Abbas van AMCS kent ook het belang van de implementatie: "Met onze oplossingen gaan we afvalinzameling efficiënter organiseren, waardoor Rotterdam een stuk schoner en milieuvriendelijker wordt."

Volledige ondersteuning

De Europese aanbesteding van de gemeente Rotterdam heeft betrekking op de implementatie van een compleet afvalbeheersysteem. Dit systeem bevat een geïntegreerd IT-systeem voor de interne administratie, de routeplanning en de automatisering van een aantal Rotterdamse voertuigen. De totaaloplossing dient ter ondersteuning van de operationele processen van de afdeling Inzameling en Recycling van Stadsbeheer. Het gaat om de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval van ongeveer 320.000 huishoudens en bedrijven, samen met ongediertebestrijding, voorlichting over afvalpreventie, recycling en de verwerking van gescheiden huishoudelijk afval.

Op weg naar de circulaire stad

De samenwerking tussen Rotterdam en AMCS wordt algemeen gezien als een grote stap voorwaarts op weg naar de circulaire stad. Een betere digitalisering van de afvalinzameling in Rotterdam tilt de stad nu naar een hoger digitaal niveau. En dat is goed nieuws voor iedereen die in Rotterdam werkt en woont, en voor bezoekers van de stad. Zeker gezien het ISWA World Congress, dat in 2020 in Rotterdam zal zijn. Deze International Solid Waste Association speelt immers een cruciale rol op het wereldtoneel als het gaat om recycling en afvalbeheer. Daarnaast wil de gemeente Rotterdam dat een circulaire economie in 2030 de standaard is; de ambitie is om in 2050 een volledig circulaire stad te zijn. Het is een uitdaging waarvoor AMCS met haar digitale oplossingen een grote bijdrage gaat leveren. Organisaties helpen bij de transformatie naar de digitale wereld en de circulaire economie komt immers tot uiting in de internationale slogan: "Digital ways to a cleaner world."

Optimalisatie van processen

Meer efficiëntie is een van de belangrijkste doelstellingen van dit project. Dit betekent het optimaliseren van allerlei operationele processen, zoals het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval en grondstoffen, ongediertebestrijding, evenementen en de bijbehorende zaken zoals administratie en registratie. Het is van essentieel belang dat alle werknemers, met een aantal van ongeveer 300, vertrouwd zijn met het nieuwe systeem. Rotterdam was nadrukkelijk op zoek naar bestaande software die zich al in de markt had bewezen. Het was ook op zoek naar een leverancier voor de lange termijn die ook in de toekomst advies kon geven om het beste rendement te behalen.

Goede match

Door de brede reikwijdte van het verzoek bleek dat Rotterdam een goede match zou vinden in AMCS. Dit komt omdat het uitgebreide productportfolio van AMCS oplossingen biedt voor alle gewenste elementen van het voorgestelde Afvalbeheersysteem. Hiermee voldoet het direct aan de behoefte aan bestaande, bewezen oplossingen, zoals een Backoffice Systeem, Mobile Order Management, AMCS RoutePlanner en AMCS Routing Services. Voor Rotterdam is het duidelijk dat AMCS als leverancier van branchespecifieke software over alle benodigde expertise beschikt voor totale implementatie en langdurige consultancy. Vooral de innovatie en kennis van AMCS over marktontwikkelingen zal dan een doorslaggevende rol spelen.


David Berg, directeur Stadsbeheer Rotterdam:

"Het uiteindelijke doel van de gemeente is om een aantrekkelijk Rotterdam te hebben. Alles wat we doen is daartoe. Het systeem van AMCS maakt het voor ons mogelijk om op een meer informatieve manier te werken. Dit sluit goed aan bij de visie van Rotterdam City Management om de stad steeds slimmer, schoner en duurzamer te maken. Het zorgt bijvoorbeeld voor een slimme manier van plannen en rijden van routes, en dat betekent minder transportbewegingen en dus een vermindering van de CO2-uitstoot."

Mark Abbas, CMO & Director of Business Development bij AMCS Group:

"Met deze aanbesteding vormden de gewenste verbetering van processen en het aantal te koppelen oplossingen een bijzonder complexe factor in de offerteaanvraag. Onze uitdaging in dit project is om deze complexiteit voor de eindgebruikers van het systeem zoveel mogelijk te vereenvoudigen door een verscheidenheid aan suboplossingen te integreren en, waar mogelijk, door de over-arching processen te automatiseren. Daarnaast zal Rotterdam gebruik maken van de nieuwste innovaties en een groot deel van onze standaardoplossingen. We kijken uit naar een mooie samenwerking met Rotterdam!"

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Ontdek wat onze Enterprise Management-software voor uw bedrijf kan betekenen!

Onze Enterprise Management-software zal uw activiteiten optimaliseren voor groei met verhoogde efficiëntie en verbeterde winst.

Vraag een demo aan

AMCS Sortering & Kwaliteit Brochure

Ontdek hoe onze oplossing uw inkomend kwaliteitsevaluatieproces efficiënter maakt en het risico op verontreinigde of afgekeurde ladingen vermindert.

Brochure downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

AMCS Afvalplanner Lite (Smart City) brochure

Optimaliseer uw afvalinzamelingsproces voor efficiëntie en duurzaamheid met smart city-oplossingen voor kleinere wagenparken.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op