Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures

Digitale transformatie in de afval- en recyclingindustrie

Benchmark downloaden

Hoe digitale transformatie het spel in de afvalindustrie verandert

Afvalbedrijven riskeren hun bestaan door ICT te weinig en te laat toe te passen in vergelijking met andere industriesectoren, digitale innovatie verandert het spel. De impact van digitale transformatie op onze industrie was de bottom line tijdens de Cleaner Planet Convention (CPC), georganiseerd door GMT/AMCS in Amsterdam.

Technologie, ICT en big data spelen in de meeste branches een steeds belangrijkere rol en verspilling is geen uitzondering. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de duurzaamheid van onze planeet en de efficiëntie van zakendoen. Toch investeren bedrijven in de afval- en recyclingindustrie minder dan 1 procent van hun omzet in ICT, verklaarde Jimmy Martin, CEO van AMCS, op CPC 2016, Het grootste deel van de middelen wordt nog steeds besteed aan de inkoop van vrachtwagens, containers of installaties, business as usual maar niet aan game changing en niet in lijn met andere industrieën.

AMCS is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft een verscheidenheid aan ICT-disciplines in de afvalindustrie verworven. Sommige van interne ontwikkeling, maar anderen via overname van bedrijven zoals Transvision en GMT Europe. Het bedrijf ziet zichzelf als de organisatie om afvalbedrijven te helpen de transformatie naar het digitale tijdperk te maken. Het bereikt dit door een geïntegreerde benadering van digitale verandering, zodat bedrijven hun eigen tempo en prioriteiten kunnen kiezen om de voordelen te leveren.

strategie

Digitale transformatie lijkt voor veel bedrijven een uitdaging te zijn en wordt zelfs beschouwd als een bedreiging voor sommigen, zoals Mark Abbas, voormalig CEO van GMT en huidige CMO van AMCS, betoogde in zijn presentatie op de CPC 2016. Hij bracht 120 gasten naar het Nemo Science Centre in Amsterdam om hen te herinneren aan bedrijven als Kodak en Nokia, die te weinig te laat deden en een dergelijke transformatie niet overleefden. Wijzend op de resultaten van een rapport van Forrester Research waaruit blijkt dat 47 % van de inkomsten van bedrijven in 2020 zal worden beïnvloed door digitalisering, adviseerde Abbas afvalbedrijven om een strategie voor ICT te ontwikkelen om hun bestaan te waarborgen en hun bedrijf te laten groeien in een nieuwe fase van digitale concurrentie waar nieuwe spelers zullen verschijnen die de manier waarop je vandaag zaken doet zullen verstoren.

Directe oplossingen

Wat is de ICT-toekomst voor de afvalindustrie? Het perspectief van de klant is de sleutel tot nieuwe bedrijfsmodellen, aldus Abbas. Een restaurant had bijvoorbeeld een piek van bezoekers met als gevolg het te veel laden van afvalcontainers. Als dat afval niet snel genoeg werd opgehaald, riskeerde het restaurant de stinkende en onhygiënische 's nachts op te slaan. Vandaag belde de restauranteigenaar zijn afvalinzamelaar en vroeg of ze de tijd in hun schema konden vinden om zijn afval op te halen. In de toekomst, die Abbas voorziet, is het probleem van de restaurateur onmiddellijk opgelost. De restaurateur registreert zijn dringende behoefte aan afvalinzameling in een app. automatische facturatie wordt geactiveerd om offerte voor het werk, inzamelroutes worden in realtime gewijzigd en de bakken kunnen diezelfde avond worden geleegd.

Rubicon Wereldwijd

Door de wens van de klant voorop te stellen, hebben bedrijven als Uber en Airbnb het genageld. De afvalindustrie ontwikkelt zich in dezelfde richting. Abbas richtte onze aandacht op het bedrijf Rubicon Global, bekend om de investeringen die het kreeg van acteur en activist Leonardo DiCaprio. Rubicon heeft een online platform en app ontwikkeld, waarmee afvalinzameling on-demandbeheerd kan worden. Zonder een enkel voertuig of container te bezitten, is het bedrijf uitgebreid over veertien landen. Om innovatief denken en snelle groei te garanderen, betrekt Nate Morris, CEO van Rubicon, de mensen achter Uber toen hij Rubicon oprichtte. Hoewel er wettelijke belemmeringen zijn, kan Rubicon heel goed groeien tot een kracht om in de nabije toekomst rekening mee te houden en bij te dragen aan het veranderen van het spel voor de afvalindustrie.

De uitdaging aangaan

Digitale transformatie gaat niet over een product, en niet alleen over IT, het is een bedrijfsmodel, een strategie, betoogt Abbas. Bestaande registratiesystemen beheren tegenwoordig veel gegevens en transacties. Ze zijn er al jaren en bestrijken het hele operationele proces. Maar systemen van registratie alleen kunnen digitale transformatie niet vergemakkelijken. Innovatieve afvalbedrijven begrijpen dat nieuwe generaties consumenten op een andere manier met elkaar omgaan. Ze vormen communities die samenwerken, online communiceren en verwachten dat services overal en op elk moment voor hen beschikbaar zijn.

Het koppelen van betrouwbare en robuuste registratiesystemen aan de digitale tools, platforms en apps om uw bedrijf te transformeren, is waar AMCS om draait, aldus Abbas. Vooraf gebouwde webportals, mobiele apps, geïntegreerd met registratiesystemen, online analyses om statistieken te presenteren en te analyseren, en een iOT-laag om de big data te behandelen die systemen van klantbetrokkenheid zullen genereren.

Deze gecombineerde aanpak maakt bedrijven wendbaarder en vergemakkelijkt snelle veranderingen zonder bestaande dataverstoring. Het mogelijk maken van de implementatie van nieuwe ideeën en nieuwe strategieën in dagen, niet maanden of jaren.

Abbas gelooft dat de winnaars van de toekomst in de Afval- en Recycling-industrie degenen zullen zijn die erin slagen om de nieuwe systemen van betrokkenheid en innovaties bovenop hun registratiesystemen te implementeren. AMCS zet zich in voor dat doel om haar klanten te helpen de digitale bedrijfsmodellen te bouwen die hun succes zullen garanderen.

Resources

Blog

De 5 succesfactoren voor digitale transformatie

Blog

Digitale transformatie: wat zijn de grootste obstakels?

Blog

De routekaart voor digitale transformatie in 2019

Bekijk andere resources

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op