Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
iStock-613036478 bewerkt.jpg

Minder voertuigen

De route-optimalisatieoplossing van AMCS biedt uw bedrijf enorme kostenreducties door grotere route-efficiëntie en het daardoor inzetten van minder voertuigen.

AES truck through landscape.jpg

Route optimalisatie

stelt bedrijven in staat significant te besparen op brandstof, lonen en onderhoudskosten. 

AMCS Corporate.m4v.00_01_00_02.Still004.jpg

Intelligente optimalisatie

Een van die zeldzame oplossingen die niet zomaar aan je voorbij gaan, maar die een nieuw tijdperk inluiden.

Intelligente optimalisatie

Game-changing routeplanning en -optimalisatie voor de afvalbranche

Onze oplossing voor route-optimalisatie biedt vele voordelen en superieure waarde voor uw bedrijf. Met onze oplossing haalt u significante kostenreducties en hogere niveaus van klantenservice op uw inzamelroutes en uw transport. De optimalisatiemogelijkheden gaan van master-route-optimalisatie tot aan volledig dynamische, real-time geïmplementeerde optimalisatie. Het doel is u steeds te laten excelleren in een zeer concurrerende markt.

Krachtige route-optimalisatie

De optimaliserende kracht van de routeoptimalisatie-oplossing van AMCS is ongeëvenaard. De oplossing optimaliseert honderdduizenden master-routestops in één optimalisatie, en vervolgens seconde voor seconde dynamische real-time gebaseerde routes. Deze kracht verbetert de performance van uw bedrijf significant.

Complete oplossing

Onze oplossing is geschikt voor alle soorten afval: bedrijfsafval, huisvuil, roll-off, bouwcontainers, gevaarlijk afval en meer. De oplossing gaat verder dan route-optimalisering: hij ondersteunt de operationele en post-operationele bedrijfsprocessen met bijvoorbeeld geautomatiseerde route-slotting en time-slotting, beheer van bedrijfsmiddelen, plannen met onderaannemers, zelf-facturatie en veel meer.

 

 

 

Grote voordelen

Het intelligende AMCS optimalisatie-platform brengt grote voordelen met zich mee.

Typerende voordelen die door onze klanten worden gerealiseerd zijn:

 • 5-25% afname van de CO2-uitstoot, verreden kilometers en rijtijd
 • 5-15% minder voertuigen
 • 25-75% minder tijd aan plannen en administratie
 • Significant betere klantenservice en nauwkeurigheid van ophalingen

Sterke expertise

AMCS levert al 3 decennia afval-specifieke route-optimalisatiesystemen aan afval- en recyclingbedrijven over de hele wereld. De oplossing wordt geleverd al integraal onderdeel van het AMCS Platform, of wordt aangesloten op ERP systemen van derden. Het optimaliseren van afvalroutes is ons leven; we zijn de experts van onze branche. We zien ernaar uit met u te werken en u blijvende concurrentievoordelen te geven.

Bereken uw ROI
Deze ROI-calculator simuleert het potentiële investeringsrendement dat u zou kunnen realiseren door intelligente optimalisatie te implementeren voor routeoptimalisatie. Kies uw branche door het containertype te selecteren en voer uw huidige statistieken in om uw potentiële resultaten te berekenen.
1. selecteer uw bedrijfsactiviteit
2. vul de gegevens in
Roi error message
Roi error message
Roi error message

Deze ROI berekening is gebaseerd op jarenlange ervaring in de afval- en recyclingindustrie. De mogelijke resultaten zijn gebaseerd op de gemiddelde resultaten van onze klanten die de software actief gebruiken voor routeoptimalisatie. Uw werkelijke resultaten kunnen variëren.

SAVINGS

Your company will be able to save up to 0% anually using our solutions
Success Stories

Business Drivers

Route-efficiëntie

Route-efficiëntie en kostenreductie Meer winst

De route-optimalisatieoplossing van AMCS biedt uw bedrijf enorme kostenreducties door grotere route-efficiëntie. De kracht van de oplossing geeft typisch een totale kostenreductie van 10-15%.

 

Voorbeelden van door klanten behaalde efficiëntiewinst:
AES in Ierland: 15% meer lifts per route-uurSUEZ in Benelux: 5-10% meer lifts per route-uurTwente Milieu in Nederland: 20-25% meer lifts per route-uurSaver in Nederland: 15-25% meer lifts per route-uur

Het optimalisatie-algoritme is dan ook niet alleen maar een probleemoplosser. Het is gebaseerd op metaheuristiek, ontworpen voor het verwerken van uitdagingen uit de praktijk van de afvalbranche.

Dit betekent dat het optimalisatie-algoritme is geconfigureerd om een reductie in kilometers, tijd en kosten te combineren met uw routekwaliteitsvoorkeuren en de overeengekomen klantenserviceniveaus

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid en responsiviteit Klantretentie

Met de route-optimalisatieoplossing van AMCS kunt u uw klanten best-in-class klantenserviceniveaus aanbieden, zonder uw kosten of prijzen te verhogen. Met de optimalisatieoplossing gaan kostenreductie en verbeterde klantenserviceniveaus hand in hand.

De optimalisatie kan geen routes suggereren die in tegenspraak zouden zijn met klantovereenkomsten. Uitdagingen uit de praktijk zoals tijdvensters, overlappende of niet-overlappende routes, stopkwalificatie-eisen, voertuigcapaciteit en veel meer maken deel uit van het optimalisatieproces.

Voorbeelden van mogelijke winst:

Halen van beloofde tijdvensters en inzetten van de juiste bedrijfsmiddelen voor de taak
Real-time uitvoering en her-optimalisatie en dispatching van routes
Proactieve ETA-informatie voor elke klant
Directe route- en time slotting tijdens klantverzoeken
En veel meer

Processtandaardisering

Processtandaardisering en best practices Procesoptimalisatie

Of u nu een gecentraliseerde of een gedecentraliseerde planning- en dispatch-organisatie hebt, u wint altijd door de uiterste waardevolle procesoptimalisatie en -standaardisering met de optimalisatieoplossing van AMCS.

In de configuratie van het optimalisatie-algoritme zijn de routestrategie en -beleid van het bedrijf als geheel verwerkt. Hiertoe behoren het in evenwicht brengen van bijvoorbeeld routekosten en serviceniveaus en bijvoorbeeld niet-overlappende routes en routekosten.

De route-optimalisatieoplossing van AMCS is veel meer dan route-optimalisering. Hij kan in real-time integreren met systemen als ERP, bestellen, mobiel, GPS, wegen, productie, scannen, rapportage en meer. De oplossing wordt een centrale cockpit voor de operaties van uw bedrijf, en staat garant voor soepele, op real-time gebaseerde, agile processen.

Voorbeelden van proces- en praktijkoptimalisatie:
Effectieve optimalisatie van workflow én dataflow
Doorvoeren van best practices in het hele bedrijf
Decentral locaties eenvoudig voorkeurswerkwijzen laten aannemenMogelijkheid om normaliter gedecentraliseerd werk te centraliseren

Bedrijfsdigitalisering

Bedrijfsdigitalisering en precisie Compleet inzicht

Er is enorm veel winst te behalen voor uw afvalbedrijf als u de digitale transformatie omarmt die over de wereld raast. Straatgegevens, GPS, mobiliteit, Internet of Things (IoT), web portals, voertuigtechnologie, analytics, voorraadbeheer en systeemintegratie zijn inmiddels van zeer hoge kwaliteit.

AMCS loopt voorop als het gaat om het implementeren van geavanceerde technologie in onze oplossingen, en daardoor onze klanten te helpen mee te doen met de digitale transformatie. De digitalisering van AMCS geeft meer inzicht dan ooit in het plannen, het uitvoeren en de performance.

Met andere woorden: de digitaliseringsmogelijkheden van AMCS geven u transparantie en de mogelijkheid om effectief te reageren door de onderliggende optimalisatie. 

 Tot de vele aspecten van digitalisering behoren o.a.:

Het betrekken van alle belanghebbenden via web portals
Ordergeneratie voor automatische inzameling met voorspellingen en VMI
IoT en online boeken van orders met directe time slotting
Nauwkeurige GPS naar route door geautomatiseerde data- en tijdverificatie
Interactie met onderaannemers en geautomatiseerde zelffacturatie

Schaalbare architectuur

Schaalbare architectuur en cloud-platform Bewezen track record

De afvalbranche is uniek als het gaat om de diversiteit in transport en logistiek. De complexiteit van de branche is hoog door de vele soorten afval met elk hun eigen kenmerken.

Hoeveel branches moeten plannen voor honderdduizenden orders per keer, en incrementeel, per seconde, blijven plannen en her-plannen? De afvalbranche is er in ieder geval één.

Dit feit vraagt niet alleen om extreme functionele capaciteit, maar ook om een flexibele een schaalbare architectuur van de oplossing.

De krachtige en schaalbare architectuur van de oplossing faciliteert:
Master-routes met hoge dichtheid van 300.000 stops in één optimalisatieDirecte, incrementele en real-time route-optimalisatieGeïnstalleerd als cloud-oplossing of op eigen locatieHybride gebruikersinterface die rijke GUI en webtechnologie faciliteert

Responsief en agile

Responsief, agile en concurrerend In de frontlinie

De wereld verandert snel, en klanten verwachten tegenwoordig 24/7 responsiviteit en gebruikersvriendelijke zelfbediening. Echt responsieve bedrijven verwerken en beantwoorden vragen en verzoeken van klanten direct.

Als uw organisatie inzet op responsiviteit, moet u dat met volledig inzicht in uw operaties en zo flexibel mogelijk doen. Doet u dat niet, dan kan diezelfde responsiviteit u enorm veel kosten en een extreme druk op uw organisatie leggen.

 U moet uw organisatie en systemen ondersteunen met een agile optimalisatieplatform. De agile route-optimalisatieoplossing moet geïncorporeerd zijn in uw algehele digitale infrastructuur. Orders aannemen, wijzigingen in orders, routewijzigingen, ETA-informatie, veldstatus etc. moeten alle worden ondersteund door continu op de achtergrond uitgevoerde optimalisatie.

Het agile karakter van de route-optimalisatieoplossing van AMCS ziet u terug in:
Superieure responsiviteit bij klantverzoeken en uitzonderingssituatiesIncrementele her-optimalisatie die direct reageert op operationele wijzigingenVolledig transparante werking en real-time responsiviteitOperaties en optimalisatie samengevoegd in één procesExact plan versus de werkelijkheid, en nauwkeurige rapportageDe winnaars van morgen zijn responsief en agile.

 

 • Route-efficiëntie

  De route-optimalisatieoplossing van AMCS biedt uw bedrijf enorme kostenreducties door grotere route-efficiëntie. De kracht van de oplossing geeft typisch een totale kostenreductie van 10-15%.

   

  Voorbeelden van door klanten behaalde efficiëntiewinst:
  AES in Ierland: 15% meer lifts per route-uurSUEZ in Benelux: 5-10% meer lifts per route-uurTwente Milieu in Nederland: 20-25% meer lifts per route-uurSaver in Nederland: 15-25% meer lifts per route-uur

  Het optimalisatie-algoritme is dan ook niet alleen maar een probleemoplosser. Het is gebaseerd op metaheuristiek, ontworpen voor het verwerken van uitdagingen uit de praktijk van de afvalbranche.

  Dit betekent dat het optimalisatie-algoritme is geconfigureerd om een reductie in kilometers, tijd en kosten te combineren met uw routekwaliteitsvoorkeuren en de overeengekomen klantenserviceniveaus

 • Klanttevredenheid

  Met de route-optimalisatieoplossing van AMCS kunt u uw klanten best-in-class klantenserviceniveaus aanbieden, zonder uw kosten of prijzen te verhogen. Met de optimalisatieoplossing gaan kostenreductie en verbeterde klantenserviceniveaus hand in hand.

  De optimalisatie kan geen routes suggereren die in tegenspraak zouden zijn met klantovereenkomsten. Uitdagingen uit de praktijk zoals tijdvensters, overlappende of niet-overlappende routes, stopkwalificatie-eisen, voertuigcapaciteit en veel meer maken deel uit van het optimalisatieproces.

  Voorbeelden van mogelijke winst:

  Halen van beloofde tijdvensters en inzetten van de juiste bedrijfsmiddelen voor de taak
  Real-time uitvoering en her-optimalisatie en dispatching van routes
  Proactieve ETA-informatie voor elke klant
  Directe route- en time slotting tijdens klantverzoeken
  En veel meer

 • Processtandaardisering

  Of u nu een gecentraliseerde of een gedecentraliseerde planning- en dispatch-organisatie hebt, u wint altijd door de uiterste waardevolle procesoptimalisatie en -standaardisering met de optimalisatieoplossing van AMCS.

  In de configuratie van het optimalisatie-algoritme zijn de routestrategie en -beleid van het bedrijf als geheel verwerkt. Hiertoe behoren het in evenwicht brengen van bijvoorbeeld routekosten en serviceniveaus en bijvoorbeeld niet-overlappende routes en routekosten.

  De route-optimalisatieoplossing van AMCS is veel meer dan route-optimalisering. Hij kan in real-time integreren met systemen als ERP, bestellen, mobiel, GPS, wegen, productie, scannen, rapportage en meer. De oplossing wordt een centrale cockpit voor de operaties van uw bedrijf, en staat garant voor soepele, op real-time gebaseerde, agile processen.

  Voorbeelden van proces- en praktijkoptimalisatie:
  Effectieve optimalisatie van workflow én dataflow
  Doorvoeren van best practices in het hele bedrijf
  Decentral locaties eenvoudig voorkeurswerkwijzen laten aannemenMogelijkheid om normaliter gedecentraliseerd werk te centraliseren

 • Bedrijfsdigitalisering

  Er is enorm veel winst te behalen voor uw afvalbedrijf als u de digitale transformatie omarmt die over de wereld raast. Straatgegevens, GPS, mobiliteit, Internet of Things (IoT), web portals, voertuigtechnologie, analytics, voorraadbeheer en systeemintegratie zijn inmiddels van zeer hoge kwaliteit.

  AMCS loopt voorop als het gaat om het implementeren van geavanceerde technologie in onze oplossingen, en daardoor onze klanten te helpen mee te doen met de digitale transformatie. De digitalisering van AMCS geeft meer inzicht dan ooit in het plannen, het uitvoeren en de performance.

  Met andere woorden: de digitaliseringsmogelijkheden van AMCS geven u transparantie en de mogelijkheid om effectief te reageren door de onderliggende optimalisatie. 

   Tot de vele aspecten van digitalisering behoren o.a.:

  Het betrekken van alle belanghebbenden via web portals
  Ordergeneratie voor automatische inzameling met voorspellingen en VMI
  IoT en online boeken van orders met directe time slotting
  Nauwkeurige GPS naar route door geautomatiseerde data- en tijdverificatie
  Interactie met onderaannemers en geautomatiseerde zelffacturatie

 • Schaalbare architectuur

  De afvalbranche is uniek als het gaat om de diversiteit in transport en logistiek. De complexiteit van de branche is hoog door de vele soorten afval met elk hun eigen kenmerken.

  Hoeveel branches moeten plannen voor honderdduizenden orders per keer, en incrementeel, per seconde, blijven plannen en her-plannen? De afvalbranche is er in ieder geval één.

  Dit feit vraagt niet alleen om extreme functionele capaciteit, maar ook om een flexibele een schaalbare architectuur van de oplossing.

  De krachtige en schaalbare architectuur van de oplossing faciliteert:
  Master-routes met hoge dichtheid van 300.000 stops in één optimalisatieDirecte, incrementele en real-time route-optimalisatieGeïnstalleerd als cloud-oplossing of op eigen locatieHybride gebruikersinterface die rijke GUI en webtechnologie faciliteert

 • Responsief en agile

  De wereld verandert snel, en klanten verwachten tegenwoordig 24/7 responsiviteit en gebruikersvriendelijke zelfbediening. Echt responsieve bedrijven verwerken en beantwoorden vragen en verzoeken van klanten direct.

  Als uw organisatie inzet op responsiviteit, moet u dat met volledig inzicht in uw operaties en zo flexibel mogelijk doen. Doet u dat niet, dan kan diezelfde responsiviteit u enorm veel kosten en een extreme druk op uw organisatie leggen.

   U moet uw organisatie en systemen ondersteunen met een agile optimalisatieplatform. De agile route-optimalisatieoplossing moet geïncorporeerd zijn in uw algehele digitale infrastructuur. Orders aannemen, wijzigingen in orders, routewijzigingen, ETA-informatie, veldstatus etc. moeten alle worden ondersteund door continu op de achtergrond uitgevoerde optimalisatie.

  Het agile karakter van de route-optimalisatieoplossing van AMCS ziet u terug in:
  Superieure responsiviteit bij klantverzoeken en uitzonderingssituatiesIncrementele her-optimalisatie die direct reageert op operationele wijzigingenVolledig transparante werking en real-time responsiviteitOperaties en optimalisatie samengevoegd in één procesExact plan versus de werkelijkheid, en nauwkeurige rapportageDe winnaars van morgen zijn responsief en agile.

   

AMCS Intelligent Optimisation voor route optimalisatie ondersteunt:

 • Master-route-optimalisatie voor huisvuil en bedrijfsafval
 • Geautomatiseerd master-routeonderhoud voor containermanagement
 • Dagelijkse dynamische route-optimalisatie voor onvoorziene orders
 • Real-time, on-the-fly her-optimalisatie van routes
 • Real-time monitoring van uitvoering van routes
 • Ingebouwde mobiele oplossing voor chauffeurs
 • Mogelijkheid tot route-optimalisatie van containers en rolling-off transport
 • Black-box route-optimalisatiediensten in ERP, web en mobiliteit
 • Voorspelling van vulniveaus containers en geautomatiseerde order-generatie
 • Reeks geavanceerde web portals voor alle stakeholders
 • Geavanceerde rapportage, BI en analytics
 • Management van onderaannemers en zelf-facturatie
 • Standaard integratie met de AMCS Platform oplossingen (ERP, Mobile etc.)

Totale dekking

De AMCS route-optimalisatieoplossing is een complete oplossing die alle soorten afvalinzameling, transport en overdracht aankan, zowel voor master- als dynamische routes.

De geavanceerde functionaliteit is toegesneden op de afvalbranche Het is waarschijnlijk het enige systeem ter wereld dat de vele transporttypes van de afvalbranche effectief kan verwerken.

De functionele omvang van het systeem omvat frequentieplanning, routes met hoge dichtheid, rolling off- en containertransport, gevaarlijke goederen en veel meer.

 

 

 

 

 

 

Route map for blog.jpg